No syn mojego szwagra już prawie dał się złapać , tylko on mówi ciocia ty nigdy tak do mnie dziwnie nie mówisz . I pisze do mnie na wiadomość czy to ja
i zaraz polało się pełno telefonów czy kasę potrzebuje bo dostali wiadomość . A najgorzej że przez jakiś czas nie mogłam dostać się na swoje konto
bałam się że może ktoś dał się nabrać. - a najlepiej ten oszust napisał do mojej znajomej to ta odrazu wiedziała o co chodzi to jak go zwyzywała ze szok ![]()
![]()
![]()
Ja właśnie dlatego nie mam blika i jak ktoś prosi przez Facebook to odrazu odpisuje nie mam blika i temat się urywa😆
Mi naszczescie rzadko sie takie rzeczy zdarzaj
To tak jak mój mąż. Jest tak anty tego typu rzeczy
Moj to nawet nie wie jak sie blika robi ![]()
![]()
![]()
Mnie jakby ktoś zapytał o blika to zaraz dzwonie, bo jak ktoś nigdy o to nie pyta i nagle napisał to od razu domyślam się , że coś tu nie gra @ewelkar899_wp.pl to może i czasami nawet lepiej ![]()
Jej dla mnie to blik to najlepsze co mogli wymyslec
jak ja nie lubie przepisywania nr kont czy danych , blik zajmuje tylko kilka sekund i przelew zrobiony to dla mnie najbardziej wygodne ![]()
![]()
Dla mnie też, jak juz jakies zaliczki za makijaż czy za cos płacę to się cieszę , ze nie musze wpisywać tego długie numeru konta
Wracajac do chlopaka i jego szefa… wyslali wiadomosc do 50 osob a 11 sie nabralo ![]()
Co Ty mówisz … a jakaś łączna kwotę ?
31 tys
Niby byli na policji wszyacy i beda sprawe zakladac…
@Wikii no to nieźle
Płatności blikiem są super i te przelewy na nr telefonu też są ekstra
Blik ogolnie jest uznawany , za najbezpieczniejsza gorme platnosci , bo nie wpisuje sie zadnych numerow karty . Mi kiedys pani w banku powiedziala , ze na steonach typu temu /Ali to powinno sie placic zawsze tylko i wylacznie blikiem .
Ja za wiekszosc rzeczy online tak place , nawet za fryzjera dla psow
mam zapisany numer i tylko 2 klikniecia i gotowe ![]()
Ja nie pamiętam kiedy robiłam tradycyjne przelewy . Ja nawet nie lubię kupować tam gdzie nie ma opcji blika . Mi się te cyferki konta zawsze mnienia i blik to jednak szybciej się robi
nieraz boję się tylko przelew na tel bo całkiem szybko można przelać komuś innemu kasę ![]()
W sumie to samo.moze sie wydarzyc przy tradycyjnym przelewie
niemcy ostatnio wprowadzili takie zabezpieczenie , ze jak robi sie przelew to najpierw klikasz weryfikacje czy imie i nazwisko zgadza sie z numerem konta , ciekawe kiedy u nas to wprowadza ![]()
Przy tradycyjnym jak pomyliłam jakąś jedną cyferkę to wyskoczyło że błędny nr konta . Przy przelewie na telefon wyskoczy tylko jak osoba nie będzie zarejestrowana w blik , ![]()
Niby można sobie podpiąć kartę do telefonu i płacić nim zbliżeniowo, ale jakoś tego nie czuję.
A z Blikiem to super ułatwienie w szpitalu. Zazwyczaj jedna osoba zamawia żarcie a potem między sobą się rozliczają
@Wikii niezła suma
Ja też nie zciągam aplikacji banku na telefon , kiedyś słyszałam właśnie ze przez aplikację jakiemuś dziadkowi kasa z kąta znikneła …i wolę się dłużej logować na bankowość elektroniczną ale wiem że czuje się bezpieczniej tak się logując.
A jakąś aplikację banku w telefonie i w ten sposób robię przelewy i płacę aplikacja Apple Pay gdzie mam podpiętą kartę i super to działa. Niemusze nosić żadnych portfeli ani żadnych torebek. Mając blikatez musicie mieć aplikację bo przecież żeby zapłacić trzeba wejść do banku wywołać numer blika a potem jeszcze potwierdzić transakcje. Przecież nie otwieracie w sklepach kompa
no chyba że blikiem płacicie w domu przez kompa tylko a w sklepie karta zwykła lub gotówka. Moj mąż pracuje w IT i twierdzi ze płatności przez aplikację są bezpieczne. A on o to dba. Zawsze jak robie cos na kompie jakieś przelewy to każe mi właśnie czyścić historie i różne zabezpieczenia mi wprowadza.
Ja nawet mam możliwość płatności ze smartwatchem Apple
generalnie technologia poszła do przodu i warto z niej z głową korzystać ![]()