Włamywanie na konta

O kurczę , aż tak . To Dziwne na prawdę . Ja jak blokuję to na jakiś czas mam spokój

Pod warunkiem że nie dzwonią do ciebie Ci sami z innego numeru

Jakie to jest nagminne irytujące i często to jest kwestia jednej cyferki

No niestety ta jest

Ja mam takie fale dziwnych numerów, nagle pełno połączeń a później chwila spokoju. Najgorzej jak się odbierze lub oddzwoni, wtedy częstotliwość telefonów z różnych numerów jest większa. Jak już odbiorę i zapytam skąd mają mój nr tel to od razu się rozłączają. A niestety nie mogę nie odbierać z nieznanych nr bo nigdy nie wiadomo czy nie dzwonią z przychodni, ze żłobka do którego chce zapisać synka itp

Też tak mam, że przez parę dni co chwila wydzwania ktoś z dziwnego numeru a potem przez dłuższy czas spokój i cisza :zipper_mouth_face:

Ja nie odbieram ani nie oddzwaniam bo czasem oddzwonienie może sporo kosztować

Jak ktoś chce coś chciał to oddzwoni, ja nigdy nie oddzwaniam chyba , że najgorzej jak czekam na paczkę

No ale jak się czeka na paczkę to zazwyczaj dostaje się wcześniej maila lub smsa od firmy kurierskiej … to co innego

1 polubienie

Ja zanim oddzwonię to googluje nr tel. Zdarza się że np dzwoni ktoś z przychodni (ostatnio dzwonili ze muszą przełożyć usg bioderek, gdybym nie odebrała to po prostu by odwołali a ja bym musiała pol dnia dzwonić po nowy termin), wcześniej co chwile miałam telefony z nieznanych numerów w sprawie pytań o budowę czy ogólnie jakieś inne telefony które okazywały się ważne. Wątpię że przychodnia na NFZ próbowałaby dodzwonić się aż do skutku lub np ze żłobka że zwolniło się miejsce. Więc jak mam nieznany numer to odbieram ale jak nie odbiorę to zanim oddzwonię to sprawdzam czy numer nie ma negatywnych opinii

1 polubienie

Mam to samo pierwsze co sprawdzam jesli odrazu wyskakuje jakas placowka oddzwaniam :wink:

Bo za dużo jest zbędnego spamu i to Googlowanie to taki relik tych czasów

Mój mąż też mi sprawdza, problem w tym że czasem nim sprawdzisz to już może się rozliczyć dany numer.

To zazwyczaj idzie falami. Są tygodnie czy miesiące że nikt nie dzwoni z nie znanego numeru a potem przyjdzie taki dzień że mam 3 takie telefony albo kilka dni tak pod rząd mam telefony od nieznanych numerów a potem jest znowu spokój. Właśnie się zastanawiałam czy to takie fale są bo moj numer gdzieś wypłynął czy po prostu tak działają.

A to ja też, ale nie zawsze też każdy numer jest w Google :confused:

Jak nie ma to oddzwaniam :slight_smile: zazwyczaj albo widzę że to jakaś przychodnia albo że spam :slight_smile:

Ostatnio brałam kilka razy udział w różnych konkursach, obawiam się gdzie te nr potem trafiają jak podaje do konkursu

1 polubienie

Ja nie biorę udziału w konkursach gdzie trzeba podawać numer tel, bo to przeważnie jakaś ściema

Ja tak samo …

Całkiem możliwe :joy:

1 polubienie

I tak co chwilę :pleading_face::pleading_face::pleading_face: mam nadzieję że mi się nie włamie nikt

Wkurzające tyle powiadomień. Też stresujące