No ja akurat dziennie kilka razy , bo mamy firmę i co chwilę mnie proszą o bliki abym coś im opłaciła
No to bym się bała na twoim miejscu
No to wtedy faktycznie ciężko odróżnić czy to fake czy nie
Oj dokładnie
i to takie smieszne te rozmowy , czytałam nak do mnie się kiedyś włamali ![]()
Ja dziś mam dziwny przypadek. Wpłynęły na konto pieniądze. Kwota niewielka bo 20zl i pytam męża czy to ktoś z pracy mu coś przelał, a on mi mówi że myślał że to na coś robię. I teraz czekamy aż się ktoś zgłosi.,nie będziemy odsyłać bo nie wiemy czy to nie próba oszustwa. Będziemy zgłaszać do banku
Tez chyba kiedus mowili o takim przypadku ze ktos dostał na konto pieniadze niewiadomo skad … ale szczerze nienwiem o co tam chodzilo najlepiej zglosic do banku. Nie odsyłac
Oszustwo polega na ty że ktoś dzwonił że źle przelał pieniądze i żeby odesłać. Odsyłasz a się okazuje że na inne konto. Nie te z którego otrzymałaś.i osoba która która pierwotnie wysłała traci pieniądze a ty uczestniczysz w tym nieświadomie
Dziś miałam chyba 8 tel , lewe z banku i jakaś firma edu go wgl nie wiem o co chodzi czemu tyle obcych nr nagle dzwoni
Ja zawsze blokuje… a może jak ci się włamali to powinnaś wszystkie hasła pozmieniać wszędzie
Ja jak otrzymuje telefony nieznane to wrzucam na black list
Najgorsze , że oni potem Itak dzwonią z innych numerów
To prawda i też blokuje ![]()
Ja tez odeazu blokuje takkie numery ![]()
Gorzej jak zamawiasz jakieś meble lub coś z dostawą i czekasz na telefon ![]()
![]()
![]()
Ale to ja np zawsze odbiorę , powiem halo i wtedy poznaje się od razu co chcą ![]()
![]()
Jak czekam to inna sprawa
to odbieram i jakby to był spam to blokuje
Ostatnio tyle tego że nie nadarzam blokować , nie wiem czy gdzieś ktoś podał mój nr .
Jeju no to chyba tak musi być bo skąd innaczej
Najchętniej to bym nr zmieniła ,
Albo wycięły jakieś dane gdzieś gdzie podawałaś