Włamywanie na konta

No ja akurat dziennie kilka razy , bo mamy firmę i co chwilę mnie proszą o bliki abym coś im opłaciła

No to bym się bała na twoim miejscu

1 polubienie

No to wtedy faktycznie ciężko odróżnić czy to fake czy nie

Oj dokładnie :rofl: i to takie smieszne te rozmowy , czytałam nak do mnie się kiedyś włamali :see_no_evil:

Ja dziś mam dziwny przypadek. Wpłynęły na konto pieniądze. Kwota niewielka bo 20zl i pytam męża czy to ktoś z pracy mu coś przelał, a on mi mówi że myślał że to na coś robię. I teraz czekamy aż się ktoś zgłosi.,nie będziemy odsyłać bo nie wiemy czy to nie próba oszustwa. Będziemy zgłaszać do banku

Tez chyba kiedus mowili o takim przypadku ze ktos dostał na konto pieniadze niewiadomo skad … ale szczerze nienwiem o co tam chodzilo najlepiej zglosic do banku. Nie odsyłac

1 polubienie

Oszustwo polega na ty że ktoś dzwonił że źle przelał pieniądze i żeby odesłać. Odsyłasz a się okazuje że na inne konto. Nie te z którego otrzymałaś.i osoba która która pierwotnie wysłała traci pieniądze a ty uczestniczysz w tym nieświadomie

1 polubienie

Dziś miałam chyba 8 tel , lewe z banku i jakaś firma edu go wgl nie wiem o co chodzi czemu tyle obcych nr nagle dzwoni

Ja zawsze blokuje… a może jak ci się włamali to powinnaś wszystkie hasła pozmieniać wszędzie

Ja jak otrzymuje telefony nieznane to wrzucam na black list

Najgorsze , że oni potem Itak dzwonią z innych numerów

To prawda i też blokuje :face_with_hand_over_mouth:

Ja tez odeazu blokuje takkie numery :wink:

Gorzej jak zamawiasz jakieś meble lub coś z dostawą i czekasz na telefon :rofl::rofl::rofl:

Ale to ja np zawsze odbiorę , powiem halo i wtedy poznaje się od razu co chcą :sweat_smile::see_no_evil:

Jak czekam to inna sprawa :joy: to odbieram i jakby to był spam to blokuje

1 polubienie

Ostatnio tyle tego że nie nadarzam blokować , nie wiem czy gdzieś ktoś podał mój nr .

Jeju no to chyba tak musi być bo skąd innaczej

Najchętniej to bym nr zmieniła ,

Albo wycięły jakieś dane gdzieś gdzie podawałaś