Włamywanie na konta

Chcialam wlasnie Wam podziekowac za to ze dzięki Wam zrobilam dwuskladnikowe logowanie

Wlasnie dostalam dwa maile z kodem potwierdzajacym ze ktos chcial wejsc na mojego fejsa…

1 polubienie

Oooo no to fajnie że udało Ci się to zrobi przed próbą włamania

To ja też wymieniam co dwa lata ale mniej więcej chodzi o to, że moja mama Ani mój mąż sami z siebie nie wymienią telefonu. To po co oni mają mieć lepszy i nowszy telefon ode mnie. Więc ja wymieniam telefon a oni dziedziczą po mnie :rofl::rofl::rofl:

Hahah u mnie jest podobnie maz zawsze mowi ppo co mi nowy telefon ty sobie wez :sweat_smile::speak_no_evil:

No widzisz to super :hugs:a ja myślałam że mam to uaktywnione , i niestety nie było i musiałam nowe konto założyć tak mi się konkretnie wkradli że nie mogę nic zrobić wszystkich znajomych poblokowalo do każdego jakiś link z mojego konta wysłali i co chwile jacyś araby do mnie piszą . Noooo masakra . Ale już zakładam nowe konto , szkoda tylko że muszę zaczynać od nowa z Facebookiem

Masakra , nie chciałabym stracić swojego fb wszystkie zdjęcia straci chociaż ja nic nie wstawiałam tyko jakieś za młodu albo na których jestem oznaczona

1 polubienie

To u mnie motorem do zmiany jest mąż to on chce wymienić więc też mówi żebym wymieniła i on zajmuje się wystawianiem i sprzedażą telefonów i wynajdowaniem w najlepszych cenach tych telefonów które chcemy kupić :grin:

1 polubienie

To u mnie zazwyczaj taką osobą jestem ja
Teraz już stwierdziłam że mam ten telefon za długo chociaż jestem całkiem zadowolona ale potrzebuję zmian a z drugiej strony jak teraz jestem na macierzyńskim to jest o tyle problem że nie będę mogła skonfigurować rzeczy służbowych a czasami muszę mieć wgląd

No tak to jest problem. Ja też na moim telefonie ma niekiedy służbowe rzeczy

To wy na macierzyńskim się logujecie do pracy?:o u mnie nie ma opcji że na macierzyńskim czy w ogóle na urlopie logować się do pracy. Jedyne co to na zwolnieniu lekarskim sprawdzałam pasek wypłat i w lutym pit ale to mam osobne loginy do rzeczy płacowych, a jakąś komunikację dotyczącą pakietu medycznego czy jakiś benefitów dostaje na prywatnego maila

Ja ma podpięty mail na telefonie i wszystko monitoruje. Ale dlatego że nie chce wypaść z obiegu i wiedzieć co się dzieje w firmie :grin: Ja
Nigdy z pracą się tak nie rozstawałam :grin: żeby się wyłączać całkowicie :smiling_face: Na urlopach też jestem dostępna jak potrzeba.

1 polubienie

O to ja nie, u nas każdy szanuje swój czas, a urlop jest od wypoczynku. A co do wyjścia z obiegu to u mnie w pracy po powrocie są szkolenia, na bieżąco są aktualizowane procedury i robione notatki zespołowe, więc nawet po powrocie łatwo jest nadrobić zaległości. Kiedyś miałam takie podejście jak Ty ale z czasem się to u mnie zmieniło. Bardzo cenię work-Life balance i po pracy nie myślę o niej, nie zaglądam na służbowego maila i nawet sobie go nie zainstalowałam na telefonie żeby nie kusiło. Nie ma ludzi niezastąpionych dlatego mój menadżer dba o to żeby absolutnie nie dzwonić z pytaniami do kogoś na urlopie i ja to bardzo doceniam :heart:

To jest bardzo fajne ale to wszystko zależy od firmy. Do mnie też nikt nie dzwoni z pytaniami ani nikt nie kazał mi śledzić maile. Robię to z własnej inicjatywy bo lubię być na bieżąco. Sprawdzenie raz na czas maila by wiedzieć co i jak to dla mnie nie kłopot. Ja sama dzwonię do ludzi z pracy by zapytać co u nich słychać :smile: bo mnie to ciekawi a nie dlatego że ktoś mi coś każe. U nas też szanują urlop czy inne wolne :grin: Ja szanuje i cenię work life balance ale jak czasem jest praca i co trzeba zrobić po godzinach to to robię i tyle :upside_down_face:

A to ja średnio raz w miesiącu widzę się z ludźmi z pracy, ale to są bardziej wyjścia towarzyskie niż żeby się dowiedzieć jakiś służbowych rzeczy- bardziej biurowych ploteczek :smiley: Tez jak jestem w okolicy biura z synkiem to wychodzę z koleżanką z pracy na lunch

Moje biuro jest w innym mieście więc nie mogę wyskoczyć na obiad :face_with_peeking_eye: pozostaje mi czat lub telefon

1 polubienie

Mi akurat tak się złożyło że miałam lekarza z synkiem niedaleko biura ‚ więc poszłam na lunch. Bo na jakieś spotkania towarzyskie to mam wychodne i jeżdżę specjalnie do miasta. Do biura mam pół godziny autem jak nie ma korków więc specjalnie bym nie jechała. Ale faktycznie taki kontakt z ludźmi dużo daje, zwłaszcza że mieszkam na wsi i rzadko mam okazję z kimś porozmawiać

1 polubienie

Właśnie przyszło mi że jak nie zadeklaruje dochodu to nie będę miała benefitów z zFSS. Dlatego. No i czasami znajomi mi piszą, że właśnie jest jakiś dodatek na dzieci lub właśnie aby móc zalogować się do Medicover.

Ponadto chciałam sprawdzić zalogowanie się do platform e-learning, aby właśnie podszkolić swoje umiejętności, ale niestety wyłączyli mi dostępny :sob::sob:

To u mnie na szczęście takie informacje są wysłane na maila prywatnego więc też mam pewność że nawet gdyby ktoś zapomniał mi przekazać o zmienie pakietów lux med czy właśnie konieczności uzupełnienia dochodów w systemie kafeteryjnym to dostanę maila od HR. W sumie to fajne rozwiązanie że jak manager zgłasza że pracownik jest dłużej nieobecny to takie wiadomości dotyczące benefitów czy jakiś imprez firmowych są wysyłane na maila prywatnego.
U mnie niestety też nie ma dostępu do systemu e-lerningowego podczas dłuższej nieobecności, a szkoda bo też chciałabym podszkolić swoje umiejętności :frowning:

No w sumie to faktycznie fajny pomysł że wysyłane są ważniejsze rzeczy na adres prywatny bo faktycznie pracownik nie ma obowiązku zaglądania na skrzynkę mailową służbową . To jest dobre rozwiązanie. Ja też nie mam dostępu niestety do platform e-learningowych. Ja w ogóle miałam wykupić sobie szkolenia i robić certyfikaty ale zaszłam w ciążę i już sobie odpuściłam

Jakbym czytała o Sobie :wink:

1 polubienie