Wkładki laktacyjne

mnie sięprzydawały wkładki laktacyjne używałamfirmy lovi ponieważakurat wtedy wygraliśmy w konkursie laktator z zapasem wkładek a potem sama dokupiłam.

oj nie raz chodziłam po mieście z plamami na bluzce, było to nie komfortowe także bardzo się ciesze, że ktoś mądry wymyślił wkładki laktacyjne :slight_smile:

Mi się plamy też zdarzają, ale wkładki mi nie służą :frowning: mam wrażenie jakby odparzały (choć są zmieniane regularnie), podrazniały bardzo sutki. a jeszcze jak się przykleją…

Ja po domu chodziłam bez wkładek, ale jak gdzieś jechałam to brałam wkładki.
Mi czasami się tak zdarzało, że mleko nagle samo zaczęło lecieć i miałam praktycznie całą pierś mokrą.

Dziewczyny, ile zużywałyście wkładek w miesiącu ?

wkładki laktacyjne zależy też jakiej firmy i też czy mama karmi piersią bo jeśli nie to po co jej wkładki? chyba ,że na początku… ja miałam straszny nawal mleka po porodzie… tryskało ze mnie jak z dojarki mlecznej…wkładki ratowały moją bieliznę i ja się czułam bardziej komfortowo… dobre wkładki są z aventa …dobrze trzymały się mi w staniku :slight_smile:

Syba1991 ja zmieniałam wkładki przy każdym karmieniu a w pierwsze tygodnie nawet częściej a karmiłam co 3 godziny, więc to tak wychodziło po 8-10 dziennie.
Po kilku miesiącach wkładki przestają być potrzebne; )

Wkładek faktycznie idzie jak woda. Ja używam w domu wielorazowych są nieco grubsze i odbijają się na ubraniu ale mona je prać i używać non stop więc to spora oszczędność, bo mi leje się mleko strumieniami. Wiem, że niektórym mamom nie są potrzebne, bo pokarm sam nie wypływa nawet przy dużej laktacji ale to już indywidualna sprawa. Na początek warto jednak kupić kartonik bo w pierwszych dniach z całą pewnością się przydadzą, a później to już każdy musi ocenić… Mi były potrzebne w zasadzie do samego końca karmienia, a karmiłam 11 miesięcy.

Nie wyobrażam sobie że mogłabym nie używać wkładek ponieważ dają mi komfort że nie będę miała mokrej koszulki. Polecam wkładki profilowane które bardzo dobrze wypełniają biustonosz i dobrze przylegają do piersi.

albo takie duże na całą miseczkę stanika… wtedy wiem ,że mi się nie podwinie …dobre tez są z dobrym klejem… nie każde wkładki dobrze się przyklejają.

Ja w zasadziennie używam tych pasków z klejem. Przy karmieniu i tak wyciągam wkładkę, a po karmieniu ukladam wkładkę w zaciętą już miseczkę to raczej nie ma prawa się nic przesunąć, a wielkością to chyba się wkładki między sobą nie różnią.

Daria a probpwalas różnych firm wkladki? Mi tez nie każde służą.
Mamuska sa wkladki różnej wielkości. W ofercie Canpola masz większe dla niektórych mam nawet za duże chodź mi osobiście pasowaly chodź nie mam tez takich maluch piersi.

Ja nie tak daleko jak w sierpniu pisałam (okolo 2 strony wczesniej) ze używam jeszcze wkladek, tak wiec dzisiaj oficjalnie oznajmiam ze z wkladek z dwa miesiące temu dopiero zrezygnowałam czyli okolo 9 miesiąca synka. Mam wciąż awaryjne opakowanie w domu bo wciąż zdarza mi się ze synek pije z jednej piersi a z drugiej w tym czasie kapie ale to raczej zakładam na wyjście na wrazie w.

Cerien używałam tylko z lovi…

Bez wkładek nie da rady, ja mam nuk, Lovi chętnie bym wypróbowała.

Daria a sprobuj z z Canpola aloe vera ? To sa jedne z niewielu wkladek w ktorych ta otoczka zgrzana nie uwierala mi piersi i nie powodowala swedzenia

Dziękuję Cerien, już nie potrzebuję :confused: mam cyce puściutkie…

To zależy też od tego czy jest nawał pokarmu bo mi były wkładki laktacyjne bardzo przydatne i potrzebne,jakbym nie zakładala tych wkładek to by mi się wylewalo przez biustonosz,dlatego naprawdę to jest przydatna rzecz.

Agusia nawal akurat niema tutaj najmniejszego znaczenia. Ja pomimo ustabilizowanej laktacji korzystalam z wkladek przez 10 miesiecy bo mam takie piersi ze wystarczylo sie schylic lub przycisnac piers a juz mi lecialo.

U mnie wkładki laktacyjne sprawdzały się idealnie. Nie karmiłam piersią, ale był okres kiedy regularnie odciągałam pokarm, wtedy wkładki sprawdzały się bardzo dobrze. Dzięki nim nie musiałam się martwić o brudny stanik, czy bluzkę.

Dziewczyny, a jaką firmę najbardziej polecacie? Muszę się zaopatrzeń w kilka paczek :slight_smile: