Wiek to tylko liczba, a dojrzałość naprawdę zależy od człowieka, nie metryki. Czasem młodsze osoby potrafią być bardziej odpowiedzialne i świadome niż starsi, którzy utknęli mentalnie gdzieś w miejscu

2 polubienia

Dojrzałość wynika z doświadczeń, refleksji i chęci rozwoju, a nie z daty urodzenia. Niektórzy młodsi potrafią być znacznie bardziej świadomi niż starsi, którzy nigdy nie wyszli poza własne schematy.

2 polubienia

Dokładnie miłość nie patrzy na metrykę :heart: To, jak się ludzie dogadują, wspierają i rozumieją, jest o wiele ważniejsze niż to, kto ile ma lat. Różnica roku to w ogóle żadna różnica, zwłaszcza gdy w związku jest szacunek i dojrzałość emocjonalna

3 polubienia

Masz absolutną rację! Wiek naprawdę nie świadczy o dojrzałości. To, jak ktoś się zachowuje, jakie ma podejście do życia, rodziny, odpowiedzialności to jest kluczowe. Czasem młodszy facet potrafi być bardziej ogarnięty niż starszy z większym “bagażem życiowym”. Najważniejsze, żeby patrzeć w tym samym kierunku i mieć wspólne wart

1 polubienie

Nie no czasami jednak różnica ma znaczenie, bo jak się zwiąże 25 latek z 15 latka, to już trochę nooo dziwna sprawa.

To raczej wiadomo że to jeszcze dziecko

Ale znam przypadek gdzie dziewczyna ma 31 a facet 45

No tu już zależy kiedy się związali, jeśli właśnie z 10 lat wstecz to dla mnie zbyt duża różnica. :rofl: ale to wg mnie, a jak tam sobie ludzie żyją to ich sprawa :slight_smile:

Dokładnie :rofl::rofl:

Tak każdy robi jak chce i nigdy nie komentuje :slight_smile:

Zdecydowanie w takim przypadku różnica wieku to nie tylko liczby, ale kwestia dojrzałości, granic i odpowiedzialności. 15-latka to wciąż dziecko, a 25-latek to już dorosły.

1 polubienie

Dokładnie, to nie tylko kwestia wieku na papierze, ale przede wszystkim poziomu dojrzałości i świadomości.

Mojego meza brat ma 38 a jego partnerka 50. Są ze sobą już 10 lat

Najważniejsze żeby była miłośc w związku i tą miłością obdarzali dzieci

Widać, że dobrze się dobrali, skoro są razem tyle lat , wiek to tylko liczba, najważniejsze, że im razem dobrze. Takie relacje potrafią być naprawdę trwałe, jeśli opierają się na zrozumieniu i szacunku.

Kiedy w związku jest prawdziwa miłość, to ona tworzy bezpieczny i ciepły dom. A dzieci wychowywane w takiej atmosferze czują się kochane i pewne siebie, i to jest najcenniejsze, co można im dać.

1 polubienie

Prawda

Nie licząc tego że na początku teściowa widłami chciała ją przebić i ja też za nią nie przepadam to prawda jest taka że go nieźle omotała skoro są ze sobą tyle lat

O Jezu aż tak ?

10 lat to naprawdę sporo czasu, pokazuje, że mimo różnicy wieku potrafią budować trwałą relację. W takich związkach często kluczowe jest wzajemne zrozumienie i szacunek, a wiek to tylko liczba.