A ja dopiero usiadłam. Wogole wyorawilam dziewczyny do szkoły i że moi mężczyźni spali też się położyłam. Otwieram oczy a tu 10. Więc szybko do biedry bo mąż 2 zmiany. Wróciliśmy to szybki obiad. Przed 13 siostra mi swoje przywiozła. Położyłam maluchy spać i w tym czasie pocwiczylam i trochę książki pipisalam. Jak dzieciaki wstały zjedli obiad i na pole wyszliśmy. Wróciliśmy ok 16 i oni się bawili a ja ciasto robiłam. I dopiero teraz usiadłam na chwilę.
Ja tylko bym spała. Kiepsko znoszę ciążę. Byłam dziś z córką na wszystkich zajeciach i nie wiem jak dałam sobie radę. Mąż mówi, że mu mnie szkoda jak się męczę.
Aneta, pamiętaj, z e początki najgorsze, później napewno będzie lepiej :). A nie masz możliwości poproszenia np babci o pomoc?
My dalej walczymy z jelitowka u córki - przez weekend jednak nie przeszło, wczoraj zamiast w żłobku to byliśmy u lekarza, jakoś po tej wizycie nawet trochę się rozruszała, jakims cudem udało nam się w nią wlać 100 ml elektrolitów, bo podobno już zaczynała się odwadniać i dzis juz lepiej - zrobiła więcej siku, a kup narazie nie ma, zobaczymy co będzie później.
a ja byłam niegrzeczna i Mikołaj do mnie nie przyjdzie. Też Was trafia szlag, jak ktoś mówi do Waszego dziecka “nie wolno”? Ja tłumaczę spokojnie i awantur u nas nie ma, a dzieciaki wiadomo, że wszystkiego ciekawe, i nikt mi nie wmówi, że złośliwie coś robią. Złośliwi bywają dorośli.
To gratulacje :). A mąż się cieszy, czy jeszcze ma nadzieję, że córa okażą się synem :)?
A tak wogóle to chyba trochę wcześnie na określanie płci - który to tydzień?
Alicjas dzis 12t0d z Małgosia tez tak wczesnie wiedzielismy ze dziewczynka i nic sie nie zmienilo … Lekarz powiedzial ze do potwierdzenia ale wedlug niego dziewczynka ma najlepszy sprzet u nas i jest bardzo dobrym lekarzem …
Paulina pamietam ale znajac moje szczescie to bedzie dziewczynka i niema co liczyc na chlopca
Ważne żeby zdrowe było a mąż babiniec będzie miał w domu. Mój to się śmiał że będą 4 baby i cały miesiąc okres w domu będzie i humory haha
Nam jakoś kolejny dzień zleciał. Położyłam maluchy jak wstał wyszliśmy na pole później bawiliśmy się w domu. Jeszcze lekcje z Hanka odrobilam a teraz odpoczywam. Szwagier zabrał swoje ja Julka wykapalam i mam chwilkę spokoju.
Alicjas dziś byłam u mamy bo strasznie źle się czułam. Moja mama mi pomoże jak jest w domu bo też sama pracuję. Myślała, żeby też ułożyć grafik z moją teściową by mi pomóc i gdybym trafiła do szpitala to mąż by nie musiał brać wolnego z pracy. Niestety na moją teściową liczyć nie można. Nie pracuję i wnuczka też się zajmować nie chcę.
Jeżeli chodzi o pomoc to tylko moi rodzice wchodzą w grę. Teraz mi pożyczaja samochód bym z córką na zajęcia mogła jechać. Niestety zaczęłam się strasznie źle czuć na zajeciach więc po zajeciach pojechałam do rodziców. Mama się zajęła córką, a ja spałam. Jak leżę i śpię to jest dobrze, a jak porobie coś pół godziny to już jest koniec od razu źle się czuje. Mam nadzieję, że to tylko będzie taki pierwszy trymestr, a potem już będzie lepiej. Dlatego tu mnie tak mało bo źle się czuję, że nie mam na nic siły. Dziś mąż po pracy zrobił zakupy bo ja bym nie wytrzymała. Nawet dziś z rodzicami rozmawiałam tyle co podczas obiadu bo spałam. Teraz tylko bym spała. Jeszcze obiad jadłam przez dwie godziny bo jeść nie mogę.
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.