Rewers lepiej za długie niż na krótke
Ja za sprzątanie się wzięłam i obiad bo mąż ma 2 zmiany. A u nas dziś tak ciepło za aż miło.
Witaj na forum #teamLOVI!
Rewers lepiej za długie niż na krótke
Ja za sprzątanie się wzięłam i obiad bo mąż ma 2 zmiany. A u nas dziś tak ciepło za aż miło.
Czasami nie da się skrócić ze względu na wzór.
U mnie też jest ciepło. Więc z córką na rehabilitację i do logopedy poszłam spacerkiem. Potem szybko do domu i obiad robić bo mąż z pracy niedługo wracał. Obiad już zrobiony i zjedzony. Może jeszcze na spacer pójdziemy wszyscy. Dziś do mnie dzwonili z ośrodka i kazali mi jutro przyjechać. Chyba im szefowa uwagę zwróciła bo co turnus to odwołują zajęcia, a na turnusie 2-5 osób.
O dzień się kończy. U nas tak ładnie że 3 prania zrobiłam byłam z małym długo na polu później znajoma przyszła i siostra też zaszła na chwilę więc były plotki hihi.
Mały już wykapany teraz siedzimy sobie.
U mnie córka się kręci na łóżku. W sumie mogła by iść spać bo o 7:30 ma rehabilitację więc rano trzeba wstać. Dziś dzień minął szybko. Wszyscy byliśmy na spacerze. Cały czas mam dylemat czy mieszkać w bloku czy w domu jednorodzinnym.
Hej Dziewczyny
Rewers, zawsze mozesz jeszcze skrocic. Choc ostatnio w katalogach widzialam, ze na topie są takie lezace na podlodze firany i zaslony
Paulina, ja tez zrobilam pranie zimowych rzeczy grubszych i fajnie mi to poschło od rana, bo byłp naprawde ciepło.
Aneta, ja mieszkam w domku z tesciami, ale całe zycie mieszkałam w bloku. Przy domku trzeba zawsze cos robic, w bloku przychodzisz i masz glowe spokojną, nawet z taką kwestią jak ogrzewanie zimą. Z drugiej strony domek ma ten plus, ze masz swoje podworko, nie musisz sluchac np. brzdękolenia na pianinie sąsiada pod Tobą (ja tak miałam :D).
Ja dzis wybieram sie z Małą do Rodzicow. Lubie takie dni. Mąż jak wroci z pracy to i tak bedzie zapracowany, bo stawiamy na zime garaz dla siebie i musi wykopac pod wylewke, wiwc ja uznałam, ze sie ulatniam. Obiad ma z wczoraj do odgrzania wiec z głodu nie umrze
Wczoraj sobie szamponetką z Marion zrobiłam włosy. Wybrałam ciemny blond i nawet niezle wyszlo, bo nie zmienilo mojego naturalnego koloru, a przykryło mi siwe włosy, ktorych niestety jakos coraz wiecej ostatnio. Na kilka myc starczy. Regularnie wyrywam siwusy pęsetą, ale ekspresowo odrastają niestety. U nas dzis sie zapowiada kolejny ciepły dzien
Agnieszka ja też całe życie mieszkam w bloku. Jeżeli o chodzi o ogrzewanie w domu to teraz są możliwości i nie trzeba palić w domu. Można podłączyć się pod kotłownię czy mieć ogrzewanie z ziemi.
Mi córka wstała dziś o 2 w nocy i zasnela koło 4. Ja już o 4:30 jestem na nogach znowu bo mąż na rano do pracy. Dziś z córką na 7:30 miałam na rehabilitację. Także jedna rehabilitacja już za nami.
Cześć
Ja nadal jakaś nie w sosie… muszę się ogarnąć, ale jakoś tak mi się ciężko zebrać w sobie…
Wczoraj mieliśmy szczepienia (po raz trzeci) i młoda Nam wieczorem zagorączkowała. Dzisiaj cały dzień jest osłabiona i ma stan podgorączkowy. Na szczęście się uśmiecha i jest pogodna, ale prawie cały czas na rączkach. Dodatkowo przy jednym wkłuciu zrobił się rumień mały. Dziwi mnie to, bo przy wczesniejszych dawkach nie miała żadnych objawów, a tu nagle są i to 2.
Miałam dzisiaj iść na dwór z młodą, ale przez tę temperaturę zostałyśmy w domu. Jak noc będzie spokojna to jutro wybierzemy się na spacerek
Cześć wam !
Pcheła my też po szczepieniu i również delikatne zaczerwienienie mamy na jednym udzie i robię małej okłady z sosy oczyszczonej, takie zalecenia dostaliśmy wychodząc po szczepieniu. Temperature ma delikatnie podwyższoną. Stresują mnie te szczepienia.
Agnieszka my też bloku, ale tak jak pisała Aneta można nie palić w piecu, np wybrać ogrzewanie gazowe lub ekogroszek - tylko się dosypuje do podajnika, więc też jest w sumie wygodnie. A u nas znów na pianinie chyba na górze jakieś dziecko się uczy grać hehehe
My również korzystamy z pięknej pogody i spacerujemy podziwiając przebarwiające się liście. Istna złota jesień.
Chociaż mieszkam na obrzeżach miasta, to od kilku tygodni codziennie słyszę gulganie indyka. Bardzo zaskakujące i nietypowe dla zwykłego miejskiego osiedla, aczkolwiek niezwykle rozbawiające i przyjemne. Doszłam do wniosku, że gulgot jest znacznie milszy dla ucha niż szczekanie pieska.
Odliczam już dni do terminu porodu i coraz większa panika mnie ogarnia. Tyle obaw i wątpliwości. Czasami myślę, że lepiej nie wiedzieć pewnych rzeczy. Duża świadomość różnych komplikacji, trudnych sytuacji i ryzyka jest bardzo przytłaczająca. Torbę spakowałam, wreszcie wszystkie ubranka logistycznie rozparcelowałam i czekam. Nie wiem kiedy minął wrzesień i już 11 dni października, czas pędzi jak szalony. Jestem niezwykle ciekawa czy uda mi się dotrwać do 21 października by mojej mamie dać w prezencie wnuka.
Oj witam kochane. U nas taki piękny dzień że znowu pół dnia na polu
Elu to faktycznie już ko cowka Ci została.
Agnieszka trzeba prac póki ciepło
U mnie córka miała dwie rehabilitacje i pedagoga. Po rehabilitacji pojechałam do dziadków. Także niedawno wróciłam do domu. Córka śpi mąż też, a ja jeszcze ogarniam dom.
Aneta, czasami po ciężkim dniu mamie należy się odrobina wypoczynku
Trzeba sposobem wciągnąć męża w wir domowych obowiązków.
A ja z rana byłam na pasowanie Hanki na pierwszaka. Mąż w domu został z małym
Dzisiaj byłam na kontrolnym KTG i na konsultacji lekarskiej. Jestem zaskoczona, ponieważ pierwszy raz pojawiły się skurcze, których praktycznie nie czułam. Jeszcze nieregularne ale było ich kilka w przeciągu całego zapisu. Lekarz prowadzący stwierdził, że szyjka nadal się skraca i główka jest naprawdę bardzo nisko, chociaż brzuszek w ogóle nie opadł. Nadal jest w maksymalnym zasięgu. Ciekawa jestem czy rzeczywiście dotrwam do 29 tak jak przypuszcza lekarz, czy też w przyszłym tygodniu karta dzisiaj się skończyła i wszyscy się śmieją, że to taki przesąd. Jeśli miejsca brak to poród będzie wcześniej niż kolejna wizyta.
Agnieszka nie ma szans u nas z firanami leżącymi na podłodze , Zuza zaczyna raczkować , Filip też ma nie za ciekawe pomysły więc takie firany by się nie sprawdziły ale będę miała z nich dwie , jedną troszkę krótsza a druga w sam raz
Ja też mieszkam całe życie w bloku ale nie to że nie mamy się czym martwić , bo sami musimy sobie napalic , o podwórko przed blokiem tez trzeba dbać i zaraz za blokiem mamy ogrodek który też potrzebuje ręki .
Elżbieta , w którym tyg jesteś ?
Oj, jak dobrze ze juz piątek :). Pogoda super - prawie jak latem :). Miło by było, zeby nic nie zakłóciło dobrego nastroju ;).
Ja juz dziś po pracy, zaraz jadę po dzieciaki do żłobka i przedszkola i jedziemy do mojej babci w odwiedziny, po drodze chyba zahaczymy o.jakiś plac zabaw, bo aż głupio nie skorzystać jak taka ładna pogoda ;).
Ela chciałabym wypocząć tak jak mówisz.
Ja od samego rana na mieście. Kuriet też mnie na mieście złapał. Potem wstapilam na chwilę do mamy i brata bo przyjechał. Szybko do domu zrobić obiad i córkę nakarmić. Mąż z pracy wrócił zjadł obiad, a córka kończy teraz za chwilę rehabilitację.
U nas też pięknie znowu pół dnia na polu byliśmy. Teraz sobie siedzimy. Jutro na zakupy podjedziemy bo już lodówka pustkami świeci.
Rewers, w niedzielę mija 38 tygodni tak więc już siedzę jak na szpilkach.
Pogoda jest niezwykła, również staram się korzystać ile tylko mogę. Czytam książkę na słoneczku i łapię troszkę promieni. Po upalnym lecie niestety jestem blada. Ze względu na wysokie temperatury unikałam siedzenia na zewnątrz w obawie o prawidłowy przebieg ciąży
Pogoda jest świetna. Mąż jeszcze spał po obiedzie. Później brat mnie odwiedził z dziewczyną i przed wieczorem na zakupy jeszcze pojechałam z mężem bo pusto w lodówce było.
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.