Agnieszka co do paczki to ja dzisiaj dostałam farmę dla małego bo ma jebelka na zwierzątka . Więc pomyślałam o farmie żeby miał gdzie je trzymać . Na zdjęciu super fajnie ale jak przyszło to załamka , stówa za 2 domki dla zwierzątek , 5plotkow i kartonik na spód . Myślałam że chociaż to jakoś przyklejone będzie do czegoś porządnego a tu zonk .ale on ma frajdę , nie chce odejść od tego.
U nas pogoda super , nawet dzisiaj okno otworzyłam na całość i wietrzylam chatę . My jutro na noc do teściow , chcieli żebyśmy dzisiaj pojechali ale ja nie mam zamiaru szwagrowi i jego dziewczynie obiadków gotować . Pojadę jutro popołudniu , niedzielę ma teściowa wolna więc spokój będę miała . W zeszły weekend dzwoni do mnie teściu że mam przyjechać to schabowe zrobię bo on nie dowidzi a przyjadą z pracy to żeby już było . Pojechałam bo i tak mieliśmy jechać ale jak zobaczyłam o godzinie 12 szwagra i jego dziewuchę leżących jeszcze w piżamach to dostałam szału , jeszcze bezczelnie do mnie mówią że mam się brać za obiad bo są głodni . No szlak by ta dziewuchę trafił , siedzi 2 tyg i ani nie zamiecie , ani ziemniaków nie obierze no nic nie zrobi a szwagier mądry jej jeszcze podobno śniadanko do łóżka nosi bo księżniczka wstać nie może . Koc na łóżku poprzypalali bo skoro na śniadanie wstać nie może to zapalić też . Az się tam jechać nie che ale teście już tęsknią za dzieciakami .
Nawet. Ie pomyślałam żeby neosine mu dać. Zrobiłam mu inhalacje bo katar ma taki i syrop z cebuli. A w nocy spać nie mógł i ja nie wyspana. A jak już przysnal to wstalismy po 9.
Deflegmin jest na mokry kaszel, b o pomaga odkrztusic wydzielinę. Możesz jeszcze podać pelafen baby albo sambucol, nie jest to na kaszel ale zawierają wyciąg z bzu wiec generalnie dobre na przeziębienie.
Córka ma dziś rehabilitację. Z mężem miałam dziś spiecie bo siostra zadzwoniła i już musiał jechać nie ważne, że się ze mną wcześniej mówił. Niedawno przywiózł łóżko od moich rodziców. Nie chcę jeszcze córki przenosić do drugiego pokoju ale chcę już jej powoli pokój urządzić. Teraz mam zupełnie inną wizję urządzenia pokoju niż jak kiedyś. Teraz nowa wizja jest zupełnie inna od tej pierwszej dostosowana do jej potrzeb i rozwoju. To co jest jej potrzebne i konieczne. Chcę kupić pufe białą. Ona jest miekka i dostosowuje się do każdej pozycji ciała do tego inne dodatki. Teraz pedagog nam powiedział jakie kolory są dla córki wskazane by się wyciszyla i nie dostała ataku.
U mnie córka ostatnio ma problem żeby zasnąć. Teraz woze ją w wózku. Wczoraj byłam już zmęczona i zasnelam. Wczoraj wieczorem mąż usypial córkę, a dziś rano chciał jej jedzenie zrobić bym sobie odpoczela. Sam teraz widzi, że jak siedzi z małą, a teraz jest marudna bo ząbki idą to sam jest zły bo mu się humor psuje i jest zmęczony. Teraz mąż już śpi bo ma na pierwszą zmianę, a ja muszę wstać o 4:30.
Cześć Ostatnio znów mnie mało, ale kompletnie nie mam siły i ochoty na nic. Młoda zmniejszyła ilość jedzenia z 15-17 razy na 10-12 na dobę. Jest to już odczuwalne dla mnie Szkoda tylko, że w nocy pobudkę mam co 1-1,5h bo jak nie karmienie to smoczek lub na ręce biorę, gdy jest niespokojna. Po 5 minutach znów odkładam, ale ja się wybudzić musiałam. Tyle rzeczy bym chciała zrobić, a nie mogę się zmobilizować
Jutro jadę na zdjęcie szwów z zębów. Strasznie mi zęby poleciały:( W przyszłym tygodniu będziemy jedną siódemkę łatać. I zauważyłam, że chyba próchnica mi się zrobiła na trójce. i to tak na widoku. Z dnia na dzień:/ Ciekawe co na to dentysta…
Chciałabym się zmobilizować, aby codziennie pójść na spacer z młodą, ogarnąć porządki, ogarnąć internety na zmianę z forum i porobić brzuszki/ćwiczenia na brzuch i na kręgosłup, a w co drugi dzień ugotować obiad. Macie pomysł jak mogłabym tego dokonać? Codziennie w głowie robię plan i codziennie nie znajduję na to siły.
Pchela teraz są dość ładne dni to trzeba korzystać. Dobrze, że czujesz różnicę i córka zmniejszyła częstotliwość karmień.
Ja mam dziś noc nie przespana córka poszła spać o 24:30, a wstała już po 2 w nocy i zasnela o 4:15. Mąż w nocy wstał i się nią zajął z 30 minut ale dobre i tyle. Dziś wziął w pracy wolne. Córka jest już po jednej rehabilitacji i czeka na drugą.
Ale tu cisza. U mnie córka miała drugą rehabilitację. Miałam iść z córką na spacer ale tata przyszedł i musiałam tatę zrobić. Później już było ciemno i po spacerze. Córka już zasnela mąż przed chwilą poszedł spać. Mam nadzieję, że córka przespi całą noc. Dziś z mężem zastanawialiśmy się nad kupnem mieszkania w bloku. Stawiają nowy blok obok tego, którego mieszkamy strzeżony z podziemnym garażem piwnicami i windą. Ale takie mieszkanie kosztuje 200 tysiecy to wcale się nie dziwię, że ludzie wolą sobie postawić domek jednorodzinny.
Jeszcze mi się przypomniało. Odebrałam dziś córki badania ogólnie rewelacji nie ma. Ale córka ma niskie żelazo bo norma jest od 50, a ma 29. Więc sporo mniej czym mogę skutecznie u córki podnieść żelazo.
Aneta chyba Twoja córka na rozszerzona dietę? Sproboj produktów z dużą ilością żelaza i przy tym wit C pomaga w przyswajaniu zelaza.
Pcheła ja właśnie mam wrazenie, że ciągle coś mam do zrobienia ;). Choć wiem, że dobra organizacja i jakoś można wszystko pogodzić, a czasem sobie odpuszczam i pozwalam odpocząć :). Może kalendarz i dobrze rozpisany plan i np ćwiczenia co drugi dzień? Na zmianę z obiadem?
Ja właśnie wracam z małą od dentysty i spaceru jednocześnie, w weekend mieliśmy drugie wesele w ciągu dwóch tygodni i naszczescie ostatnie w tym roku :).
Ja w tym roku miałam 5 wesel. Córka dostaje witaminę c i jeszcze podaję jej buraczki. Jestem już po wizycie z córką u pedagoga. Teraz czekamy na rehabilitację. Mąż z pracy wrócił i obiad je.
Hej dziewczyny , u nas jak zwykle ciągle pełno roboty . Dzisiaj od rana się wzięłam i robię kompoty z jabłek , żeby chociaż coś na zimę było. Weekend jak zwykle u teściow , mój teściu ochrzcił szwagra dziewczynę "dziunia ". No my to siedzimy i tylko podziwiamy zakochanie szwagra . Z drugiej strony też bym chciała tak cały dzień w wyrku poleżeć i żeby mezulek mi usługiwał . Chociaż jeden dzień .
A zrobiłam wtopę niesamowita… Kupiłam sobie firanki , dałam kupę kasy bo mi się bardzo podobały , zaniosłam do sąsiadki żeby mi je obrobila i wszyla pasek z ściągaczem . I wiecie co , zawiesiłam na okno a one leżą dobre 1,5 metra na podłodze . A miały być tylko do parapetu .
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.