Jeszcze nie mamy ustalonych konkretnych planów.
z tymi kombinatorami to niestety chyba w kazdej dziedzinie sa;(
ale sa też takie rodziny które naprawde mają z tego duże wsparcie i korzystają z tego nie pisze tutaj o typowych patologiach.
No cóż zobaczymy wczoraj coś mówili że moze od czerwca bedzie juz wprowadzone,
Jestem bardzo ciekawa jak to będzie wyglądać
bo z moim rozmawialam to za pewno jak dadzą 800 to zaraz kolejne podwyżki wszystkiego będą i tak w kółko
Ja słyszałam, że mają wprowadzić kryteria dochodowe.
Justys kryteria dochodowe? W sensie , ze Ci co przekroczą dochód nie dostaną ? xd
Ja jak już coś to bym wprowadziła to tylko dla rodziców pracujących. Kurde ile jest takich darmozjadów którzy jadą na socjalach. Najbardziej to mi szkoda tej grupy która zapierdziela a nie ma dzieci. W tej sytuacji naprawdę sensowne było by zlikiwodanie tych wszystkich plusów a prowadzenie jakis ulg podatkowych. Wyobraźcie sobie że jesteście np młodymi , bezdzietnym przedsiębiorcami . No masakraaa ile oni za to będą musieli zapłacić żebtsmy to tylko my dostali spowrotem nasze pieniądze .. bo oni nie dostaną :( naprawdę bardzo mi przykro jak pomyślę sobie w jakim my kraju zyjemy. Niesprawiedliwość na każdym kroku
Ja już wcześniej tez podobna myśl do twojej pisałam ze rodzice pracujący powinni dostawać dofinansowania a nie osoby które siedzą i nic nie robią ale tak jak inne dziewczyny pisały nie znamy jednak niczyjej sytuacji i nie wiemy dlaczego nie pracuje pewnie można było by to zweryfikować ale nikomu się nie chce bawić w coś takiego
troche przykre ze my ciężko pracujemy żeby co kolwiej mieć a inni zyja na socjalach
Justys to ja o tym kryterium vos wczoraj czytalam ze niby dla zarabiajacych ponad 20tys miesiecznie ale odrazu byla odpowiedz w drugim artykule ze nie bedzie kryteriow ;)
No i to jest chore nie ma żadnej sprawiedliwości
Zawsze mówią ze będzie lepiej a mam wrażenie ze jest tylko gorzej
Xxyyzz No to wlasnie my z mężem byliśmy takimi ludzmi jak weszlo 500, brali nam kolosalne podatki oczywiście i jeszcze przy rozliczeniu trzeba było dopłacać.. :/ No a teraz chociaż Ci do 15roku życia ile zarobią to tyle maja.. gorzej jak ktoś jest starszy i nie ma dzieci , maskara jakaś..
Tak kryterium o którym czytałam to 20tys zł . Narazie to dużo mają planów i zmian.. ciekawe co wejdzie tak naprawdę..
Jak wszedł w życie ten program to ja tak samo nie miałam dzieci . Teraz mam i korzystam ale też współczuję . Ale to co się dzieje teraz z tym rządem to jest jakaś porażka. A słyszałyście o tym że teraz pracownik socjalny będzie mógł decydować o tym czy dziecko powinno być odebrane rodzinie jeżeli stwierdzi że coś jest nie tak ? Mnie jakoś to dotknęło bo z wykształcenia jestem pracownikiem socjalnym jednak nie pracuje w zawodzie i widząc co się dzieje chyba nigdy nie będę chciała w nim pracować. Katowice teraz tak że będzie wszystko zwalane na urzędników. Stanie się jakaś krzywda to już nie będzie gdzie był MOPS gdzie był sąd gdzie był a szkoła tylko będzie gdzie był pracownik socjalny bo przecież on ma takie prawo żeby zabezpieczyć dziecko. No cyrk na kółkach
ja wam powiem że nie pamietam kiedy to weszło nawet ;) wiem ze jak córka sie urodziła to nam nie przysługiwało bo mielismy za mało dzieci;) potem zmienili
Jeżeli nie mylę się to od 2016r.
Xxyyzz nie patrzyłam na to z tej strony. Faktycznie dobre usprawiedliwienie jak coś się stanie. Że to wina MOPSU itp. Dzięki za ten wpis , bo na prawdę nie pomyślałam o tym.
Xyz No widzisz ja nawet o tym nie słyszałam. No ale na kogoś trzeba zwalić , żeby mieć czyste ręce…
Polecam serdecznie Białkę Tatrzańska Hotel Toporow basen w hotelu sala zabaw grota solna jacuzzi i wiele innych fajnych atrakcji super tam jest bilard paletki i nie tylko bylam i mogę z całego serca polecić super obiekt zdjęcia można obczaić sobie na stronie hotelu jedzonko bardzo dobre hotel umiejscowiony w samym centrum Białki wszędzie blisko spokoj wszędzie sklepy jak i restauracje
Jak coś się stanie to zazwyczaj winnych brak i każdy zwala winę na drugiego..
Ja zawsze wybieram hotele z basenem, sala zabaw, innymi atrakcjami żeby właśnie w razie niepogody dzieci miały zajęcie ale żeby też w okolicy były jakieś fajne miejsca do zwiedzania typu oceanarium itp