Wakacje

pierwsze o tym słyszę, wiem że do końca marca był czas na realizację tych wcześniejszych bonów 

Tak te stare bony juz sa nieaktualne chyba ze ktos sobie wykupil rezerwacje wczesniej wlasnie na okres letni to je wykorzystal w ten sposob ;)

Był czas realizacji do końca marca . Dzieciom urodzonym w maju zeszłego roku już nie należał się ten bon.

Nowych bonów nie było :) A do końca marca jak piszą dziewczyny był czas realizacji tych starych :)

Majowe juz nie podlegaly bonom? Kurcze ciekawe czemu?

Ja za późno się o tym dowiedziałam 

Kiedyś kiedyś znajoma mówiła że korzystała z tego ale mi jakoś wypadło to z głowy 

Coś słyszałam o nowej edycji . Ciekaw jestem czy to plotki czy coś z tego będzie 

mi te bony też wyleciały z glowy jak było mozna w skzole wykorzystać to sie zastanawialiśmy za długo ze może sie gdzies pojedzie i w końcu płaciliśmy z kieszeni a mozńa było skorzystać z bonu;) takie gapowe;)

To prawda ale chyba też krótki jest czas składania wniosków na to? 

Lisza był w sumei długi czas bo przedłuzali te bony ale zawsze zwlekaliśmy;) i czekaliśmy na lepszy moment;D

Aniss myśmy tez tak przedłużali, aż był ostatni termin i wykorzystaliśmy w wakacje w tamtym roku, a tu się okazało, ze znowu przedłużyli później :)

A widzicie to nawet nie wiedziałam ze było przedłużone heh

Poprzedni bon przysługiwał dzieciom urodzonym do grudnia 2021. Można było go wykorzystać do marca 2023r. Dzieciom urodzonym w 2022r już nie przysługiwał. 

Justys to nawet o tym nie wiedzialam… 

może teraz dadzą dzieciom urodzonym od 2022 r?

Teraz duzo słychać o podniesieniu 500 na 800+ tylko pytanie co z tego jak i tak zabierają nam żeby rozdawać innym kiedyś rozmawiałam z mama ciocia itp to wszyscy są zdania ze ok jezeli chcą dawać takie sumy takie dodatki to niech otrzymują je osoby które pracują a nie są matki ktore narobiła sobie dzieci siedzi na tyłku w domu nic nie robi i jeszcze mieszkanie ma od państwa i jakieś dotacje dostaje niech tez pójdą do pracy i na to zarobią 

Lisza wczoraj troche słuchałam wiadomosci i powiem ci że ze faktycznie głośno o tym 800+ i jest mega wsparcie, dla pracujacych ok, ale pytanie co z matkami które mieszkają na wsiach zajmuja sie domem dziećmi a mezowie sa na gospodarkach?

co jesli sa mamy które zostają w domu z  dziećmi z różnych powodów przewlekłe choroby i dziecko ejdnak do tego okresu zerówkowego zostaje w domu? lub inne sytuacje życiowe? nie zawsze jest to "patologia" że zgarnia te 500+

mnei zastanawiają te darmowe leki dla dzieci jak to bedzie to ze wszystkie typu antybiotyk czy np. na choroby przewlekłe?

Aniss pewnie idzie to zweryfikować, jesli pracuje na gospodarstwie to podlega ubezpieczeniu KRUS więc jest jakby zatrudniony w swoim gospodarstwie, bardziej pewnie chodzi o takie rodziny, którzy nie pracują nie są ubezpieczeni biorą zasiłki i z tego zyją. 

Ciekawe jak to wszystko będzie wyglądać. 

Co do bonu to ja wykorzystałam na bilety do ZOO i parku rozrywki, bo takto też by mi przepadł. 

Mi się wydaje , ze to tylko obiecanki przed wyborami. Jak oni już maja podobno problem z pieniędzmi na 500. A skąd wezmą na to 800.. Tylko podniesienie cen, podatków, a to i tak nie wystarczy.. 

Aniss masz zupełna racje i się z toba zgodzę ale myśle ze można to sprawdzić osobiście znam młody mamy które otwarcie mówią ze nie musza i nie pójdą do pracy bo dobrze im tak żyć ale tez nie chce wyrzucać wszystkich do jedno worka bo tak jak piszesz są sytuacje które wykluczają pójście do pracy :)