Wakacje

Witajcie dziewczyny, mam pytanie, gdzie warto jechać z dziećmi na wakacje? Chodzi mi o jakieś atrakcje w razie braku pogody. Coś do zwiedzania, jakieś baseny czy aquapark.

Oj Monika tez tego szukałam ale coś mi nie wyszukało

Ja sie zarzekałam ze pojedziemy na wakacje jak dzieciaki beda starsze… ale im dłużej o tym myśle, tym większych chęci nabieram… ;) ale tez wiem, ze się urobie i nic nie odpocznę, wiec muszę jakos sama siebie przekonać żeby odpuścić 

My w tym roku odpuszczamy wakacje, córka jest za mała żeby z nią jechać i żeby ją zostawić na dłużej. Ogólnie podoba mi się pomysł mojego kuzyna - oni pojechali najpierw na tydzień na wczasy sami, odpoczęli sobie, zregenerowali, a później pojechali na drugie wakacje, już z dziećmi. Myślę, ze to dobry pomysł. A co Wy o tym myślicie? Bo ja już widzę minę mojej teściowej jakby się dowiedziała, że chcielibyśmy gdzieś pojechać na dłużej bez córki :P 

u nas tez dalsze podróże nie są brane pod uwagę, może jakiś krótki wyjazd gdzies na weekend. jednak mamy sporo imprez okolicznościowych w tym roku i ta kasa bedzie potrzebna cały czas. 

imprezy kosztują a najbardziej wesela 

My się wybieramy na krótki wypad do Zakopanego końcem marca na trzy dni z córką, zobaczymy jak to wyjdzie, a potem może się pomyśli o jakimś dłuższym wypadzie na wakacjach ;p  

Ponoć najlepiej się jedzie z małym niemowlakiem niż z roczniakiem, zobaczymy ;p

My jeździliśmy na 5dni nad morze z roczniakiem i wyjazd był bardzo udany ;) syn bardzo lubi zwiedzać i wszędzie jeździć więc nie ma z nim problemu ;)

Ann jeśli macie z kim zostawić dziecię, to uważam ze to ekstra pomysł - raz, ze pobędziecie sami ze sobą, a dwa, ze dziecko tez zobaczy ze moze fajnie spędzić czas z kimś innym niz mama i tata. Pytanie tylko, czy wy wytrzymacie tydzień bez dziecka :D bo pierwszy raz podobno jest bardzo trudny i to rodzice bardziej przezywają rozłąkę niż dziecko ;)

schwarzsie no właśnie chyba jeszcze nie jesteśmy na to gotowi, córka w te wakacje będzie miała skończony rok, to dla nas za wcześnie, ale może uda się za rok :D 

Ann chyba wezmę z Ciebie przykład ;D i w przeszłym roku może porwę małża na jakiś weekend we dwoje ;)

schwarzsie koniecznie! Rodzicom też należy się odpoczynek :D 

Też chętnie wyrwałabym się na weekend z mężem ale może kiedy dzieci będą większe;)

Nam się udało a tamtym roku, dzięki mojej siostrze. Chciała żebym odpoczęła. (Mieliśmy mały kryzys w rodzinie, smierć taty i ogólnie depresja) Ten wyjazd dobrze nam zrobił. Jeśli macie taka mozliwosc naprawde korzystajcie. Ann u nas w tym roku właśnie synek tez będzie miał skończony rok, narazie nic nie planujemy, ale z chęcią bym wzięła młodego nad morze. Jak był mniejszy jednak obawiałam się tych temperatur bo widziałam, ze złe to znosi. Teraz już wiadomo jest bardziej kumaty, uwielbia się pluskać wiec myśle ze morze byłoby idealne, albo Mazury?

Ja też jakoś nie wyobrażam sobie z takim ponad rocznym bąkiem wakacji, chcielibyśmy jechać odpocząć, ale mam wrażenie, że wrócimy jeszcze bardziej umęczeni... 

My byliśmy nad mozem z 11 miesięcznym synem i był to bardzo udany wyjazd gdzie od rana to wieczora zwiedzaliśmy miasta, byliśmy w Gdańskim zoo czy nad morzem.. Syn był zachwycony nawet pływając łodzią po morzu ;)

Mi ciężko wyjeżdżać bez dzieci :) Zawsze jeździmy razem :) Jak jechałam na rocznicę z mężem na weekend to nie umiałam się jakoś zrelaksować ,bo za dużo myślałam czy wszystko ok i że za daleko od dzieci :) Co innego blisko na miejscu jak mam gdzieś wyjść tylko z mężem :)

My też jeździmy razem, wybieramy hotel w atrakacjami jak basen, sala zabaw, animatorzy wlasnie wrazie deszczu.... wiadomo nie zawsze się da odpoczac z dziećmi ale jak będą większe napewno zostaną z babcią a rodzice sami się wybiorą :p

My przy weekendzie majowym planujemy pierwszy wyjazd z córką, na krokusy do Chochołowa. Zobaczymy jak to wyjdzie :D

Oj to musi być piękny widok te krokusy:D 

kiedyś na pewno będę chciała tam pojechać z dzieckiem i mężem.