Dziewczyny, a ja byłam też szczupła, bo przy 170cm 53 kg i na początku prawie nie przybierałam, a teraz 26 tc i 9 kg na +. I to w ciągu 2,5 miesiąca. W ciągu tygodnia mi 1kg przybywa ostatnio i martwię się, że jeszcze 14 tygodni to będzie 14 kg? :-)Przerażona jestem u Was w 3 trymestrze waga rosła stale, czy troszkę się ustabilizowała?
Agata u mnie tak samo. Pierwszy trymestrze i tylko plus 1.5 kg. Później w drugim jakaś masakra. I teraz od 32 tygodnia wszystko się uspokoilo . Chociaż przytylam 14 kg wiec dużo więcej niż bym chciała.obecnie 37 tydzien.
Aniejeska 14 kg to w normie, w której ja się pewnie nie zamieszczę Ciąża waży z 8-9 kg z wodami, łożyskiem, powiekszoną macicą. A te pozostałe 6 kg, to pewnie piersi :-p także nie martw się
Mamnadzieję, że i mi się zatrzyma w pewnym momencie , bo jak nie to 20+ murowane. Co by się nikt po mnie nie spodziewał
Ja się ostatnio jeszcze martwiłam, że brzuszka nie mam, a w ciągu 3 tygodni taki bębenek wywaliło, ze znow od tesciowej uslyszalam, ze jakos dziwnie duzy i czy lekarz mi doobrze termin obliczyl. Aż tak wielki moim zdaniem nie jest ale ciesze sie, ze zaczal rosnąc meeega radosc
Agnieszka kochana teściowa. Mi moja co przyjade mówi ze jestem grubasek.
Agata spokojnie mnie tez wszyaxy straszyli ze najwięcej się tyje na końcu a widać to wszystko zależy od osoby. Chociaż ja mam.jeszcze 3 tygodnie wiec mogę jeszcze przytyc trochę.
Byłam słońcem. W ciąży przytyłam 28kg, obecnie już wróciłam do swojej wagi. Po porodzie zostalo mi 10kg na plusie, które “uciekało” przez 5 miesięcy
Agniejeska, oj tak… Kochana
Podobno srednio w ciąży kobieta powinna przybrać około 10 kg ja przybrałam prawie książkowo 11 kg. Połozna w szkole rodzenia mówiła ze niezbyt duże przybranie na wadze gwarantuje lżejszy poród. U mnie się sprawdziło.
Agnieszka sz. Chyba mamy podobne tesciowe. :-P.
Bukowska1984, to mi fo 10 kg, brakuje tylko 7 kg, a dopiero 4 miesiac. Na pewno przybiorę wiecej w tym wypadku…
Agniejeska, na to wygląda ale to pewnie nie tylko My
W pierwszej ciąży 30 kilogramów. Wszystko przez tarczycę
W pierwszej ciąży 11kg, w drugiej (obecnie) 9kg jak na razie - 7 miesiąc
To ja przytyłam 10 kilo. Bukowska idąc twoją teorią to u mnie też się sprawdziło. Mój poród trwał około dwóch godzin.
Z tą teściową to podaję wam łapkę dziewczyny. Moja choć dobra kobieta, to ostatnio dziwolag z niej taki się zrobił, ze kazda rozmowa z nią mnie drażni. Jak leżałam w szpitalu to dzwoniła kilka razy dziennie, o każdej porze i ciągle wypytywala o to samo, aż meza poprosiłam żeby jej cos powiedział na ten temat bo juź nerwowo nie wyrabialam… no ale jak zadzwoniła do męża o 5.30 bo jej się przysnilo ze rodze, to sam się wkurzył i powiedział co trzeba.
W ciazy tez gadala mi niby zartem “jakas ty gruba”, to odpowiadalam ze w koncu w ciazy jestem i brzuch musi rosnac. Ale najlepszy tekst usłyszałam od niej 6 godzin po porodzie : “o matko, jaki Ty masz duzy brzuch! może tam jeszcze jedno siedzi”. wszystkie kończyny mi opadły jak to uslyszalam. Brzuch po kilku dniach zresztą też
Tekst rzeczywiście dobry. Ja zobaczę się z teściowa dopiero pare miesięcy po porodzie. Bo nienwydaje mi się zeby przyjechała do niemiec. A zanim my dostaniemy akt urodzenia wyrobimy paszport itd. To pewnienminie ze trzy miesiące.
O matko… teściowe :o
ja w pierwszej ciąży przytyłam 29 kg!!! masakra, aż boję się co będzie teraz, więc postanowiłam się nei ważyć, żeby się nie stresować… Ale oolnie powiem wam tak, po 7 miesiącach wszystko zrzuciłam… więc mam nadzieję, że będzie źle…
Jestem w 27 tyg ciąży, póki co przybrałam 6 kg. Nie chciałabym przekroczyć zalecanych norm:)
Magnez przecież i tak ginekolog cię wazy przed wizyta wiec to nic nie da ze się sama nie wazysz.
gosia88 - chcieć jest sobie, a życie sobie I to nie tylko obżeranie się czy brak ruchu. Czasem coś się przyplącze i po prostu tak jest. Ja nie chciałam przytyć 30 kg, a dzięki tarczycy mi się udało