W oczekiwaniu na II ciążę

Miałam w głowie myśl, żeby Ci napisać, żebyś nie czekała tylko spróbowała test zrobić dziś :slight_smile:
Trzymaj kciuki za kolejną mocniejszą kreskę

Dziękuje Wam bardzo za wsparcie, cały dzień chodzę z przyklejonym uśmiechem :slight_smile:
Powiedzcie mi, bo nigdy nie robiłam bety, dzwoniłam obok do przychodzi i pani mi powiedziała, oczywiście kompletnie niezorientowana o co chodzi, że mogę zrobić bete hcg za 25 zł, ale że w cenniku ma też bete hcg wolna podjednostka za 120 zł. Więc które badanie powinnam zrobić? Czy oba?

Cześć Dziewczynki! Przyjmiecie mnie? Staramy się już 1,5 roku o 2 dziecko, mamy synka, który ma 3 latka, w pierwszą ciążę zaszłam od strzału, dopiero z drugą mamy problem.
Magros, nie jestem pewna, ale to droższe badanie to się robi chyba później, w dalszych tygodniach ciąży, a teraz to tańsze.

Magros ja robiłam to tańsze badanie, płaciłam 1,5 roku temu 22 zł :slight_smile: o tej drugiej opcji nawet nie słyszałam i nigdy nie robiłam, nawet w trakcie ciąży.

Magros to pierwsze wystarczy. Bez sensu wydawac pieniazki.:slight_smile:

Madzia gratuluję!!! Strasznie się cieszę!!!Super wiadomość!

Zrób tylko tą bete za 25 zł. Ja też po jednym teście zrobiłam betę (kreseczka była taka jak u Ciebie) i testu nie powtarzałam tylko umówiłam się na wizytę z betą już.
Jeszcze raz gratuluję!

Margos gratulacje! U mnie ciąży brak… i niech tak zostanie…
Muszę czekać na lepszy czas…

Szkoda ;( to Darka robiłaś test czy okres przyszedł? Może uda się w przyszłym miesiącu, nie poddawaj się!

Magros ta tańsza, to oznaczenie poziomu hcg po prostu :slight_smile: i to wystarczy ja wolałam zainwestować w dwa oznaczenia hcg niż kupowac kolejny test ;))
Kolejne należy zrobic.pp 48godzinach , na pewno będziesz miała w normach laboratoryjnych który to mniej więcej tydzień ciąży i w większości ciąż rozwijających się prawidlowo powinna ona przynajmniej podwoić swoją wartość. Są też dostępne kalkulatory online w których można sprawdzić czy przyrost jest prawidłowy.
Ja w pierwszej ciąży poleciałam już do lekarki z dwoma oznaczeniami hCG , za to w obecnej dopiero z wynikiem USG z 7tc :slight_smile: dzieki temu zaoszczedzilam 100zl za jedna wizyte ktora wtedy w zasadzie nic nie wniosła;)))

Darka okres przyszedł? Czy jakieś ciemne chmury się zebrały nad Wami? Co by nie było mocno wierzę w to, że będzie lepiej

Lilit witamy w Loviowej "rodzice " ;)))

Dokładnie zrób tańsza wersję i juz :slight_smile:
Lilit pewnie ze możesz przycupnac nie ma co się pytać tylko pisz co i jak u was tu się dzielimy problemami i nie tylko :slight_smile: takie wsparcie tutaj mamy :slight_smile:

Dokładnie po 48 godzinach powinnaś zrobić drugi raz Betę i wynik powinien być podwojony.
Ja robiłam w diagnostyce i najpierw miałam napisać wynik a pod spodem były tygodnie z przypisanym im wynikiem i tak mogłam sprawdzić który to tydzień.

Badanie beta jest o tyle lepsze od samego testu, że mniej więcej określa nam tydzień ciąży. Sama wykonywałam to badanie pod tym kątem. Z drugiej strony dzięki temu, że przyszłam z gotowym wynikiem na pierwsza wizytę do ginekologa od ręki dostałam L4, więc od 5 tygodnia zrezygnowałam z pracy zawodowej i skupiłam się na ciąży :slight_smile:

A ja bety nie miałam jakoś tak wyszło :slight_smile:

Aisa ja tez nie robilam ani teraz ani z Filipkiem. Test byl dla mnie wystarczający :wink:

A ja miałam od razu usg bo ginekolog był pewny że ciąża jest więc nie było potrzeby robienia bety :slight_smile:

Ja tez nie robilam bety. A pierwszy raz polecialam do lekarza i nawet serduszka jeszcze nie bylo. Powiedzial mi tylko ze cos tam jest. Ale nie wiadomo jak to bedzie.

Zrobiłam test w czwartek i wyszedł negatyw a do dnia dzisiejszego okresu nie dostałam.Myślę że na dniach dostanę bo objawy okropnego samopoczucia ustąpiły więc już w drodze.
Bete nie robiłam przy pierwszej ciąży i wszystko było dobrze.
A z informowaniem najbliższych bym się wstrzymała…Po moich przykrych doświadczeniach to wiem że nie warto nikomu mówić.Niech wie tylko mąż…

Darka jestem takiego samego zdania. Najpierw tylko mąż niech wie. Ale nam od razu się pochwal jak już się uda kochana, każda z nas Ci dobrze życzy, oby ten lepszy czas szybko nadszedł.

Magros po co betę, dla pewności? 120 zł trochę dużo

Lilit powodzenia i rozgość się

Ja również przy obecnej ciąży dość długo trzymałam dla nas dwojga ta informację, w pierwszej ciąży jakoś szybciej powiedziałam siostrze, przyjaciólce i mamie. Ale własnie późniejsze wydarzenia spowodowały, że bardzo ostrożnie podeszłam do wiadomości. MAM, tutaj nie ma potrzeby robić bety wystarczy poziom hcg a ten kosztuje kilkanascie albo 20zł, więc tyle co jeden lepszy test ciążowy :wink: Więc ja wolałam wydać te 40zł i miec pogląd czy obecna ciąża rozwija się teoretycznie prawidłowo, jesli druga wartość spada od razu widać, że naprawdopodobniej cos jest nie tak a wtedy nawet kolejny test jeszcze wyjdzie pozytywny i można sobie zaoszczędzić nakręcania na pozytywny ciag dalszy, ja niestety zbyt realistycznie podchodze i wolę wiedzieć co złe jak najszybciej, może dlatego chciałam zrobić, zwłaszcza że obecną ciążę hcg pokazało mi bardzo wczesnie a zrobiłam tylko przy okazji innych badań.

Ja tez uwazam ze napoczatku to niech wie tylko maz. I sama tak zrobilam jak zaszlam w ciaze. Dopiero po 10 tygodniu zaczelam mowic rodzinie o ciazy.