W czym śpią Wasze dzieciaczki?

Ja tez kupowałam na wyrost śpiworki tez nie tak bardzo  

Właśnie najlepsze jest to jak dzieci pewne rzeczy mogą pokojarzyć z pewnymi czynnościami, właśnie np. spiworek=spanie - u nas było tak samo. Jak wkładałam do spiworka to wiedziała że idzie spać i z czasem zasypianie trwało coraz krócej ;)

my nie korzystaliśmy ze śpiworków, zawsze tpwarzyszyły nam pościele i kocyki.

A drogie mamy kupujecie na noc do spania śpioszki z stupkami czy bez? Chodzi o dziecko do pół roku

ja ze stopkami, zawsze. moje dzieciaki zazwyczaj miały zimne stopki, nawet latem.

Ja do spania corce zakładam śpiochy ze stopkami bo zawsze ściąga skarpety 

Pajacyka ze stupkami 

My właśnie mamy sporo pajacykow bez. Znowu skarpetek nje chce zakładać żeby nie sciskaly nozek... 

To właśnie też zależy pod czym dziecko śpi bo do śpiworka można dziecko do spania ubrać w same body a jak chłodniej to właśnie pajacyk bez stop też będzie ok bo jednak w śpiworku zawsze ma dziecko cieplutko, pod kołderką czy kocykiem ta stopa zawsze może się gdzieś uwolnić jak dziecko ruchliwe więc lepiej by było dać pajacyk ze stopkami :) 

Ja to takiego maluszka to tylko w śpioszki ze stopkami ubierałam bo właśnie ze skarpetkami to zawsze był problem, albo ściągała, albo spadały, albo zimne nogi, raz to nawet zgubiłysmy gdzieś skarpetkę jedną hehe :)

śpioszki takie całe z całymi nożkami to najlepsze wg mnie rozwiązanie dla takiego maluszka :) i właśnie nic mu nóżek nie ściska jak dziecko nieco grubsze bo różnie to bywa :)

No tak, jeśli dziecko śpi w śpiworka to wtedy bez stópek będzie ok, u nas kołderka wiec zawsze ze stopkami bo zawsze kołdrą w nocy lądowała gdzieś w rogu łóżeczka.

Obecnie śpi w cienkim śpiworku , temperatura to jakieś 22 stopniee

u nas jest przykryty kocykiem 

u mnie najlepiej sprawdzają sie pajacyki od noworodka śpioszki;) potem jak pieluszki zaczeły szybciej sie napełniać, pojawiać sie bóle brzuszka to i w bodziakach samych spała i dobrze przykryta była obecnie najlepiej sie sprawdzaja spodnie bez nogawek;) wszystko co ma na stopach a przede wszystkim skarpety ląduje na podłodze;) 

U mnie śpi w samym body krótkim. Zawsze się odkrywa, wczesiej pod kocykiem teraz dałam jej już kołderkę. ale zawsze gdzieś obok ma też kocyk bambusowy

U nas aktualnie krótkie spodenki i koszulka z krótkim rękawem 

Ja już też zmieniłam córce na piżamkę z krótkim rękawkiem bo noca jest dość ciepło w pokoju więc nie mam serca jej pocić w długich rzeczach :)

Z tymi skarpetkami to zawsze jest problem nawet w dzień, że po chwili gdzieś się gubią więc w nocy to bym nie ryzykowała żeby dziecku zakładać 

u nas w pajacu śpi więc nie ma problemu 

Moja córka nauczyla się sama ściągać skarpetki wiec od kilku dni nie walczę jest tryb ma bosaka