Nie sądziłam, że takie zaskoczenie będzie, ale tak SERIO rodziłam nago, położna co prawda poprosiła mnie mnie o jej zdjęcie przed porodem ze względu na to, że miałam na obu rękach podpięte pełno kroplówek a robią po porodzie to skóra do skóry, więc wyraziłam zgodę. I teraz się dziwnie z tym czuje czytając, że nikt tu nago nie rodził :D No ale cóż przy najmniej teraz wybieram się do innego szpitala, gdzie wiem, że będzie lepiej.
Natalia1234 a tą specjalną jednorazową to sama sobie kupiłaś, czy dostałaś w szpitalu?
Teraz już będziesz wiedziała jak Ci zaproponują że to dziwactwo ;) aczkolwiek skoro inny szpital to nie będziesz nago. Jednorazowe koszule w szpitalu czasami dają ale lepiej mieć swoją bawełnianą ponieważ sztuczny materiał moze byc bardzo niekomfortowy - zwiększa potliwość.
Ojej, ja też rodziłam w koszuli :) Po porodzie wsuwają dziecko pod koszulę i też jest kontakt skóra do skóry :) Ale w sumie, jeżeli ci było tak wygodnie, to czemu nie?
Fajerka mi wygodnie? Ja po prostu posłuchałam sugestii położnej, młoda, nie doświadczona z wyobrażeniem zwykłego piekła, słuchałam wszystkiego co mi mówiły :D
A było mi kompletnie nie komfortowo jeszcze trafiłam na studentów to już w ogóle było miło, no ale o tym się w sumie myśli przez pierwsze 5 sekund bo jak już się zaczął ten właściwy etap to już nie myślałam o niczym jak tylko, żeby przeżyć i urodzić. :D
Ja jedynie czego się naskychakam w jednym momencie to że mam ubrać maseczkę i nie taka szmaciana. I miałam to w tyłku przy skurczach nie ma potrzeby ubierania madek nie dajcie się nabrać macie prawo oddychać normalnie przy porodzie!
Rodzic nago pierwsze słyszę jednak jak leżałam kilka razy na porodówce to byłam jak zmęczona tym wszystkim że jak miałam tyłek na wierzchu to było mi wszystko jedno.
Ja na pewno teraz się nie zgodzę żeby mieć jakaś maske na twarzy tym bardziej że robią testy na covid przy przyjęciu więc po co te maseczki nie rozumiem totalnie
Aniska niestety ale nie. Tylko, tak jak wspomniała Pati jest taki stan gdzie ma się to wszystko już gdzieś.
I to ze robi na wejściu test to malo ważne moja znajoma co rodzila w kwietniu zrobili jej jeden test wyszedl negatywny, zrobili drugi wyszedł pozytywny i ten wynik uznali musiala być sama do tego kwarantanna dla całego domu. A ostatniego dnia w szpitalu jej powiedzieli ze „musieli dać ta kwarantannę pomimo tego fałszywego pozytywnego no ale co zrobić takie czasy”
Ja zanim urodziłam często myślałam sobie o tym jak słuchałam o porodach że to takie musi być krępujące ale to prawda że wtedy, jak już się rodzi to ma się wszytko gdzieś, nie ważne że ciągle ktoś chodzi a ty leżysz z "gołym tyłkiem". No ale mimo wszytko nago to już bardziej niekomfortowo niż od pasa w dół .
Monia, chyba ją pogięło, delikatnie mówiąc. Trzeba było jej powiedzieć, że niech sobie założy maseczkę i się przebiegnie wokół szpitala, to zobaczy, jak się rodzi w masce.
Z tymi maseczkami to jest jakaś masakra. Ja sobie nie wyobrażam żeby rodzić w maseczce umnie w szpitalu akurat kiedy ja rodziłam był taki największy atak wirusa Bodajże była to druga fala ten taki najgorszy etap i pamiętam że maseczkę musiałam mieć tylko w szpitalu przy przyjęciu i wypełnianiuz wszystkich dokumentów później na sali każda z nas była sama i trzeba było maseczkę zakładać tylko w czasie obchodu gdy przychodzili lekarze i cała załoga personelu natomiast poród odbywał się normalnie nie wyobrażam sobie radzić w masce
Myślę, że każdy kto ma chodź odrobinę ludzkich uczuć, nie zmusi kobiety, żeby rodziła w maseczce... Teraz przed przyjęciem do szpitala od razu robią test, a przynajmniej w większości placówek tak jest, więc jak zdążą odebrać wynik, to myślę, że nie robią cyrków z maseczkami w takim momencie...
No widzicie takze nie zdziwcie się jak Was to spotka.
Najlepsze było to jak przyszła nad ranem mierzyć temp o mówi do mnie gdzie Pani ma maseczkę a ja jeszcze spałam ocknelam się dopiero jak przyszła... Ale już na być ubrana
Tak przy jednym jak i drugim porodzie miałam swoją koszulę ubraną. Przy drugim na początku to nawet sukienkę w której przyjechałam bo tak szybko szło że nie było czasu się przebrać. Dopiero po kilku skurczach się przebrałam a właściwie mąż i położna przerzucili sukienkę na koszulę porodową i stanik ściągnęli.
Ale zgadzam się, że jest ten etap kiedy już jest wszystko jedno.
Ja bardzo świrowałam szukając koszuli bo wg moich zalozen miala byc ciemna, rozpinana po całości. Ciemna nie była bo royal blue ale rozpinana cała i liczylam ze bede miala zawsze zapieta albo górę albo dół. Na początku tak było, a w koncu podczas leżenia i parcia miałam dół rozpięty a do kontaktu sts rozpieli mi górę i ostatecznie całą koszula była całą rozpięta.
Przy drugim porodzie tylko mi położna ją podwinęła i na ramieniu jakos zapięta także bylam z gołym tyłkiem a do sts rozpięta mi górne guziki.
Ale przy tym porodzie nie było nikogo oprócz niej i mojego męża. No i neonatolog orzyszla na 5 minut jak się już dziecko rodzilo.
Co do zabrudzeń się nie zgodzę. Mialam koszulę przy dwóch porodach i po wypraniu stan idealny. Jeszcze ją sprzedalam i chociaz 40zl do mnie wróciło :P
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.