U nas jak ktoś miał cc to dzień wcześniej przynosili koszule, do porodu naturalnego też dawali ich także nie trzeba przywozić swoich do porodu
A ja mam pytanie ile tak naprawdę mam wyzucilo swoje koszule poporodowe?
Bo u mnie to była tylko przepocona;)
Aniata jak rodziłam córkę to wywaliłam, ale kupiłam taką tylko od porodu w lumpach za 4zł więc była do wywalenia. Teraz kupiłam byle jaka nie wybrudziłam, nie spociłam więc została jak nowa w domu :)
ja do cc dostałam taką jednorazową zieloną
No więc właśnie;) Ja kupilam 3 nowe z myślą że latem będę spala w jednej bo starsza cienka jasna ale chyba ja na porod zostawię i 2 granatowe to nawet jak się poplamią to tak widac nie bedzie;)
Ja rodziłam w koszuli po moich dwóch siostrach, dostałam ją ze tak powiem w spadku. Chcialam sobie kupić nową koszule i już z myślą o tym ze będę później w niej karmić i w ogóle a moja siostra przynosi mi piżamę po mojej najstarszej siostrze i mówi rodziłyśmy w niej obie no to teraz czas na ciebie. Szczerze to je chciałam w niej rodzić ale okazała się najlepsza z tych wszystkich które mialam ze sobą wzięte, szeroka z dużym dekoldem na guziki i bardzo mieciutka
Haha to ja tez dpstalam jedną koszule w "spadku" od siostry :D dwie mialam nowe ale tak sie jakos zlozylo ze urodzilam w tej siostrowej :D i niee, nie zniszczylam jej ani nie poplamilam ani nic. Jest prawie jak nowa :D
Magda i Lena ale to jak... kazali Ci się zupełnie nagiej położyć na tym stole? Czy jednak od pasa w górę można było coś mieć?
Magda dziwne ze nie dostałaś koszuli zazwyczaj do cc szpital zapewnia pierwszy raz się z czyms takim spotykam.
Ja sobie teraz chyba też kupie jakaś tania na poród. No chyba ze mnie pokroją to pewnie dostanę. Zastanawiam się ile tych koszul brać mam 4 i nie wiem czy nie dokupić jednej jeszcze
APti a to sporo masz ! ja miałam 3 ale uważam ,ze jak ma sie indukcję to jest mało bo nie wiadomo keidy człowieka wezmą na wywołanie, a bylo tak gorąco ,ze ciagle sie pociłam i jeszcze jak to ja pobrudziłam papryką
Pati ja mam 3 i nie dokupuje przy pierwszym porodzie di szpitala bralam tylko 2 i starczylo wiec myślę że nie ma co przesadzać zwlaszcza ze nie wiadomo jakie się dostanie zwlaszcza jak przez allegro się zamówi ja zamowilam 3 od jednego sprzedawcy i każda z innego materiały mimo że każda bawelniana L wieksza od XL;) hehe no ale ja to akurat chcialam jedno wieksza bo nie wiem ile jeszcze mi przybędzie a w 3 trymestrze chyba najbardziej się tyje;/
Dokładnie ja też miakam trzy przy indukcji byłam w szpitalu tydzień i dla mnie było to za mało chodziłam w 1 koszuli 2 dni a w ostatniej trzy masakra.. Także trzy to jest minimum. Chyba że pojedziesz rodzic sobie tak no to nie będziesz tyle zaoewbe potrzebować
Pati ja mam jedną porodową i 3 do pobytu na oddziale. Myślę, że mi tego wystarczy...
Poprzednim razem miałam 1 do porodu i 1 na oddział ale mąż mi przywiózł jeszcze 1 i to było tak akurat. Tylko, że w sumie siedziałam od poniedziałku do czwartku.
Ja tez miałam 3 i wystarczyło mi to w zupełności tymbardziej że po pn. jest się dwie doby a nawet jeśli spotka się cc to mąż może Ci podrzucić
3 to wystarczają zupełnie jak się idzie tylko rodzic,a nie na indukcję
dziewczyny, a ta koszula do porodu moze byc taka zwykla ? wiecie bez zapiecia kopertowego ... kupilabym jakakolwiek w pepco coby odrazu do wyrzucenia byla w razie co.... bo tak to 3 biore ze soba do szpitala do karmienia przygotowane, ale o takiej dodatkowej nie myslalam
U mnie żadna z koszul nie poszła do wyrzucenia i moja siostra teraz rodziła i też wszystko wróciło i jest do użytku
Janrodzilam w takiej do karmienia w sumie taknjak wtedy teraz tez kupilam odrazu wieksze zeby wrazie co w ciazy w nich spac po co dodatkowy wydatek;) po porodzie się świetnie sprawdziła bo odrazu mala była przystawiana do karmienia ;)
Ja miałam dwie i mi starczyło tylko że miałam CC i do porodu dali szpitala koszule
Anabanana spokojnie może być. One jak urodiszz i tak Ci podwijają koszule i dają dziecko by był kontakt do skóry,a nie leżało na koszuli,więc spokojnie może być koszula nocna bez rozpięcia