Moja córka to niczego noe toleruje, jeśli chodzi o jakieś usypianki, chodź nie jedna miałam- ostatnia, która kupiłam to świetliki z fp. i więcej się przy tym rozpraszała niż uspakajała
Ja polecam wydrę z Fisher Price. U nas sprawdzą się rewelacyjnie. Mile i spokojne melodyjki, szumy też super, a do tego robi za lampkę nocna.
My mamy jedynie takiego jeżyka z fisher price, ale w sumie syn włącza go tylko po to, żeby nam zakomunikować, że obudził się z drzemki :)
Ja ta wydrę mogę sobie wsadzić w d... :D tak samo jak szumisia :D
wydra chyba ma takie same funkcje jak chmurka a ona mi nie bardziej podoba haha
ja wlaczalam córce te szumy jak była malutka ale czy to faktycznie działało cieżko powiedziec
często jej z apki wlaczalam odkurzacz i przy tym przestawała plakac
Nie mamy takich gadżetów, ale jak coś to mąż włączy szum morza z telefonu i raz działa raz nie. Ostatnio chciałam dokończyć obiad, młodego do wózka, postawiłam w kuchni on bach i śpi.... okap na pełną moc i lepszego usypiacza nie trzeba było w tamtej chwili ;)
Na każdego malucha działa co innego :)
Okap faktycznie ma jakąś ttaką oc ale jak dla mnie zbyt głośny moze raz na jakiś czas jest ok ale ja bym zbyt często go nie włączała
A to już zależy od modelu. U moich rodziców jest mega głośny, nawet na najniższej mocy mi przeszkadza dźwięk, u mnie o wiele wiele ciszej pracuje.
U mnie głośniej nóż odkurzacz pracuje a stary nie jest ;( ale czasami jak działa to az zimno w kuchni ;)
Ja czasem jak gotuję i używam okapu a mała zaśnie w międzyczasie to nawet po skończeniu gotowania go nie wyłączam bo wtedy mogę inne rzeczy porobić i nawet jak hałasuje to się nie budzi
Oliwierja słyszałam też ze to dobrze działa na dzieci:D
mojej córce nie bardzo nie podoba jak włączam okap albo mikser itp
U mnie przy taoim sprzecie szybciej zasypia a jak wlaczam szumisia to nie bardzo ;/
Poczytaj o treningu snu :)
Bardzo ważne są też rytuały, które pomogą dziecku uświadomić sobie że czas na sen :) np kąpiel, czytanie książeczki :) warto też pomyśleć czy to nie aby skok rozwojowy :)
Kasia ja nawet mogę ciasto robić i mikserem miksować i jak spi to jej nie przeszkadza:D
U starszych dzieci było tak że jeżeli zasypiali w hałasie to im nie przeszkadzał, jeśli natomiast coś włączyłam jak spali w ciszy, nawet w sąsiednim pokoju to się budzili.
U nas był okap, odkurzacz, suszarka, szumiś, nagrania deszczu itd.wszytsko super, ale na chwilę-synowi szybko wszystko się nudzi. U nas rytm wieczoru również wypracowany:kąpiel, przytulanie, jedzenie i spanie-syn zasypiał sam na mojej poduszce(jak zasnął to przenosiłam go do lozeczka) niestety ostatnio ogarnął obroty na brzuch (ma 5msc.) i biedny nie potrafi zasnąć. Wierci się na boki, próbuje zasypiać na brzuchu, po czym płacze i muszę go obracać. No nie jest fajnie, mam nadzieje ze to minie.
nasza jak była mała to tez ale jak skoczyła roczek to juz się zmieniło
teraz ma jux 1,5 toku i wyłączam domofon jak idzie spać ma tylko jedna drzemke
bo nawet to ja obudzi :(
jestem już na koncowce ciąży wiec mi to idzie na rękę bo ja tez się położę e tym czasie i odpocznę do wieczora :D
Kasia super się to rozwiązanie jak razem z dzieckiem kładziesz się nawet jeśli nie usniesz to przynajmniej chwilę poleżysz i odpoczniesz przy dwójce może być już trochę ciężko zorganizować tak czas ale też nie ma co mówić bo kto wie może akurat uda się zorganizować dzieciom drzemkę w tym samym czasie i nawet przy dwójce maluchów będziesz miała też chwilę dla siebie