U mnie córka tylko na łóżku w łóżeczku nie chce spać
Nie wiem jak u was ale wystarczy czasami pochwalić jakiś rytuał dzienny i wszystko szlak trafia;) tez tak macie? ;D
u mnie też mała śpi sama w łóżeczku i zawsze tak było, jak karmiłam piersią zdażyło mi się przy niej zasnąć na łóżku ale jak się obudziłam to od razu odkladałam
Aniska ciągnie tak bywa!;)
Ja też jestem za tym aby dziecko spalo samo w łóżeczku, od tego w końcu ono jest. Mama odpoczywa w moim łóżku a dziecko w swoim ;) czasami są wyjątki jak choroba ale ma dłuższą metę ja innego rozwiązania nie uznaje ;) ale wiadomo każdy robi wg siebie ;) tylko potem czasami jest problem żeby dziecko zaczęło spać samo bo tak się przyzwyczai do spania z mamą
jestem jak najbardziej za twojego zdania, grunt to od początku przyzwyczajać do własnego łóżeczka
Dwa razyH u mnie też od samego początku była odkładana do łożeczka i żebym nie zapeszyła, bo jak to Aniss napisała, że jak się coś napisze na forum to właśnie się psuje;p nadal śpi ;P
rano zawsze biorę ją na chwilę do siebie i później zmiana pieluszki i jedzonko;p
Aniska oj tak ! ja tu jak napisałam, że syn ma fajne dni bez kolek to zaraz była tragedia :D hahah
moje dzieciaki od początku śpią same. Córka zasypiała ze mną przez pewien czas jak byłam w ciązy, ale zawsze ją odkładałam. Raz dosłownie spała z nami północy bo się obudziła bo był zły sen i wzieliśmy ją w końcu do łóżka bo syn był maleńki i nikt nie miał siły po nocach kolkowych jeszcze ją przenosić, a młody czasem nad ranem spał ze mną maks godzinę
U nas na szczęście nigdy nie było problemu z kulkami ani na początku
Ja od samego początku małą odkładałam do łóżeczka ale ona ma bardzo kiepski sen i chyba próbowałam już wszystkiego by dłużej spała. Gdy pierwszy raz położyłam ją obok mnie spała o wiele dłużej a ja pierwszy raz się wyspałam więc parę razy zdążyło się że spała że mną, później znów wróciła do łóżeczka ale i tak ostatecznie śpi ze mną a co najgorsze teraz budzi się jeszcze częściej niż kiedyś...
Czasami dzieci mają taki kiepski sen się trzeba być myśli że kiedyś się to zmieni. Córka od mojej siostry ponad rok spała bardzo słabo, mimo to cały czas w swoim łóżeczku. Teraz jest o niebo lepiej i nie ma problemu ze mną widać w swoim łóżeczku.
mi pomaga w usypianiu szumiś
To podziwiam, że mimo, że mała miała kiepski sen to spała w swoim łóżeczku. U nas to by było nierealne by ciągle wstawać i ja tam odkładać, to dopiero by była męczarnia
Moja córka śpi w łóżeczku do pierwszej pobudki. Później śpi ze mną, a ja tym sposobem się wysypiam, bo tylko się poruszy to od razu pierś i śpi dalej, nie wybudza się.
O tak teraz te szumisie naprawdę robią dobrą robotę podczas usypiania dziecka. Działa to naprawdę wyciszająco.
dokładnie moja córka automatycznie się wycisza i zaczyna zasypiać
Warto już od początku wprowadzić pewne rytuały zasypiania malucha. My mamy stałe pory kąpiel jedzenie i czas na sen . Podczas kąpieli syn się wycisza. Kładę go po wypiciu mleka włączam projektor z przytulanka i zasypia sam
Drodzy Rodzice,
z dużym wyczuciem używajcie Szumisiów. Specjaliści nie są ich fanami. Mogą wpływać na przestymulowanie układu nerwowego u małych dzieci. Sprawia to wrażenie jakby się dziecko wyciszało, tym czasem dziecko stara się poprostu odciąć.
Można je wykorzystywać jako wyciszacz ale rozsądnie. Układaj nie przy samym dziecku - w wózku czy łóżeczku; nie za długo, a już na pewno należałoby wyłączać jak dziecko zaśnie.
Zbyt częste i intensywne korzystanie z Szumisiów itp. gadżetów może regularnie przestymulowywać układ nerwowy dziecka i mieć swoje skutki w przyszłości np. poszukiwaniem takich bodźców, pobudzeniem i innymi.
pozdrawiam serdecznie
Marta Cholewińska-Dacka
Może to taki okres przejściowy i minie , pamiętam jak córka miała 1.5 roku to znowu budziła się o 1-2 w nocy i za nic nie chciała spać , skakała po łóżko itp i potrafiła tak z 2h ale z czasem minęło .. może powinna się bardziej wyszalec przed snem, jakiś plac zabaw póki jeszcze jest pogoda lub w domu i sama usnie że zmęczenia ... Mój synek ma 14 MSC i dzisiaj spał od 10 do 13 i do 19 zero snu wypił mleko i sam usnął ...
U nas szumi mis się świetnie sprawdza
tak to prawda szumiś jest wsparciem przy zasypianu dla dziecka