Sposób z kolacją działa i już zobaczył ze sam sobie jest w stanie poradzić ze wszystkim więc mam nadzieję, że już tak zostanie
Oliwejra brawo! :) Najważniejsze żeby mąż zrozumiał że sobie poradzi tak dobrze jak Ty :) no dobra mama zawsze zrobi lepiej hehe :D ale tatus tez da rade :) a czasami w głowach tych naszych mężów to się coś zatnie i nie chcą zmieniać pieluch czy kąpać. Ale jak już raz spróbują to dochodzi do nich że jednak sobie poradzą :)
Oliwierja super, że ten sposób zadziałał,
my zazwyczaj kąpiemy razem, potem ja ogarniam małą a on wynosi wodę, reczniki itd.
Później właśnie mąż daje butle a ja robię kolację:) chociaż na początku też miał opory;p
to u nas ja z mężem kąpiemy często małego
kochana mam to samo, tylko raczki. Byl czas ze sam zasnal trzy razy a potem jakis skok. regres i aktualnie jest ryk na pol bloku , bo on nie chce zasnac na lozku na poduszce. Maja byc raczki. A ma 18 mcy i wazy 13,5 kg. Kawal chlopa.
Moja mała od urodzenia usypia sama... ♥
Myszka moja tak samo, ale mamy dobrze:D
Super jak same dzieciaczki zasypiaja ja mysle ze chyba musze sprobowac czegos nowego bo juz rece odczuwaja 8kg;) moze nie tyle waga ale juz bobo duze ;)
Dzięki dziewczyny, cieszę się że chociaż do tych kąpieli męża udało się przekonać :) Dobrze, żeby facet też umiał sobie poradzić z dzieckiem
To u nas małego kąpię ja, ale my mamy podział jak dzieci były kąpane osobno to ja syna i go usypiałam. W tym czasie mąż córce dawał kolacje i potem kąpał. Teraz już się kąpią razem, więc w sumie dalej ze mną, ale potem każde ogarnia inne dziecko chyba, że jestem sama to ja musze ogarnąć dwójkę. Na całe szczęście córka już się ubiera sama , więc tylko wyciągnąć powycierać i dać ubranka
Maziulek samej to musi być cięzko ogarnąć dwójkę dzieciaszków. Moja teraz tak się wierci, że cięzko ją wytrzyć i założyć pampersa;/
My póki co córkę kąpiemy razem tak jakoś wyszło ale jest coraz większą i myślę że musimy się rozdzielić na ten czas drugie może w tym czasie robić coś innego - chociażby odpocząć
U nas ubrać małego po kąpieli to jest totalny trening on po prostu kombinuje żeby zostawić go samym pampersie heh
hahaha czyli dzieciaczki tak mają;) u nas też po kąpieli kombinacja co tu zrobic aby mama nie ubrała;) a ja już kombinuje jakie kaftaniki bluzeczki ubierać aby szybciej i łatwiej mi było;)
U nas już też jest ciężko ubrać malucha po kąpieli bo się strasznie wierci :P Jeszcze niedawno udawało ja się ubrać w łazience, gdzie mieliśmy specjalne miejsce na blacie koło umywalki ale teraz już się nie da bo bardziej ją interesuje wszystko co stoi gdzieś obok lub kontakt
Ja starałam synka od małego kłaść do łóżeczka i aby sam zasypiał. I tak było o godzinie 20 kładłam go do łóżeczka i synek sam zasypiał. Teraz ma niecałe 8msc i postanowił aby mama usypiała go na rączkach bo inaczej płacze.
hhahaha i cały plan w łeb strzelił;) czasami tak jest ;) starsza spała sama a jak miała 1,5 roku złapała mega infekcje gorączka 41stopni i od tamtego momentu juz spała ze mną i było ciezko ją odzwyczaić i taki okres trwał kilka lat;)
dlatego nie ma co sie za bardzo upierać że bedzie tak spać czy inaczej;) przyjdzie taki dzień ze sie wszystko zmienić moze;)
Aniska nie strasz mnie;/ moja też póki co śpi sama w łóżeczku i mam nadzieję, że się to nie zmieni:p
kochana ja też pamietam ze inaczej patrzyłam na pierwsze dziecko, teraz wiem ze życie czasami przypisze inny scenariusz;) i zachodza zmiany
Wiktoria jak widać u dzieci często się wszystko zmienia z dnia na dzień więc rzeczywiście czasem trudno o dobry rytuał zasypiania bo nawet jeśli coś pomagało do tej pory nagle może się okazać że jutro kompletnie nie zadziała. Z resztą w tym wieku pojawia się lęk separacyjny więc może to o to chodzi, że dziecko obawia się, że je odkładasz i zostanie samo.
U nas już było dużo różnych zmian najpierw mała spała ładnie w dostawce i wszędzie gdzie by ją położyć nie było problemu ze spaniem a od jakiegoś czasu tylko w łóżku śpi i tak się wierci że w dostawce nie ma szans jej położyć bo co chwilę się wybudza bo obija się o ścianki