To co mialo byc pomoca dla ludzi okazalo sie “zabojca” relacji ludzkich . Strasznie mnie smuci gdy widze mloda pare w restauracji i zamiast zainteresowania soba zajmuja sie telefonami, ja rozumiem , ze trzeba odebrac gdy ktos dzwoni , ale kurcze zeby scrollowac facebooka
i tak samo niedtety jest w szkolach . Zamiast zabaw jest tik tok czy inne media . Zamiast ksiazek jest czat gbt . Kiedys nawet zeby sciagac na sprawdzianie trzabylo przygotowac sciage a teraz wsyztsko jest w telefonie
Więc bardzo dobrze, że zrobili ten zakaz
No tak ale też to były inne czasy pewnie jak nie nosiłaś . Ale oczywiście też jestem za zakazem .
@JoannaMP też mnie ten widok smucił . Wiele razy byliśmy z mężem coś zjeść i wiele par tak siedziało w telefonach . My nigdy tak nie robiliśmy bo właśnie takie wyjście dawało nam szansę na spędzenie czasu razem i rozmowę . A też nie jesteśmy osobami , które robią fotki jedzeniu to telefonów nie wyciągaliśmy chyba , że mąż do płatności . A jednak w domu zdarzało się , że siedzieliśmy na kanapie w telefonach więc każde wyjście czy to na spacer , do kawiarni, kina , restauracji to bez używania telefonów .
Wiadomo, fajnie jest poprzegladac rolki wejsc na forum , ugotowac cos z przepisu z internetu czy cos podobnego . Telefony daja duzo mozliwosci, ale sa chwile kiedy fajnie jest byc “offline” . My jak siedzimy w domu to tez potrafimy siedziec obok siebie z telefonami , ale jak gdzies chodzimy to telefony robia nam jedynie za aparaty ![]()
Też tak uważam, telefon dla dzieci to nie jest dobry pomysł tym bardziej w szkole , tam powinny budować relacje między sobą , u nas pamiętam zakaz jaki wprowadzali to żeby nie skakać na gumie , ale pamiętam jak przerwy w podstawówce wyglądały tak że siadalismy w welkik kole i była wyliczanka na klaskanie w dłonie , to wszystko spajało ludzi , a teraz ![]()
My w domu siedzimy też z telefonami ale to tak na prawdę oddala od siebie ludzi
No właśnie ![]()
wada której nie umiem w sobie usunąć
Tak to wymknęło się z pod kontroli. Niektórzy nawet w ,gościach, siedzą na telefonach a to nie jest fajne
Ale chociaż jak Ty nie siedzisz w telefonie, to siedzi druga osoba i po chwili też jednak wyciągasz bo nawet nie masz z kim pogadać
No to też prawda
jak oglądamy film to nie uniknione żebym telefonu w ręce nie miała
jakoś wtedy lepiej mi się ogląda jak robię kilka rzeczy na raz
Multitasking ![]()
Rozgrzeszni Ci co siedzą w gościach i jednocześnie na forum ![]()
![]()
![]()
![]()
Hahahah dokladnie ![]()
A no to wiesz forum to forum haha
A ja nie lubię . Jak już to sprawdzam oceny o tym filmie który oglądam a potem odkładam żeby się skupić co się dzieje
To widzę , że nie jestem sama… ale w sumie jest to wkurzające bo nie da się skupić na filmie i często nie wiem o co chodzi i wtedy cofam , no chyba że się bardzo wkręcę to odkładam .
@Mamusia1 ja kiedyś jak oglądałam skazany na śmierć to streszczenie czytałam , bo już nie mogłam się doczekać co się tam wydarzy ![]()
![]()
To też pamiętam że coś zaczęłam ale kilka odcinków i odpuściłam
Ja chyba mam po prostu ADHD
muszę robić dużo rzeczy na rsz
nie umiem odpoczywać bezczynnie , jak sprzątam musi być muzyka np
Nie spodobało się ? Ja się tak wkręciłam , że nocki zarywałam a rano do pracy ![]()
@Karolinnna a to muzykę to ja akurat też muszę mieć , zaraz lepiej się sprząta ![]()
Nie mogłam się jakoś w to wkręcić czasem tak mam np strenger things nie mogłam jakoś się wkręcić i raz siostra ze mną usiadła i obejrzałam z nią cały odcinek i wtedy tak się wkręciłam że resztę już sama oglądałam