Ulubione zabawy z dzieciństwa na świeżym powietrzu

Ooo tak, Całe pudełka tego było, a robiło się wszędzie w domu, w szkole, nawet na przerwach

1 polubienie

Ja w szkole kiedyś to robiłam na lekcji i pani mi zabrała :rofl::rofl: tak samo z kolegami graliśmy w Uno :rofl::rofl::rofl:

Hah, mi też kiedyś coś zabrała :joy: A Uno to my też graliśmy na przerwach, a czasem nawet na lekcji jak się dało :smile:

Ja jeszcze bym potrafiła :smiling_face: tego się nie zapomina :grinning::grinning:

A to nie było coś że wycofali te gumeczki po jakimś czasie bo niby okazało się że rakotwórcze. Nie wiem czy już dobrze z tym kojarzę

Też coś tak kojarzę

My ze starszakiem teraz wzięliśmy się na wyszywanie , fajnie tylko trzeba pilnować żeby się jednak nie ukłuł

Była jakaś afera, ale nie wiem czy dotyczyła wszystkich. Z resztą nadal można spotkać je w sklepach

Były też wzory bardziej skomplikowane ale ich nie umiałam. I można było robić proste albo skręcane jak spirala.

U nas to samo , przed domem codzinnie malunki , ale głownie to mnie cieszy ,hihihihihihi

1 polubienie

Też wolałam te prostsze, bo ze skomplikowanymi miałam problem.

Na pewno musiało się coś zmienić , inaczej by tego już nie było

Oj tak najlepsze zabawy :slight_smile: czasami czlowiek chcialby powrocic do dzieciństwa to tych chwil

Dzieciństwo ma w sobie coś magicznego, beztroska i radość z małych rzeczy.

1 polubienie

Tak! O dziwo widzę,że te żyłki wróciły do łask. 10 letnia córka kuzyna właśnie robiła breloczki z tych żyłek :smiley:

Moje ulubione zabawy z dzieciństwa to gra w dwa ognie, zabawa w chowanego, ciuciubabka patrzy, klasy, gra w gumę i na skakance, statki, chińczyk i kent. Niektóre z tych zabaw pokazałam córce, na niektóre jest jeszcze za mała, ale na pewno jej pokażę jak podrośnie :grin:

1 polubienie

My to graliśmy kiedyś w palanta , to był super czas :smiling_face::smiling_face:

Chciało by się choć na chwilę wrócić do tych czasów , :face_holding_back_tears:

Ostatnio z chłopakiem właśnie sobie o tym wspominaliśmy i stwierdziliśmy, że fajnie byłoby znów zagrać w palanta :smiley:

1 polubienie

Tak, dokładnie. :wink: Te wspomnienia mają w sobie coś magicznego, co zawsze tęskni się za tamtymi chwilami. :smiling_face_with_three_hearts:

1 polubienie