Ubranka - jakie firmy?

No bo ze sklepami pepco jest niestety tak, że trzeba uważać, bo jednak sporo ciuchów jest kiepskiej jakości i trzeba zawsze na to zwrócić uwagę, ale da się też znaleźć coś fajnego - my z pepco przeważnie mamy bluzki z długim rękawem i body, te przeważnie są z bawełny i ok, spodnie już nie wszystkie, a bluzy czy dresy to przeważnie są tak sztuczne, że masakra.

Ja tam mam chyba z 5 par spodni z Pepco dresowych dla młodego na podwórko i są na prawdę ok…:slight_smile: Jak mam wydać np 40 zl na spodnie to tu mam 4 pary a wiem ze on i tak za chwilę z nich wyrośnie albo poplami na dworze tak ze nie dopiore… Co do tej pleśni to jeszcze się z tym nie spotkałam i mam nadzieje ze się nie spotkam…:slight_smile:

Ja już mam całe pudło ubranek dla synka, które dostał od rodzinki, ale musi na nie poczekać jeszcze kilka miesięcy. Większosc to z pepco. Ja też jeszcze się nie spotkałam z tym, aby na ubrankach była pleśń. Może osoby, które wieszają towar nie zauważyły tego. Ja też będę wolała zakupić spodnie tańsze, bo wiem, ze dzieciaki bardzo szybko robia dziury na kolanach i często pojawiają się plamy, których później nie da się sprać.

Dziewczyny, ja nie powiedziałam, że wszystkie spodnie z pepco są złe, tylko, że trzeba zwracać uwagę na jakość. Te bawełniano - sztuczne są przeważnie ok i też je kupuje, ale kiedyś dostaliśmy też od kogoś tylko z poliestru i naprawdę do nieczego się nie nadawały - synek jeszcze wtedy raczkował, a one tak się ślizgały po panelach, że co chwilę się rozjeżdżał i upadał, do tego po kilku dosłownie praniach zmechaciły się okropnie, że bez żalu je wyrzucilam. Mieliśmy też kiedyś taki sztuczny dres, jak tylko go zobaczyłam i dotknęłam, to od razu poszedł w odstawkę.

W pepco kupuję ale nie spodnie dresowe, bluzy z poliestru który strasznie się mechaci, do tego jest tak sztuczny. Ale koszulki, getry dla córki są naprawdę ok. raz kupiłam córce koszulkę z długim rękawem bawełnianą z jakimś nadrukiem z dodatkiem brokatu za 9.90, piorę ją non stop napis nie znikł, brokat się nie sprał, koszulka jak nowa. Także trzeba sprawdzać po metce czasem i po dotyku jakość materiału. Inne sklepy też mają takie wpadki, np. FF kupiłam spodnie dresowe i dużo nie odbiegają od tych z pepco niestety. Zmechacił się okropnie.

Ja z Pepco mam body, śpiochy, pełne śpiochy i jestem zadowolona. Wiadomo, że to jest sieciówka i pewnie niekiedy trafi się, jakaś trefna seria, ale sklep ma fajne ubranka i w rozsądnych cenach.

U nas najlepiej sprawdzają się ubranka F&F, - bardzo dobra jakość i wykonanie. Czasem kupujemy też w Smyku i H&M

Ja polecam F&F w czasie promocji (które są tam często) można upolować dobre jakościowo ubranka w bardzo przystępnych cenach. Pepco ma bardzo tanie ubranka, ale szybko się niszczą. Ubranka ze Smyka też są ok, natomiast 5-10-15 raczej nie polecam. Dobre jakościowo ubranka są również w C&A i H&M. Zara ma ładne ubranka, ale drogie.

Zgadzam się H&M ma ubranka bardzo dobre jakościowo i nadruk się nie spiera. Mam parę i mogę śmiało polecić.

Dla mnie numer jeden to H&M. Bawełna znakomitej jakości, nic się z tymi ubrankami nie dzieje nawet po wielokrotnym praniu. Poza tym są świetnie skrojone i dopasowane do kształtów niemowlaczka :slight_smile: Mamy też sporo ciuszków z F&F - różnym jeżeli chodzi o jakość, ale generalnie jestem zadowolona.
Polecam jeszcze niemiecką firmę Topolino. Lepszych jakościowo nie spotkałam.

next, h&m, f&f :slight_smile:

my najczesciej kupujemy ubranka w tesco (F&F), czasem w auchanie i smyku sa stosunkowo niedrogie (szczególnie jak są promocje) niezłe jakosciowo…nie chce inwestowac niewyobrazalnych pieniedzy bo mały tak szybko wyrasta, a poza tym lubie miec wiecej ciuchów nieco tanszych niz tylko pare drogich…:slight_smile:

Też lubię mieć więcej ubrań nieco tańszych niż kilka drogich, ale H&M cenowo wychodzi podobnie do Smyka i innych sklepów.

w f&f sa naprawde sliczne !!! aaa!!! zakochalam sie !!

F&F też nie jest złą firmą, choć wolę Pepco.

My korzystamy z wyprzedarzy i kupujemy w hm. Ale tak normalnie to czasem. Pepko tylko nie spodenki. Zmechacaja się piety i nitki wylarza. U nas SA takie sklepy z artykułami dla dzieci i tam SA świetnym jakości ciuszki

Witam,
z naszymi zakupami dla malucha to różnie…ma kilka lepszych rzeczy z h&m, 5 10 15 czy też z cool club, najczęściej są to bluzy, spodenki, sukienki kilka par bodów i śpioszków, najczęściej kupowane w promocji lub w “3 pakach”:wink: ale również posiadam trochę rzeczy z pepco i tesco, to są bardziej takie rzeczy do domu i na co dzień choć czasem trafiają się perełki dobre jakościowo i są śliczne. Często też robię zakupy przez internet rzeczy używanych, wtedy kupuję najczęściej george, next, disney, m&s, early days…

Co do spodni w Pepco kupiłam synkowi 2 pary spodni dresowych na pół roczku. Jedne z tego co pamiętam to coś ok 7 zł a drugie 9zł. I te tańsze po jednym dniu chodzenia zaczęły sie mechacić ale za to te drugie przez 3 miesiące wyglądały bardzo ładnie, jak synek wyrósł (a wolno rósł w tym okresie i długo nosił jeden rozmiar) spodnie (droższe) troszkę się zmechaciły.

Aniusia, wspomniałaś o ubrankach z Auchan. One się nadają do chodzenia? Zawsze oglądam ubranka, ale odchodzę, bo boje się, że ubranka będą jednorazowe.

Ja się przerzuciłam na kupowanie ubranek przez internet. Zazwyczaj kupuję ubranka z Next, mimo, że używane, zazwyczaj wyglądają jak nowe :slight_smile: Early Days ostatnim czasem nie mogę znaleźć nic ładnego;/ No i jak wspominałam już tu nieraz ubranka Carter’s (przede wszystkim body i pajacyki)- uwielbiam. Kiedyś nawet zastanawiałam się, czy nie kupić nowych ubranek Carter’s z ich strony. Ale niestety koszt przesyłki wychodził kilkakrotnie większy niz wartość ubranek, które wybrałam. Może pogadam z koleżankami-mamami i zamówimy wielką pakę ubranek :slight_smile:

Mam kilka bodow z Auchan i są podobne do tych z pepco . Ładnie wygladania , ale po 2 praniach się mechaca.
Mam też dwie pary polspiochow i były ok . Więc zależy na co się trafi .

Ja jedynie skarpetki dla synka kupowałam w Auchan i własnie mi się spodobały tam skarpetki :slight_smile: