Ubranka - jakie firmy?

Mam wiele ubranek z F&F :slight_smile: Uważam ,że są ok jakościowo. A tak mam różne…co się trafiło fajnego to się kupowało lub dostawało. Mam coś tam z reserved czy też C&A. Co do pepco czasem tam kupuję ,bo niektóre ciuszki bardzo mi się podobają ,a są niedrogie. Nie miałam z nimi nigdy problemu :wink:
Dużo też dostałam od kuzynki ,która pokupowała ubranka z early days w Irlandii :wink:

Anita, dziękuję. Jednak mnie zmotywowałyście do pójścia do Pepco, ale troche daleko mam wiec jest dodatkowa wymówka żeby się nie śpieszyć :wink: A tak na powaznie, wybieram sie w maju :slight_smile:

Moim zdaniem firma nie ma żadnego znaczenia, ważne żeby były ubranka z dobrej bawełny, co wyczujemy w dotyku, jak najmniej farbowane, bo nigdy nie wiemy co w takich barwnikach się kryje (nawet w markowych rzeczach)…

Patrycja ubranka z early days sa naprawdę dobre jakościowo , my ciągle coś dostajemy od koleżanki mojej teściowej jak ta przyjeżdża do polski to zawsze nam coś przywozi. A czy nie zauważyłaś że ich rozmiarówka jest troszkę tak jakby zaniżona?

z anglii są rozmiarówki za to zawyżone. Mój Fi dostał dres jak się urodził niby rozmiar 6-9 miesięcy. W Polskiej rozmiarówce chodzi już nawet 12-18 miesięcy a dres z Anglii nadal za duży.
Co do pepco dresy rosły z nami, nawet jutro jadę poszukać jakiejś sukieneczki i jakiś koszulek dla Gabi, bo coraz cieplej się robi więc fajnie jakby mała modnisia coś niedrogiego na plac zabaw miała.

kupuje różne ubranka, ale zazwyczaj w cocodrillo albo h&m

Na jednym z forum przeczytałam ze ubranka do Pepco i H&M są szyte przez tą samą firmę, ciekawe czy to prawda )
Ja kupuje zrożnych źródeł patrze na jakość materiału, głównie na to aby materiał był miły w dotyku, bawełniany, czasami można utrafić coś w sieciówkach, chociażby w biedronce czy auchan.

w pepco to mozna znaleźć wiele markowych rzeczy (o ile ktoś nie zapomni metek poodcinać, co jest obowiązkiem jeśli jest to konkretna marka).

naprawdę? kurcze a to ci niespodzianka, wiec jednak :wink:
ja kiedyś utrafiłam rajstopki w carrefourze za 5 zł z metka h&m teraz załuję ze tylko 2 pary :wink: bo są naprawdę dobrej jakosći

Ja rajstopki też kupuję w Pepco, są naprawdę dobrej jakości i mają świetne wzory. Kupiłam też kilka bodziaków i też są niczego sobie. Szczególnie że Karolina szybko rośnie i takie nawet z pepco wytrzymają te 2-3 miesiące. Pajace kupuję w Next bo w sumie są najlepszej jakości, wysyłka jest gratis a jakość lepsza niż coccodrillo ale tańsze. Czasem też coś kupuję w ciuchbudzie, zwłaszcza ubranka z Anglii. Chwalę sobie też ubanka z H&M (półśpiochy) i C&A (bodziaki). Smyk z kolei to straszna tandeta. Kupiłam kiedyś 4 pajace i po pierwszym praniu szmaty, także więcej nic tam nie kupię. Diabeł mnie podkusił bo były na wyprzedaży.
W zeszłym tygodniu kupowałam ubranie na chrzest i całość kupiłam w Coccodrillo, bo mają teraz fajną kolekcję.

Co do ubranek do chrztu to faktycznie można fajne sukienusie znaleźć w sklepach nie tylko typowo do chrztu, które posłużą również na później a zapewne będą tańsze podobnie sweterki

Z rajstopkami z pepco jak najbardziej się zgadzam. Ostatnio tatuś Lenki kupił jej dwie pary rajstop w biedronce, takie grube i też są bardzo fajne.

Mraczek rozmiarówka w ubrankach early days rzeczywiście wydaje mi się różna :wink: Ale to chyba w większości ubranek różnych firm. Dużo też chyba zależy od dziecka w jakim tempie rośnie. Co do samej jakości również uważam ,że są to ubranka godne polecenia.
Co do rajstopek z PEPCO również tak kupowałam i jestem zadowolona. I rozmiar przynajmniej się zgadza. Rajstopki rozmiaru 62 z pepco ,a z innego sklepu dziecięcego różnią się kolosalnie. Jakość dobra. Jedne rajstopki mama mi kupiła na targu i już dawno wylądowały w koszu ,a te z pepco dalej jak nowe :wink:

Z EarlyDays mam dla młodej piżamkę, i wam powiem, że rozmiar 68 i tak: góra była za mała od razu, dopiąć się nie dało, a spodnie ciora do tej pory i jeszcze są ciut za długie a nosimy już rozmiar 80/86. Piżamka to oczywiście był komplet :slight_smile:

Polecam marki angielskie np. Next, Marks&Spencer, Early Days, George, Dunnes, Mothercare. Są to według mnie najlepsze jakościowo ubrania. Mam rodzinę w UK i wiele ubranek dostałam właśnie z tych firm. Może je też zakupić na allegro bądź w second handach :-).

Polecam ubranka firmy Next! są rewelacyjne,przyjemne w dotyku,jakościowo po prostu bez porównania do innych… ja mam u siebie taki lumpeks,gdzie w większości są właśnie te ubranka tej firmy i czasem nawet jeszcze z metką! 5-10-15 też są bardzo dobre!a z tych tańszych to wcale nie takie złe są z pepco,tylko po praniu niestety lubią się rozciągać…

Madzia mi z Pepco się kurczyły i schodził kolor; ) Raz wyciągnęłam całe pranie różowe przez jedną czerwoną bluzkę Małego; )
Ubranka z Tesco nie farbują w ogóle - nawet te czerwone, niebieskie czy czarne; )

Mam różne ubranka różnych firm , nie mam tej jednej ulubionej dla mnie najważniejsze aby maluszkom było wygodnie , nic ich nie uwierało i nie uciskało .A często widzimy te super sukienusie, spodnie dżinsowe tylko czy dziecku jest w tym aż tak wygodnie. A dla mnie liczy się nie tylko wygląd ale i wygoda moich dzieci

Co TY Samanta?? ja nie powiem,bo w pepco w ogóle trzeba patrzeć co i jak,bo w ogóle mam wrażenie,zę rozmiarówka jest troche inna :slight_smile: ciuszki z reguły wypadają mniejsze :slight_smile: ale jeszcze po praniu nic mi sie nie skurczyło ani nie zafarbowało :slight_smile:
Margi,ja dla córeczki też mam spodnenki jeansowe kupione,bo były takie słodkie,ale w ogóle jej w nie nie ubieram :slight_smile: bą są niezbyt wygodne! ale to myślę takie rzeczy dopiero bierze się pod uwagę,kiedy dziecko jest na świecie :slight_smile:

My na firmę ubrań nie przywiązujemy zbytnio wagi,ważny jest dla nas materiał i to,aby ubranko w dotyku było miłe dla dziecka.