Ubranka - jakie firmy?

Ja najwięcej mam bodziaków i już żałuję, że trochę przesadziłam więc już ciuszków nie kupuję:) mój i ja urodziliśmy się z wagą 3,5 kg on jest wysoki a ja niska. za tydzień mam wizytę i chętnie się dowiem jaka duża już jest. Ostatnio było wiadomo na trzecim USG bodajże 31 tc i 1750 g i mówił lekarz, że duża jakby tydzień starsza niż obliczenia na podstawie ostatniej miesiączki. Zobaczymy jak to teraz będzie:) a jak zostaną ubranka to pewnie kogoś obdaruje lub zostawię dla kolejnego jak będzie też dziewczynka:)

Silver ja miałam dużo bodziaków i szczerze Ci powiem, że bodziaki są najlepszym rozwiązaniem. Uwielbiam je i chwała temu co je wymyślił. U mnie one królują :slight_smile: Synek ma je zawsze na sobie.
Ja ubranka głównie dostałam i szczerze Ci powiem, że dopiero teraz na 68 cm dokupiłam kilka bodów a tak do tej pory kupiłam tylko ubranko na chrzest. Resztę dostałam od kuzynek.

Kasia ma racje, body to najlepsze rozwiazanie. Ja mam tez ich pelno, z dlugim i krotkim rekawem. Plecki i brzuszek zawsze zakryte, nic nie wychodzi, sama sie przekonasz jak bardzo Ci sie przydadza. U nas corka bardzo duzo ulewala i co chwile musialam ja przebierac, po kilka razy dziennie, wiec mieliśmy naprawdę spory zapas ubranek, glownie body. Zima jak w mieszkaniu cieplo to zakładałam body z dl rękawem zamiast koszulek, albo do spania i do tego polspiochy albo spiochy. Pod pajaca tez body z krotkim rekawem. Corka ma 11 miesięcy a u nas nadal szafa pelna bodow;) Przyznam nawet ze ja mam kilka koszulek body dla siebie, koszulobody, uwielbiam je nosic, nic nie wychodzi ze spodni czy spódnicy, ciagle fajnie dopasowane nie trzeba sie poprawiać;) Rowniez przesylam wielkie brawa dla tego kto to wymyślił;)

Ja dostalam sporo spodni i leginsow na 0-3 miesiaca i jestem ciekawa czy w ogole je ubiore malutkiej

Dla nas najwygodniejsze na poczatek byly spiochy, polspiochy i pajace. Pierwsze leginsy corka dostala jak miala ok 1 miesiaca ale zalozylam jej dopiero jak skonczyla ok 2 mies. Mi tak bylo po prostu wygodniej ja ubierac bo byla drobna, moze akurat Tobie przydadza sie szybciej;) ja niestety tez podostawalam duzo niepraktycznych i nieprzydatnych ubranek, ktore odkladalam z metkami bo nie zakladalam ich córce, sukienku dzinsy itd;) No ale to prezenty wiec nie wolno wybrzydzac;)

Ja polecam sieciówki np. C&A, czy H&M ceny mają super, a dzieć tak szybko rośnie.
Lubię też wszelkie promocje i udało mi się robiąc zakupy w 5.20.15 dostać kartę stałego klienta a na niej rabat 30% na kolejne zakupy i kupiłam synowi kurtkę 50 zł taniej.

U nas też z ubranek najwięcej mamy body ( długi , krótki rękaw ) . I body najbardziej się przydają .
K.Krzywoszyska spodnie dla maluszka są niewygodnie a zwłaszcza takie dżinsowe , leginsy tak . Body , leginsy skarpety i dziecko ubrane. Do przewijania szybko , ściągasz leginsy , odpinasz body , zmiana pieluszki raz dwa .
Pomyśl sama w czym Ci wygodniej w dżinsach czy leginsach …

No na szczęście jeansow nie mam żadnych dla małej :wink: wiec dobrze. A z tymi prezentami tak jest, ze sie dostanie a nie wypa powiedziev, ze ro nie przydatne. Odłożyć do szafki i tyle :wink:

No ja najczęściej ubieram body i do tego getry i skarpeteczki. Najszybciej sie przebiera. Pajacyków i śpiochów nie bardzo lubię bo mały jak sie kręci to cały czas nogi wychodzą z tej "końcówki " nie wiem jak sie dobrze wyrazić i synek sie denerwuje. Ja bardzo sie przekonałam do H&M i zary. Nie kupuje tego dużo, ale nawet po kilkukrotnym praniu nic sie nie dzieje z nimi i ciagle wyglądają jak nowe. Wiec pózniej bez problemu mogę je sprzadac i połowa kosztów sie zwraca czyli wychodzi to dosyć opłacalne. Jak miałam pare bodziakow z pepco to po dwóch praniach juz sie bubla.
U nas inJa i maz do nakniejszych nie należymy. Ja 174cm maz 190 cm , moja waga urodzeniowa 3600 maz 4650 no i synek urodził sie 57 cm i ponad 4 kg

W h@m dla maluszków są super kompleciki body+getry+ czapeczka.

Właśnie z hm mam dwa takie kompleciki i sporo bodow . Używane po dzieciach od mojego rodzeństwa i powiem szczerze, ze nic sie nie zadziało z nimi :wink:

U mnie bodziaki też królują, właśnie je mam w dużej ilości:) ale cieszę się, bo tak jak piszecie są super wygodne dla takiego malucha, pół śpiochy i pajacyki też są:)

Dokładnie ubieram body i nie muszę się martwić że zaraz plecki są na wierzchu. Jest pewność, że nic się nie odsłoni i nie będzie wiało po plecach. Ja najczęściej w domu ubieram body i skarpetki a na dwór spodnie dresowe i teraz bluza z misia. Na noc ubieram albo body długo rękaw i skarpetki a jak jakoś wydaje mi się że jest chłodniej w mieszkaniu to pośpiochy. Tak więc Silver u nas bez bodów nie ma ubrania. :slight_smile:
HM maja bardzo dobre jakościowo ubranka i coraz bardziej lubię tą sieć. Tak jak piszecie nic po praniu się nie dzieje i ubranka wyglądają ciągle jak nowe.

Też tam muszę zajrzeć, ale jak wyrośnie z rozmiaru 62 bo teraz już mam tego za dużo:)

Ja dziś bylam w hm ale u nas jakiś średni wybór mają. Szukam czegoś fajnego dla córci bo niedługo kończy roczek i nigdzie nic nie ma:/

Ewelina -ja bardzo dużo rzeczy kupuję na zapas.Jak coś jest w promocji i mi się podoba to często zdarza mi się kupić.Zazwyczaj zawsze coś tam w szafie mam większego.Unikam w ten sposób sytuacji,że na gwałt szukam ubrań na nowy sezon.A jak wiadomo ceny ubrań na dany sezon są wysokie.Wszystkiego oczywiście tak nie da się kupić,ale zdecydowaną większość tak kupuję.

Ewelina chyba w każdym h@m-ie teraz mają jakoś mało tych rzeczy ja małej kupuję na 86 i też nie ma tam w czym wybierać tak samo jak w Reserverd ładne ciuszki maja ale od 92 a te są z kolei za duże .
Na roczek małej zamawiałam spódniczkę z falbanami i body z jedynką i imieniem .

Angel ja tez robie takie zapasy ubran jak sa w promocji;) wiosna nakupowalam pelno rzeczy w CA jak byly w super cenach, wszystko -70%. I to rzeczy z rozmiaru 80, 86, 92 i 98 kupowalam, wszyscy sie smiali ze takie duze a ja teraz mam ekstra rzeczy na jesien rozm 86, legginsy ocieplane, bluzy, sweterki, koszulkil, wstrzelilam sie z rozmiarem idealnie na jesien;) Mam tylko taka gruba polarowa bluze rozm 98 i boje się zeby nie wypadlo ze bedzie dobra latem;) Moim zdaniem rzeczywiscie warto zaopatrzyc sie na przyszłość bo potem w pośpiechu szukac moze byc problem. Tak mam teraz właśnie, chcialabym jakas fajna sukieneczke na roczek i nie ma nigdzie:/

Moona takie body super sprawa, gdzie mozna takie zamówić?

Ewelina tutaj zamawiałam
http://ciucholove.sellingo.pl/k/2/body
Te co Kasia podała linka na allegro też kupiłam , ale lepsze te z ciuchlove.

My już po roczny niestety. Bodziaki słodkie a jaka później pamiątka może być. Ubranka na zapas to i ja lubię kupować . Szczególnie jak są spore wyprzedaże . Ubranka są zawsze potrzebne a dzieci szybko rosną wiec tego nigdy za wiele.