Ubranka - jakie firmy?

Dzięki Angel, faktycznie muszę spróbować przez neta, bo uwielbiam te kolorki i miękkość. A z teściową to fakt, fajnie że chce jej się za tym chodzić po pracy, zwłaszcza że poluje na wyprzedazach i nieraz naprawdę śmieszne kwoty są. Minus taki, że najwiekszy wybór mają tych malutkich, dla mojej 5 latki już znacznie mniej w przecenach. Muszę przejechać się do Smyka zobaczyć te kurteczki, tylko mam kawałek do niego

No to ja dołaczam do zwolenników Smyka. Z racji że mój Maluszek ma dwa miesiące i jest na piersi a najbliższy Smyk daleko oj daleko więc kupuję przez internet. Zawsze o promocjach jestem informowana na bieżąco poprzez e-mail lub sms i wtedy poluje na coś dla mojego maluszka . a dodatkowo można dołączyć na stronie do programu Smyk&spółka inzbierac za zakupy puzzle czyli punkty wymienne na rabaty
. Warto a pisze o tym bo może nie wiecie ja niestety przegapilam i dołączyła do programu po trzecich mega zakupach więc rabat się dopiero zbiera. A ubranka na prawdę są dobre jakościowo. Ja pralam jr zawsze w pralce i ciągle są super. No i u nas króluje też Pepko;) niestety nie ma sklepu internetowego ale na szczęście jest blisko. Ubranka są niedrogie może nie wszystkie są wspaniałe pod względem jakości ale jest w czym wybierać i to e super cenach;) no a z tego co Maluszek podoostawal to zauważyłam że jakościowo dobre jest również f&f muszę zrobić nalot na tesko…jak odciagnelam odpowiednią porcyjke do lodówki to może się wybiore. Jakoś ostatnio wogole nie cieszą mnie zakupy dla siebie wolę kupować dla Syneczka;) pozdrawiam Mamusie i Maluszki::

MamaSmyka kupuje na stronie Smyka , ale nie wiedziałam o ich programie Smyk&spółka , fajnie ,że o tym tu piszesz :slight_smile:
Choć kiedyś lepiej mi się kupowało w internetowym Smyku przed zmianą ich strony sklepu . I jeszcze można było odebrać bezpłatnie paczkę w Empiku ,a teraz już bezpłatnej dostawy do Empiku nie ma a szkoda . Dla mnie z Tesco najlepsze są śpioszki chude i długie fajnie przylegają do ciała , po praniu nigdy z nimi się nic nie stało . I inne ciuszki też mają fajne . Niedawno w Tesco udało mi się kupić komplet pościeli ( kołderka , ochraniacz , prześcieradełko ) za 35 zł .

MamaSmyka ja dla siebie ostatnio też nie kupuję za wiele , tylko prawie wszystko córkom , nawet jak idę z zamiarem kupienia czegoś sobie to i tak wychodzę z rzeczami dla dziewczyn :slight_smile:

My wczoraj właśnie robiliśmy zakupy w Smyku - kombinezon dla Synka i właśnie pani zaproponowała nam uczestnictwo w programie Smyk&spółka. W tym programie chodzi o to, że za każdą wydaną złotówkę dostajesz 1 puzzel (tak to się ładnie nazywa) za 333 puzzle dostajesz bon rabatowy na 10 zł. Oprócz karty głównej możesz wziąć karty dodatkowe np dla dziadków i w ten sposób dziadkowie również zbierają dla Was punkty. Program fajny przecież i tak robimy zakupy a zawsze można uzbierać puzzle i mieć rabat. :slight_smile:

W Pepco najlepsze jakościowo są ubranka z licencją Disneya. Wtedy wiadomo, że jakość dobra z innymi trzeba dobrze trafić.

jak byliśmy mniejsi to kupowaliśmy w Smyku, ale potem jakoś mi zaczęły się wydawać typowe te ubranka. teraz zamawiamy w 5 10 15, mały wygląda jak stylowy facet :smiley: do tego - nie jest zbyt drogo. bo często mają kupony rabatowe http://zrealizujkupon.pl/shops/51015kids i darmową dostawę.

Ostatnio była akcja w sklepie internetowym smyk i powiem szczerze, ze udało mi się kupić na prawdę fajne ubranka za niewielkie pieniądze…wcześniej nie kupowałam tam ubrań bo po prostu nie znałam jakości i obawiam się czy trafie dobrze ale bezpodstawnie jak sie okazało. Fajna jakość, dobrze przylegają do ciała a co najważniejsze nie zmieniają sie po praniu :wink: więc również przyłączam się do zwolenników Smyka :slight_smile:

Właśnie ostatnio super mieli te promocje na stronie smyka, szkoda tylko, że ciężko było z nich skorzystać. Próbowałam coś zamówić, ale albo musiałam czekać w jakieś kolejce, albo jak w końcu się mi udało wejść na stronę dodając jakiś produkt do koszyka pokazywał się komunikat, że produkt niedostępny, albo jakiś produkt dodawał mi się kilkanaście razy, mimo, że chciałam jedną sztukę… I nic nie wyszło z moich zakupów. Ale ostatnio na ich stronie była informacja, że można napisać maila odnośnie tych problemów jeśli ktoś chciał zrobić zakupy… Napisałam i teraz czekam na odpowiedź, ciekawe tylko co z tego będzie, bo mieli wtedy na prawdę super ceny.

Ja lubię Smyka bo właśnie mają ubranka na prawdę dobrej jakości i tak jak napisała Iwona nic się z nimi nie dzieje.

Ostatnio zajrzałam do tesco i były fajne wyprzedaże dla niemowlaków, dobre gatunkowo ubranka i oczywiście 5 10 15 najlepiej założyć sobie u nich kartę i się opłaca.

Wydaje mi się, że w każdym sklepie da się znaleźć coś fajnego i jakościowo i z wyglądu. Czasem w hmie zdarzy się zwykła szmatka, a a w pepco prawdziwe bawełniane cudo. Moja córa jeszcze w brzuszku, ale przy kompletowaniu wyprawki zauważyłam, ze bardzo fajne ubranka są w smyku- szczególnie gdy zdarzy się jakaś mega promocja, w hmie, ale też własnie w starym dobrym pepco. No i tesco, nie można zapominać o f&f :smiley:

Ja mojej małej jeszcze kupowałam ubranka Ewa Klucze , body i kompleciki kaftanik i śpioszki . Teraz kupuję tylko półśpiochy do spania. A jeszcze fajne body z napisami kupuję z firmy Mrofi .

Ja ostatnio też dużo zamawiałam ze Smyka. Bardzo mi sie podobają ubranka i są dobre gatunkowo . Teraz jest promocja na ubranka niemowlęce -25%. Reserved tez bardzo polecam i ostatnio zaczęłam robić zakupy na Empik.pl.

Ja gustuje w ubrankach f&f i większość z tej firmy mam takze z george. Nie mowie, że pepco tez nie, mam kilka rzeczy polecanych z pepko. A smyk, może to za brzmi dziwnie ale nic mi się tam nie podoba. Nie wiem czemu zapomnialam o 5.10.15 , może dlatego, ze w moim miescie nie widzę tego sklepu :frowning:

Ja praktycznie wszystkie ubranka mam z H&M, Zara, cocodrilo, 5-10-15 i ze smyka ale zapomniałam jak sie nazywa ta firma. Najlepsze gatunkowo sa z H&M ale nie wszystkie, mam sprawdzony jeden materiał i wszytsko kupuje tylko z tego. Z zary nie trafiłam jeszcze na zła jakośc nawet jednego ubranka. Wszystkie super i sie nie niszczą Po praniu . Reszta to zależy jedne bardzo dobre drugie po praniu do wyrzucenia bo sie pobublily

Wszystko też zależy od zasobności portfela, ale trochę ciuszkow markowych można upolować w lumpeksach. Te z Zary i H&M są bardzo dobrej jakości ale ceny też fajne:(

No właśnie, tw markowe sporo kosztuja a tak naprawdę nie masz gwarancji, że zdążysz ubrac dziecku, jakiej wielkości będzie maluszek :wink:

No ja się boję że moja malutka będzie duża po ojcu, on ma prawie dwa metry i jak będzie długa to ja nie wiem co zrobię z tymi ubrankami:)

Silver za dużo nie kupuj ,bo naprawdę wszystkiego nie da się założyć.Najczęściej zakładamy te ciuszki ,które są wygodne.Dla mojej córki kupiłam rzeczy,które były wizualnie ładne a przy zakładaniu ich już był problem,bo np.się nie rozciągały.I nacieszyłam sobie nimi tylko oko .
A ciuszki zawsze się przydadzą np. do kolejnego dziecka albo możesz komuś podarować.Nikt przecież nie wie jak długie dziecko się urodzi.Tylko możemy spekulować w granicach rozmiarów najczęściej 50- 62 .Jak będzie duża po tatusiu to pewnie od razu w 62 skoczy.

Mnie straszą, że dziecko tez będzie duze pp tatusiu, tym bardziej ze on duzy aie urodzil. Mial ponad 3 kg i 64 cm :wink: chociaż na razie malutka nie zapowiada jakos wiekszej wagi ale na końcówce może zacząć dobierac :wink:

Silver jeśli tatuś urodził się duży można przypuszczać, że maluch też nie będzie należał do najmniejszych. Obserwuj wagę jaka podaję Ci ginekolog i nie szalej z najmniejszymi rozmiarami ubranek.