Ubranka dla niemowlaka - jaka firma najlepsza?

ja ost. dokupilam pare pajacyków z firmy PINOKIO są prześliczne i gatunkowo wydaja mi się bardzo dobre

Sporo ciuszków mam z H&M. Jedne są lepsze, drugie gorsze. Parę rzeczy z Next (jakieś spady po koleżankach, ale dobrej jakości). Coś z Pepco i F&F - też zdało egzamin. Zestawy bodziaków, bluzek i para spodni z Lupilu (Lidl) chyba najbardziej eksploatowane - bodziaki: rozmiar od 6 do 12 miesięcy - więc spora różnica. Najpierw były sporo za duże, nawet nie na długość, ale były strasznie szerokie i dekolt wisiał tak, że odsłaniał cycuszki ;p Dopiero od niedawna są idealnie dopasowane (córka ma 13 miesięcy i należy do tych większych dzieci). Gatunkowo dobre, ale metki naklejane - po wielu praniach zrobiły się chropowate i zaczęły odłazić drażniąc skórę.

a Nexta dobrze sobie radzą, jak z rozmiarówką ? jak już się maly uurodzi to planuje mu zamawiac właśnie tej firmy, tylko teraz przed wstrzymuje sie bo szkoda byloby gdyby okazały sie na wstępie za małe :wink:
pepco po praniu ok, juz gorzej niektore z hm :wink:

Wg. Mnie ciuszki z pepcco bardzo słabej jakości. Bardzo lubię z C&A. Te są bardzo dobre. Nic się z nimi nie dzieje po praniu , miękkie i przyjemne w dotyku , rozmiary całkiem dobre. Jak jest wyprzedaż to ceny bardzo dobre , gorzej bez wyprzedaży. Trzeba sprawdzać bo może akurat coś się trafi.

Tak ta firma jest bardzo dobra ewentualnie cocodrillo.

A kupowalyście ubranka przez internet z sieciówek typu h&m czy C&A ?

tak ja dosc duzo, bo zawsze jest jakis rabat albo wysylka gratis.

teraz w smyku jest rabat przy zakupach przez int. do 50 % na wybrany asortyment :slight_smile: ja zamówiłam kilka dni temu jak było - 30 % paczuszka już doszło i wszystko jak zwykle śliczne :slight_smile:

Zuza - co do ciuszków z Pepco, to faktycznie jest różnie. Niektóre ubranka to szmaty, a raz teściowa kupiła Ance body i spodenki, to były nie do zdarcia.

ja lubie c&a warto tam zainwestować w ciuszki. W smyku kupuje głównie przez inetrnet. widziałam, ze teraz jest rabat - 40 %. Tak je oglądam i się powstrzymuje, żeby czegoś nie zamówić.
Widziałam, ze dzisiaj też są jakieś ciusdzki w Biedronce. Kupowała któraś z was tam?? ja z Lidla byłam bardzo zadowolona a w Biedronce to nie wiem jakie są.

Ja to z tych co to podotykać lubią :-), więc internetowo kupowałabym tylko ciuchy, które już wpadły mi wcześniej w rączki. Smyk się ceni i czasami nawet te 40% zniżki nie czyni konkurencyjnej ceny. Jak już coś tam ze Smyka upatrzę szukam w ich outlecie.
Biedronkowe ciuchy moja córka dostała w takich rozmiarach, że jeszcze poczekają. Na pierwszy rzut oka są ok.

Miałam body z Biedronki - 6 sztuk. Spisały się nieźle. Jedyne co, to sprały się troszkę kolory, ale bodziaki używałam w okresie rozszerzania diety, więc przeszły niezły test. Ciągle były moczone w odplamiaczach ;p

Ważne chyba żeby to była bawełna!

z tego co ja póki zauważylam to raczej wszystkie ubranka są z bawełny .

Kupiłam trzy bodziaki w biedronce. Zobaczymy czy są coś warte. Narazie czekają na pierwsze pranie.

właśnie I pranie pokazuje od razu jakosc niektorych ubranek. W szoku byłam ze juz po 1 praniu moga sie skosmacic :confused:

uprałam pierwszy raz bodziaki z biedronki. W 60 stopniach. nic im się nie stało. nie wyblakły, nie zmechaciły się . Dobrze im wróży na przyszłość.

ooo to dobrze ja pralam wswzystko w 40 i niestetty niektóre ciemniejsze się sprały :confused:

Ja polecam PINOKIO - polska firma, szyja tylko bawelniane ubranka. Body rozpinane tam znajdziecie napewno. Ja juz drugie dziecko tam ubieram i z ubraniami nic sie nie dzieje. Nie kurcza sie nie blakna sa po prostu najlepsze. W pepco tez kupuje i tez wszystko wporzadku.

agus znam pinokio i rowniez polecam, szkoda tylko ze tak malo wzorow maja :wink: