Ubranka dla niemowlaka - jaka firma najlepsza?

Mój synek bardzo nie lubi jak Mu cokolwiek ubieram ale za to lubi ładnie wygladac :slight_smile:
tez zakladam Mu glownie body i na to spodenki cieple, ewentualnie pajacyk i pod to podkoszulke albo na to jakas kamizelke :slight_smile:
bluzki nie zdają u nas egzaminu bo synek mial zawsze nerki i plecy na wierzchu…:confused:

jesli chodzi o godne polecenia firmy to polecam firme LUPILU z Lidla wlasnie (Zuzanna-1986 jesli z tej firmy siostra kupila Ci ciuszki to mysle, ze bedziesz zadowolona)! Poza tym firma F&F z Tesco jest bardzo fajna i ciuszki z C&A.

Czasem kupuję ciuszki w Auchanie ale tam numeracja jest bardzo zanizona, sa one bardzo wąskie wiec tak jak synek nosi normalnie rozmiar 80 cm to tam musze zeykle kupic 92cm zeby Mu pasowały…

Aniusia tak jak przypuszczałaś mam te ubranka z lidla z lupilu:) Bardzo ładne kolory. Właśnie je uprałam, bo zawsze piore przed pierwszym urzyciem. Nic się z nimi nie stało w paniu. Fajne są bo spodnie mają szeroki pas i nie uciskają brzuszka mojej małej córuni. Musze polowac w Lidlu na te ubranka bo widzę, że warto:0

Ja polecam ubranka z nexta nie są za tanie ale świetnej jakości jako jedyne przy pajacykach mają wywijane rękawki wiec nie musimy u malutkich dzieci używać łapek niedrapek. Nie spotkałam nigdzie indziej takich pajacyków. Można je prać nic sie z nimi nie dzieje poleca.

Właśnie przeglądam ubranka z Nexta mają bardzo ładne rzeczy, ceny nie są aż tak wygórowane.

Ja polecam H&M nie wiem, po prostu jakoś te ciuszki do mnie przemawiają , i bardzo lubię ciuchy z tej firmy również dla siebie więc może to dlatego. Wydaje mi się, że są praktycznie takiej samej jakości jak ciuszki z Nexta- aczkolwiek ceny są niższe w H&M. No i w końcu H&M otworzył sklep online także można zrobić zakupy w domu i do 19.04. [tak mi się wydaje] jest darmowa dostawa. W H&M częściej są promocje.
A tak poza tym najlepszą firma jest LUMPEX hehe :slight_smile: niskie ceny i najlepsze marki :smiley:

Ja kupiłam sporo ciuszków z F&F i w Smyku. Są genialne! Ubranka kupowałam głównie na promocjach bo szkoda mi pieniędzy na ubranka, które dziecko założy ze 3 razy.

a ja polecam ubranka Pinokio. Bardzo dobra bawełnę maja, bo ta ze smyka to wg mnie jest beznadziejna…bardzo sie pęczkuje i wyciąga. H & M jest tez w porządku i całkiem dobre ubranka ma coccodrilo, tylko dosyć drogie.

Teraz będą w ofercie ubranka dla niemowlaków w Lidlu. Chyba od poniedziałku 11 mają. Warto je kupić bo są bardzo ładne i wygodne. Nic złego się nie dzieje z materiałem. Ja na pewno pojadę po body w rozmiarze 74 :wink:

oooo super będę musiała się wybrać. Nigdy nie kupowałam ich ale słyszałam, że są na prawdę fajne więc z miłą chęcią zakupię coś na próbę :slight_smile:

Ja kupilam raz w lidlu body i taki komplecie dres. Materiał fantastyczny polecam. Tylko szkoda ze tam trz ba się rano wybierać jak się na cos poluje bo zaraz nie ma.

ja różnież w 80 % to hm - klasyczne body, fajny materiał i duży wybór : ) mam też troszkę zary - super wzory i jakośc również bardzo fajna. zobaczymy jak to wszystko wyjdzie nam w praniu :slight_smile:

Tak, co do lidla to masakra jakaś. Ludzie się rzucają, kolejki już na godzinę przed otwarciem, ludzie sobie rzeczy z rak wyrywają. Jak bydło się zachowują, a czasem gorzej. Rzadko idzie się na coś załapać, mogli by zwiększyć ilość asortymentu o 200% żeby dla każdego starczyło…

O lidlu slyszałam właśnie takie pogłoski, ja tam bardzo i rzadko bywam, ale jak już jestem to zawsze nic nei ma ciekawego :smiley:

Ja akurat Lidla bardzo lubię ale nigdy nie jadę specjlnie po coś w sensie w dniu w którym towar wystawiają. A z ubranek to tam lupilu całkiem niezłe są i w rozsądnych cenach.
Z HM też dobre gatunkowo i duża rozmiarówka jest, natomiast z 5-10-15 właśnie na rozmiarach sie nacięłam bo mniejsze wypadają.
Dobre jakościowo ciuszki są też w Tesco frmy F&F

ja mam wrażenie że te z tesco sa jakieś szerokie, jak porównuje body do innych firm, ciekawe jak maluch w nich będzie wyglądal :slight_smile:

Ja miałam te body i były ok. Ale ja zawsze zwracam uwagę aby body miało zapięcie na ramieniu a nie zakładki tylko. Te zakładki się później rozłażą i golizna wychodzi.
W biedronce za to kiedyś kupiłam były ładne kolorowe i nie drogie body ale po praniu się strasznie rozeszły i właśnie na te zakładki były więc masakra.

a moim faworytem jest firma kappahl z serii newbie kompletnie nic z tymi ciuszkami się w praniu nie dzieje ani po noszeniu, naciąganiu…:wink: tylko nie mam dostępu do nowych więc kupuje przez internet używane. Liczę że za niedługo pojawi się sklep internetowy;)

u mnie w kappahl nie ma dla niemowlaków :frowning:

F&F przyzwoite, bodziaki faktycznie szerokie, ale to absolutnie nie przeszkadza, pajacyki tak ale bez nadrukowanego wzorka, bo złazi to po pierwszym praniu.
Sporo ciuchów moje dziecię dostało (od dewizowych ciotek) z firmy Carter’s. Nie wiem czy są w ofercie naszych sklepów, ale może są do nabycia w necie. Przeogromny wybór wzorów, fasonów, super bawełna, która nie niszczeje po wielu praniach.
Pepco, raczej śmietko.
Zara good, ale ceni się jak dla mnie za bardzo.
Ubranka ze Smyka strasznie mi się wyciągały.
H&M ok.
Więcej firm nie pamiętam … I nie żałuję :slight_smile:

A Coccodrillo polecacie?