i dla Nas nic nie będzie ;(
Oczywiście możesz jeść truskawki z truskawkami trzeba uważać przy małym dziecku ponieważ może uczulać
raczej będę mamą co daje dziecku dużo rzeczy próbować i to będzie niwelować na co dziecko jest lub może być uczulone. Z racji tego, że tatuś jest kucharzem to powiedział, że mały od maleńkiego będzie miało styczność ze wszystkim co jest dostępne rynku. Będzie go uczyć smaków.
bo ja to taki trochę niejadek jestem ![]()
Wszystko można
unikać tylko alkocholu i nikotyny a tak to życzę WSZYSTKIEGO SMACZNEGO ![]()
co do alkoholu nigdy nie byłam zwolenniczką i to raczej ja byłam kierowcą na imprezach
alkohol mi jakoś szkodzi, nawet w małych dawkach, no chyba że to moje ulubione winko, ale to tylko z mężem w zaciszu domowym
od nikotyny uciekam ile wlezie, nawet moi teście mieli pogawędkę o paleniu przy mnie i dziecku
i się skubani stosują ![]()
Ola jedz na zdrowie i truskawki i cytrusy, do oporu. Po porodzie będziesz musiała uważać i małymi porcjami próbować. ![]()
MAM korzystam z dobrodziejstw wiosny i lata w tym roku ile wlezie, już przyszłe będą bardziej ostrożne ![]()
A mnie właśnie truskawki minęły w tym roku …Ale nic straconego
mam zamrożone 4litry zmiksowanych i trochę w calosci
O prosZę, jaka zapobiegliwa brawo. Mi jakoś wypadło przepadlo, zapomniałam, a chciałam zrobić kilka kompotow z truskawek jak moja mama kiedys, do dzis czuję ten zapach kompotu. Niestety zapomniałam i sezon się skończył.
U mnie właśnie kompoty ze słoików nie zabardzo . To też ja wszelkie owoce mroze paczkami i potem zima robię kompoty na bieżąco
lepszy smak niż ze słoika. Ja mroze porzeczke czarna, czerwona i białą, maliny i truskawkami. Potem zima biorę po trochu tego wszystkiego i gotuje w małej ilości wody by powstał sok potem do rozcieńczania. A z odsaczonych owoców robię dżem
podsmażam z cukrem kilka minut i gotowe - mam sok i dżem ![]()
A truskawki to już miałam zakodowane by sobie zamrozić - gdyż uwielbiam koktajle z truskawek - mam 4 pudełeczka tylko ale dobre i to he he
Wczoraj udało mi się sporo nazbierać malinek i już pierwszy słój naleweczki się robi he he
ja to mam zamrożone 4 woreczki truskawek
będzie na później. Myślę, żeby jeszcze malinki pomrozić. Jak na razie dziś zakupiłam pięknie wyglądającego arbuza, mam nadzieję, że tak jak wygląda soczyście tak też smakuje ![]()
Ola ale mi narobiłaś smaka. W taki upał arbuz idealny…
właśnie mówili o pogodzie na najbliższe dni Polska Południowa i Środkowa ma mieć te największe upały , a u Nas na pomorzu ma być względnie. Dla mnie super, ale się okaże jak to będzie w rzeczywistości. Dziś przy takim upale nawet nie mam ochoty na obiad czy kolację, zjem chyba całego arbuza ![]()
O matko to nas pot zaleje chyba .,.Masakra ;))))
Ciekawe czy arbuza można przy karmieniu piersią??? Tak mi smaka narobiłiscię ;))) uwielbiam … Mniam
Ewcia nie pomogę co do karmienia piersią, ale wydaje mi się, że chyba bez problemu. No na pewno mniejszy problem niż truskawki.
U mnie jutro 27 stopni
mam nadzieje, że się nie rozpuszczę ![]()
Dzięki ![]()
U mnie też jutro koło 30 ;( oj będzie sauna…
Ja właśnie wróciłam znad morza… cały tydzień 20 stopni, trochę popadało, ludzie niezadowoleni, a ja szczęśliwa, bo udało mi się przetrwać
A dzisiaj w Bydgoszczy 30 stopni, jutro 33…
U mnie wczoraj 30 stopni dzisiaj to jest 30 stopni zobaczymy jak będzie jutro
Dziś u Nas niby 28 stopni, wczoraj było 30… Słonko za chmurami, ale wygląda jakby się chciało na dobre przebić i przegonić te brzydkie chmurki. Od 13 nie mam słońca po stronie, gdzie mam okna , istnieje szansa, że przeżyje ![]()
To fajnie. U mojego teścia grzeje w okna do wieczora i ma 40 stopni