Tak, dla moich dzieci trampolina to super rozrywka, lepsza od komputera i bajek. W końcu znalazłam coś, co zachęca je do wyjścia na dwór. Potrafią skakać na trampolinie przez pół dnia. I w sumie bardzo dobrze Trampolinę kupiłam w hop-sport.pl Mam trzy córy, więc żeby się zmieściły, to musiałam kupić większą trampolinę z siatką. Siatka zabezpiecza przed nieplanowanym wyskokiem z trampoliny. Polecam
Trampolina super sprawa. Polecam również. Przed ciążą jeździłam do kuzynki i razem z jej córką skakałam co nie miara a zabawy miałam zarówno ja jak i Mała.
Dlatego polecam z całego serca.
Chociaż mała ma ponad pół roku to teściowa już nas przestrzegła, że nie ma mowy o żadnej trampolinie. Pracuje w szpitalu i opowiadała, że jest mnóstwo urazów i złamań właśnie przez trampolinę, że jest ona bardzo niebezpieczna. I się tak naoglądała tych biednych dzieciaczków, że nie pozwoli kupić trampoliny ani nam, ani drugiemu wnukowi.
My nie mamy z tym problemu, bo nie mamy ogrodu
My właśnie rozważamy czy synek na dzień dziecka nie dostanie trampoliny. Dziadek jeden zaproponował, a drugi się zgadza by w jego ogrodzie postawić, bo my w bloku mieszkamy na razie, a nasz teren z budową jest nieogrodzony, więc tam też nie ma możliwości. Do tego ostatnio mąż słuchał w radiu wypowiedzi fizjoterapeuty dotyczącej zabawek dla dzieci - rowerków biegowych oraz właśnie trampolin. I były to bardzo pozytywne. I do jednego i drugiego. Tylko z uwagą by trampolinę używać bez butów - jedynie w skarpetkach lub boso. Bo właśnie przez skakanie w butach ponoć są urazy i praca dla ortopedów i fizjoterapeutów. NIe czytałam na razie dokładniej na ten temat, ale teraz muszę się wgłębić. Mąż jest za. Do tego znajomi, których jedno jest fizjoterapeutą, też dla dzieci kupili trampolinę.
Ja nie słyszałam negatywnych opowieści o trampolinie. Wszystko trzeba używać zgodnie z zastosowaniem i ostrożnie. Trzeba patrzeć i wytłumaczyć dziecku jak się na niej bawić.
Moja kuzynka ma w ogrodzie trampolinę i jej córka non stop od wiosny na niej skacze już kilka lat i nic się nie stało więc jeśli dziecku się wytłumaczy nic się nie stanie. Dlatego Gudrun uważam, że trampolina będzie dobrym prezentem na dzień dziecka.
fajna sprawa z tą trampoliną, ale warto pomyśleć o takiej która posiada zabezpieczenie w formie siatki. przy takiej nie ma szans o upadku dzieciaki uwielbiają się na niej bawić
Ja mam trampoline i synek uwielbia sie na niej bawic ale zawsze pod opieka doroslego. Staralam sie wybrac bezpieczna trampoline.
Ja nie kupiłabym innej trampoliny jak tylko z siatką zabezpieczającą przed upadkiem dla mniejszego dziecka bez siatki ani rusz. Starsze dzieci mogą już sobie poradzić bez ale ja mimo wszystko chyba dla własnego spokoju ducha kupiłabym z siatką.
Rozważyliśmy zakup i stwierdziliśmy, że jak najbardziej to dobry pomysł. Bo i tak dużo skacze w domu po łóżkach, a tak będzie bezpieczniej - bo siatka. Jest to ćwiczenie, gdzie pracują chyba wszystkie mięśnie. A zasadniczo ważne, by dziecko nauczyć podstawowych zasad, jak to, ze powinno skakać w centrum trampoliny, nie skakać na siatkę, być bez butów i najlepiej żeby dzieci małe skakały same - bez towarzystwa.
My zakupilismy trampoline w tamtym roku i synek lubi z niej korzystac, uwazam ze to byl naprawde dobry zakup.
Jeśli mamy gdzie rozłożyć trampolinę to wg mnie również jest to fantastyczny pomysł i tak jak napisała Gudrun świetna sprawa dla dziecka pod względem ćwiczeń.
Najważniejsze są zasady bezpieczeństwa jeśli Maluch będzie je znał i przestrzegał nie ma co się obawiać.
My u mojej mamy rozłożyliśmy trampolinę ale mój synek nie chce na niej skakać za to mój siostrzeniec nie schodzi z niej Uważam że jeżeli chcecie kupić trampolinę to koniecznie z siatką zabezpieczającą. Moja znajoma ma trampolinę bez siatki i za każdym razem kiedy dziecko na nią wchodzi stoi i pilnuje żeby nie wypadło ale uważam że to jest chwila nieuwagi i nieszczęście gotowe.
Siatka do trampoliny jest konieczna!W mojej okolicy dziecko wybiło się z trampoliny i uderzyło głową w beton z powodu nie zapiętej siatki.
Moja córka zaczęła skakać na trampolinie jak miała 3 latka.Teraz ma 7 lat i nadal na niej skacze.
Kiedyś rozmawiałam z nauczycielką od wychowania fizycznego,która zachwalała przez te skoki na trampolinie dobry wpływ na ogólną sprawność u dziecka.
Ja nie jestem aż taką przeciwniczką trampoliny, i na razie nie muszę o tym myśleć. Dużo wypadków zdarza się też, gdy skacze kilkoro dzieci, w sumie to wtedy chyba najwięcej.
Dla mnie siatka zabezpiecxajaca to podstawa i nie wyobrazam sobie zeby dziecko skakalo bez tej siatki.
Ja również uważam, że siatka jest najważniejsza, ale…trzeba pamiętać żeby był zamek w niej zapięty.
My kupiliśmy trampolinę dla córki na trzecie urodziny i uwielbia do tej pory bawić się na niej. Mamy taką 305 cm średnicy i oczywiście zabezpieczenie z siatką i drabinka metalowa. Jeżeli ktoś się zastanawia nad bezpieczeństwem to mogę powiedzieć, ze w takiej wielkości trampolinie 2 lub 3 dzieci może spokojnie skakać i nic się nie powinno stać - jednak nadzór rodziców jest konieczny bo jak to dzieci, różne pomysły mogą im przyjść do głowy.
U moich rodziców stoi na podwórku ogromna trampolina , nawet sie smiejemy, że to kojec xd Na początku było sprzeciwu z ich strony wielka masa, ale teraz z perspektywy czasu widzimy, że to był idealny zakup! szóstka dzieci od mojego rodzeństa w wieku od 8 do 1,5 lat bawi się na niej wyśmienicie ! Maluchy i te większe potrafią znaleść sobie zupełnie fajne zabawy na trampolinie. Polecam gorąco !
Trampolina jest świetna. I nie tylko dla dzieci ale też i dla dorosłych;) Dobrze zabezpieczona siatką nie stwarza zagrożenia dla dziecka. Do tego daje dużo frajdy , miłej zabawy i ruchu. Oczywiście trzeba mieć dużo miejsca na podwórku by ja postawic.
Trampolina to super zabawa dla wszystkich, ale uważam że trzeba mieć oko na dzieci zwłaszcza jeśli bawią się wspólnie, bo nigdy nie wiadomo co maluchom przyjdzie do głowy.