Trampolina ogrodowa - tak czy nie?

Moja siostra ze szwagrem kupiła taka o średnicy 3,5 metra i jest to dla ich 2 dzieci jak najbardziej optymalny wybór. Mniejsza na pewno nie zdałaby egzaminu gdyż we dwoje nie mogli by za bardzo poskakać, Zwracali uwagę też na zabezpieczenia śrub i sprężyn aby nie rdzewiały i pokryte były guma

W niedziele skakalam na takiej trampolinie z moja corka i powiem wam, ze decyzja zapadla - na przyszle lato kupujemy trampoline :slight_smile: bylam nastawiona sceptycznie, ale malej sie bardzo sposobala ta zabawa.

Trampolina - super sprawa. Sama bym poskakała. Lepiej jak dzieciaczki będą skakać niż jak będą przed komputerem lub telewizorem siedzieć.

Trampolina- jak najbardziej na TAK jestem. Moja ciocia kupiła taka tarpolinę 5 lat temu, kupili przez internet gdyż jeszcze w sklepach nie było, jest duża nie nam średnicy służy do dziś oczywiście w zimie chowają sama bardzo lubię skakać a dzieci miały wtedy około 6 lat, 5 lat a najmłodsza miała jakieś 3 latka a skakał oczywiście pod opieką

Gdzies mi sie obiło o uszy, ze skoki na trampolinie trzeba dozowac ze względu na kręgosłup dziecka. Jeślibym kupowala jednak, to koniecznie taką z osłonkami wokól, zeby dziecko nie spadło.

my planujemy kupic synkowi trampoline jak bedzie mial okolo 3 latek :slight_smile: ja sama czesto skacze na trampolinie jak jestem u kolezanki, swietna sprawa :slight_smile:

Super sprawa ale koniecznie z siatka zabezpieczająca :wink:

trampolina spoko ale z ograniczeniem. Córa mojej kuzynki jak przez dwa dni skakała bez opamiętania dostała wysokiej gorączki i wylądowała w szpitalu myśleli że się jej kiszki poskręcały ale w końcu wyszło że to wyrostek. do końca to nie wiem czy to od tego ale ja uważam i nie pozwalam szaleć za bardzo moim dzieciom.

może to prostu przypadek. Moje bratanicę non stop wariują w lato na trampolinie i nigdy im nic nie było, no ale różne przypadki chodzą po ludziach :wink:

Uważam, że trampolina to super zabawka dla dziecka za równo tego rocznego jak i tego 6-9 latka.
Warto jest od razu zainwestować w większą trampolinę bo będzie na dłużej. Oczywiście tą z siatką zabezpieczającą.
U mnie w rodzinie genialnie się sprawdza dzieci uwielbiają trampoliny :slight_smile:

dzieci jak dzieci - ale dla dorosłych też frajda. Ja tam lubię pofikać na trampolinie:)

Trampolina - rewelacja. U nas jest to nr jeden wśród zabaw ogrodowych. Frajda nie tylko dla córki, ale powiem Wam, że dla mnie też. Czasem lubię poskakać z córką. Ona się cieszy, ja trochę poćwiczę. Samo zdrowie. Po za tym polecam na rozładowanie stresu, naprawdę działa.
co ważne to siatka zabezpieczająca, bez tego ani rusz.

li_28 ile miała Twoja córka jak kupiliście jej trampolinę? Ja też bym chciała swojej kupić bo ona uwielbia skakać, ale jest chyba jeszcze za mała, pewnie jeszcze z rok trzeba by było poczekać, bo mała w maju skończy dopiero 2 latka…raz już była u znajomych na trampolinie i bardzo jej się podobało i nie wiemy czy się jeszcze wstrzymać, czy już jej kupić

dwa latka hmm myślę ze nawet już. Skoro juz skakała i jej się podobało to czemu by nie :wink: i Ty sobie pocwiczysz przy okazji :wink:

trampolina dobry pomysl! zabawa dla calej rodziny

Podnoszę wątek i mam pytanie do osób które już maja trampolinę. Tak z doświadczenia. Na co zwrócić uwagę przy zakupie trampoliny, co dokładnie się sprawdza a co nie.

Ja sie zastanawialam nad kupnem ale ostatecznie zrezygnowalam. Meza bratanica w wieku 5lat skakala i nie miala zasunietej siatki ( nie wiem jak mozna byc tak bezmyslnym-massakra) i wypadla na kostke betonowa. Dziecku nic sie nie stalo ale uraz pozostal. Bezmyslnosc doroslych jest porazajaca :slight_smile:

My trampolinę na pewno zakupimy jak córcia podrosnie; jak dla mnie same zalety: rozwija koordynację ruchowa , poprawia kondycję, ćwiczy zmysł ównowagi. tylko trzeba też pamiętać, by za dużo dzieci na raz sie nie bawiło, bo może dojśc do wypadku. r

edyda - istotne kryteria, jakie należy wziąć pod uwagę to m.in. średnica trampoliny oraz typ zabezpieczeń. Zachęcam do lektury krótkiego poradnika, mam nadzieję że jakoś rozjaśni Ci ten temat - http://www.abcfitness.pl/jaka_trampoline_kupic_zeby_nie_zalowac.html
W razie jakichkolwiek pytań chętnie pomogę:)

Właśnie w pytaniu na śniadanie wypowiadał się pan, że skoki na trampolinie są dobrą terapią w przypadku koślawości kolan i płaskostopia. Nie zwróciłam uwagi na tonczy był on fizjoterapeutą, ale bardzo zachwalał wpływ na układ kostny.