Test obciążenia glukozą, czyli tzw. krzywa cukrowa

MNPB nie denerwuj się na zapas, może to stres wpływa na czynność serduszka? Spróbuj się częściej wyłączyć, zrelaksować i odpocząć... trzeba się oszczędzać i być dobrej myśli, na pewno jesteście pod świetną opieką i wszystko będzie dobrze!

MNPB nie zamartwiaj się na zapas, zobaczysz, że wszystko będzie dobrze :) 

Mi nic o piciu nie mówił, się ale pojdę za tą radą. Odpoczywam dużo. Pewnie moja astma i cukrzyca tutaj nie pomaga

MNPB na granicy to jeszcze nie poza normą :) Na pewno będzie wszystko dobrze.

Ja dziś po drugiej OGTT, udało się :) Wyniki w normie. Ale muszę Euthyrox brać, bo TSH mi skoczyło :/ 

MNPB trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze wypoczywaj już niedługo będzie maleństwo przy Tobie. 

Kverve super, że wynik był dobry:) 

Kverve lepsze to niż dieta cukrzycowa, to moja druga ciąża z niedoczynnością tarczycy i idzie się przyzwyczaić do brania tabl na czczo 

Kverve ja też mam wyższe TSH w ciąży ale wystarczy regularnie brać tabletki i wszystko będzie dobrze no i gratulacje że udało Ci się ze zrobieniem badań na obciążenie glukoza

MNPB nawadnianie się też jest bardzo ważne ,należy pić wody tyle ile się da ,mnie lekarz kazał nie odrywać się od butelki,jak byłam  w szpitalu to to samo ,napewno nie zaszkodzi .

Ja juz sie lecze na tarczyce z dobre 4 lata nie jest zle wiadomo zawsze choroba gdzies z tylu glowy jest ale da sie przyzwyczaic ;) A choroba jak narazie mi nie przeszkadza w zyciu tylko musze pamietac o lekach badaniach i wizytach ;) 
Nie przejmuj sie po ciazy hormony moga wrocic do normy i tarczyca tez wroci na swoje tory ;) 

Jesli chodzi o tachykardie duzo odpoczywaj stres zrobi swoje jeszcze przy tym wirusie jest nasilony bo tu za niedlugo porod nowe obowiazki i nerwy sa nasilone ;) Dobra ksiazka lub gazeta duzo odpoczynku i bedIe wszystko dobrze ;) 

W ciąży jest większe zapotrzebowanie na hormony tarczycy, czekałam tylko w sumie kiedy mi podskoczy TSH, bo w I i na początku II trymestru się wahalo ale cały czas było poniżej 2.5. Teraz już niestety 4. Dziwne w sumie, że żadnych objawów nie dało. Bo czuje się tak samo cały czas. 

Macie rację lepiej tak niż scisla dieta i insulina :(

Ja cały czas podnoszę tylko dawki insuliny, więc domyślam się, że teraz mi się tarczyca rozhuśtała

Ja przez tego wirusa nie robiłam od marca badan wiec teraz muszę się wybrać bo to już czas na GBS itp TSH pewnie tez mi zleci. Mam nadzieje ze znajdę przychodnie gdzie robią badania bo w mojej odwolali wszystko narazie .. 

Kobiety w ciąży i pilne badania są wykonywane więc Monika bez obaw, oczywiście musisz mieć skierowanie 

Dokladnie badania w trybie pilnym gdzie odnosi sie tez to do ciezarnych robia od reki tylko trzeba miec skierowanie a najlepiej zadzwonic wczesniej i umowic sie z nimi na konkretna godzine zeby nie miec stycznosci z innymi osobami jesli to oczywiscie jest mozliwe 

Ja w tym tygodniu będę miała już robione badania do porodu mój mąż specjalnie musi brać wolę by mnie zawieść bo przychodnia w której je wykonują jest na drugim końcu miasta. Jednak najważniejsze że wogole je robią.

U mnie kobietom w ciąży nie są wykonywane badania. Tylko jedna, prywatna przychodnia wykonuje badania bez trybu pilnego i ciężarnym. Dla mnie jest to chore. 

Mi już zwykłej morfologii i moczu nie robią badań. Miałam tylko gbs. Jutro idę na ktg

Mam wlasnie ginekologa teraz w piatek wiec jestem ciekawa co mi powie i dam wam znac ;) 

Test obciążenia glukozą mam do wykonania za dwa tygodnie, trochę mnie to stresuje bo laboratorium w którym muszę zrobić badanie jest w przychodni i nie widzi mi się 2h tam siedzieć. U nas niektóre laboratoria pracują normalnie. Też słyszałam o cytrynie do glukozy, wody nie można pić za dużo i chodzić nie można. W poprzedniej ciąży przechodziłam test glukozy 2 razy bo za pierwszym razem tarczyca zafałszowała mi wynik.

To wypiciu glukozy trzeba najlepiej siedziec na jedym miejscu i nie mozna nic pic ;) najlepiej wziasc sobie gazete albo ksiazke do zabicia czasu ;) ja zamin mialam zrobiona krzywa cukrowa to zadzwonilam do labolatorium aby sie upewnic jak to wszystko bedzie wygladalo i na co moge byc narazona wowczas jak poszlam na badania bylam o wiele spokojniejsza bo wiedzialam co i jak ;)