Moja ginekolożka też przyjmuje tylko kobiety w ciąży i rozpisuje pacjentki co 30 min żeby nie miały że sobą kontaktu
Ja mam kolejną wizytę na 24.04 zaplanowaną, dwie poprzednie odbyły się w formie teleporady i już też chciałabym zobaczyć mojego synka, od lutego bez usg jestem, więc trochę się martwię czy wszystko ok z nim
Moim zdaniem wiem że te teleporady to dla naszego bezpieczeństwa ale z drugiej strony myślę że nie jedna przyszła mama bardziej martwi się tym że tych normalnych wizyt nie ma.
zabawne, ja tez mam wizyte na 24.04 :D Karolina super decyzja ! ja żałuje ze nie zrobiłam tak, tylko poszłam na izbę przyjęć i sie najadłam wiele stresu a wszystko było okay.. ale czy no-spa jest bezpieczna w dłuższym okresie ?
Ja niestety nie mam wizyt podczas pandemii, mam kontakt SMS z moja ginekolog.. nie mam badań robionych.. na szczęście poszłam na własna rękę na usg ostatnio wiec wszystko jest dobrze, ale musze niedługo zrobić badania posiewowe, wiec albo znajdę innego ginekologa albo nie wiem ..
U nas dziś zamknęli oddział położniczy i ginekologiczny bo niestety położna ma wirusa.
MonikaSha to będziemy się wspierać, oby się udało i wszystko w badaniach wyszło ok... brzuch rośnie jak na drożdżach, dzidzia kopie jak szalona, a ja się zastanawiam jak ten czas pędzi, że już coraz mniej czasu zostało do TP
Ja właśnie dzisiaj mam taką tele poradę. Zobaczymy co z tego wyniknie.
MonikaSha no-spa jest bezpieczna w pierwszej ciąży zaczęłam ją brać w 6 mc 3 razy dziennie i odstawiłam dopiero w 38tc oczywiście według zaleceń lekarza. Teraz jestem w 33tc biorę już od 4tygodni i pewnie też dopiero odstawienie pod koniec ciąży.
Ja tez mam 24.04 wizyte ;D ale na chwile obecna wszystko jest zaplanowane i wizyta ma sie odbyc jeszcze teraz na dniach mam endokrynologa i musze zrobic badania zobaczymy czy tez u niego wizyta bedzie koniecznoscia ale czuje ze tak no 200 zl przeleci mu obok
Rozumiem was dziewczyny też bym chciała na Waszym miejscu zobaczyć na usg czy wszystko jest ok z dzidzią, człowiek jednak jest spokojniejszy jak są te regularne wizyty i usg, żadna teleporada tego nie zastąpi :(
To prawda teleporada wszystkiego nie zastąpi. Jedynie USG i normalna wizyta potrafi uspokoić kobietę w ciąży. Bo po sprawdzeniu że wszystko jest w porządku jest spokojna
Nawet nie chodzi o USG tylko poprostu o samą wizytę. Zawsze wychodząc od lekarza czuję się spokojniejsza. Do tej pory spinał mi się brzuch i miałam bóle jak przy miesiączce. Dziś doszły dodatkowo skurcze przygotowujące więc już przestaje być naprawdę różowo. Patrzę tylko w kalendarz by dzidzia jak najdłużej została w brzuszku chociaż do 37 TC.
Karolina na szczęście to już końcówka. Gorzej byłoby na początku ciąży nie móc zrobić usg. Bądź dobrej myśli :)
U nas w przychodni wszystkie kobiety po 33tc. są przyjmowane na wizyty A nie teleporady
Ja sie nie przejmuje tym, że wizyta się nie odbyła. Może dlatego, że to moja druga ciąża. Na kolejną ide pod koniec kwietnia z przerwą około 2 miesiący. Czuję się dobrze, ruchy dziecka czuje i to mi musi wystarczyć dobrego czasu.
Karolina dużo odpoczywaj. W Twoim przypadku wizyta powinna się odbyc żeby wszystko sprawdzić.
Ja jestem spokojna co do zdrowia dziecka, bo tez czuje ruchy itp. Ale sama w sobie wizyta i usg, lubię zobaczyć „co u córci słychać„ :D zawsze wychodzę z wizyt o wiele szczęśliwsza :D
Ja też bardzo nie ubolewam nad tym, że wizyta się nie odbyła. To będzie dwa miesiące przerwy od USG, więc tragedii nie ma. Czuję się dobrze, ruchy są wyczuwalne, więc nie ma czym się martwić, zwlaszcza, że od początku chodziłam regularnie, a na końcówce uważam że wizyty co trzy tygodnie są trochę przesadzone.
Ja byłam wczoraj na badaniu ktg. Jesteśmy na granicy tachykardii :(. Za tydzień kolejne badanie
MNPB u nas w pewnym momencie również było zagrożenie trachykardią,lekarz kazał mi non stop pić i odpoczywać i to u nas się sprawdziło ,na szczęście to był fałszywy alarm.Głowa do góry może to nie przesądzone,trzymam kciuki aby było wszystko w porządku.
MNOB współczuję..oby to się jakoś unormowało tego życzę