i tez ukochany wybieral. w sumie przez sen wymyslil imie
nasxe typy imion tez poszly w zapomnienie :-).ale tak czeso sie zdarza :+)
eh ja miałam mieć Melanie może uda się kolejnym razem… ![]()
Melania piekne imie. jakbym miala miec tyle dzieci ile imion mi sie podoba to bym mogla stworzyc druzyne pilkarska
Mi się marzy trójka ![]()
A. Karbowska, u mnie będzie prawdopodobnie trzecia dziewczynka!.Pierwsza to Weronika, druga Marta, co do trzeciej to jeszcze się nie podjęliśmy jednogłośnej decyzji, ale będzie prawdopodobnie Dominika.
Iza, Marysia to przepiękne imię, ale mąż ma chrześnicę o tym imieniu, wiec nie chcemy się powtarzać.
Ciekawe jaką decyzję podjęła Paulina?
I jak tam Paulinka? Zdecydowałaś się zrobić test dzisiaj rano? Nie przejmuj się niektórymi komentarzami. Ja 3-mam za Ciebie mocno kciuki! Daj znać co wyszło, bo umieram z ciekawości :).
PS. Nie odwlekaj tego bardziej. Tylko niepotrzebnie się stresujesz.
Mi sie marzy dwojka chcialabym miec jeszcze syna ale nie wiadomo czy bedzie nam dane miec drugie dziecko…
Agnieszka moj maz tak siedzial i siedzial kiedy ja odrzucalam imiona ktore podawal tata
a maz nagle (!)MARYSIA(!) a ja co? A on BEDZIE MARYSIA! i jak to powtorzyltak wpadlo mi w ucho ze od razu podjelismy decyzje ze bedzie m
marysia w dodatku mam tylko jedna Marie w rodzinie i to z dalekiej rodziny i w dodatku w Opolu na slasku wiec do lubelskiego to kaaaawal drogi wiec imie nie bedzie sie powtarzalo miedzy ciaotkami ![]()
Hibrudo ja nie wiem ale dla mnie dziwne jest to zachowanie. Ja bym nie odwlekala ani z testem ani z wizyta u lekarza.
Chyba większość z nas tutaj pędziłaby do lekarza z prędkością światła, a test i to nie jeden pewnie miała by już dawno za sobą.
My daliśmy synkowi na imię Kacper, nie będę ukrywać, że przez rodzinkę.pl. Co ciekawe, mój kuzyn, który mieszka w Niemczech, tak mnie prosił, żeby tylko nie to imię, bo to u nich potocznie oznacza osobę, której się w życiu nie powiodło. Ale stwierdziła, że nie będę słuchać osoby, która daje swojej córce na imię Fiona ![]()
Hahaha. Ula też bym raczej nie słuchała takiej osoby. Aż żal mi dzieciątka. Na którymś z for już rozmawiałyśmy na temat Kacpra i dziewczyny mi to imię odradziły. Pisały, że są z nich niezłe nicponie :). Czy w przypadku Twojego syna jest tak samo?
Ps. Paulinka zrobiłaś test, czy wolisz jednak nam nie pisać co i jak?
Zapowiada się na małego diabła. Śpiewam mu zazwyczaj “Kacper, Kacper co z Ciebie wyrośnie, martwię się już od urodzenia” ![]()
chyba jednak Paulinka nie zrobiła testu
Paulina gdzie jesteś?! Może przestraszyła się naszych wypowiedzi?
Ulka85- to potwierdza wcześniejsze ostrzeżenia ze stron forumowiczek ![]()
2 dni spóźnił mi się okres i zrobiłam test. 2 kreska była tak blada że prawie niewidoczna a ja już się cieszyłam i skakałam do góry z radości. Mój Ł myślał ze to jakieś przebarwienie bo to tak blade było że trzeba było się dobrze przyglądać. Następnego dnia zapisałam się do lekarza, następnego dnia byłam na wizycie i lekarz jak zapytał się ile testów zrobiłam i usłyszał że 1 to uśmiechnął się pod nosem i dla “odwal się” dał mi skierowanie na betaHCG i usg jeśli beta wyjdzie pozytywna. No i wyszła! ![]()
Przyszłe mamy od razu przeczuwają kiedy rodzi cię w nich nowe życie ![]()
Ulka to pewnie syn bedzie mial na imie Shrek?? Rozumiem ze byli bardzo zafascynowani bajka :))
Aneta mi lekarz nie dal nawet skierowania na BHcg bo dla niego po zbasaniu mnie bylo to oczywiste. ![]()
Hibrudo szczerze Ci powiem ze ja nie wiedzialam nie mialam pojecia ze naprawde moge byc w ciazy, wyparlam ta mysl z dala od siebie po dwuch latach staran o dziecko. Dla mnie sznse byly nikle dlatego nawet nie podejrzewalam tego ze zyje we mnie juz maly ludek ![]()
Ja zrobilam test dwa dni przed terminem miesiaczki to byla bardzo wyczekiwana ciaza, pokazalo mi ta bardzo jasniutka kreske, zrobilam jeszcze dwa i bylo tak samo, z kadzym dniem kreska byla grubsza bo oczywiscie moze niepotrzebnie testy robilam codziennie, i wtedy byl wlasnie 5 tydzien
te najbardziej wyczekiwane są dużym zaskoczeniem:) jak zobaczyłam dwie kreski nie mogłam uwierzyć, że w końcu nam się udało
ryczałam jak bóbr ![]()
Nam się udało od razu :), ale o dzieciątku marzyłam już dawno. 2 kreski na teście wyszły dopiero 2 tygodnie po terminie miesiączki. Zawsze jednak miałam nieregularny cykl, więc opóźnienie w terminie nie stanowiło dla mnie jednoznacznego znaku ciąży.