Test ciazowy z ledwo widoczna kreska

Ja z plamieniem poszłam na ip. Było to dzień po wykonaniu testu,pisałam o tym na Twoim drugim wątku… I Tobie też bym tak radziła,bo tu na forum nikt Cię nie zbada przez usg ani nie obejrzy Twojego podwozia tak na prawdę i każda z nas może Ci napisać tylko swoje domysły a jaka jest prawda dowiesz się tylko i wyłącznie u lekarza :slight_smile: Może nic się nie dziać i tak jak mówisz plamienie implantacyjne a może byc tak,że dostaniesz leki na podtrzymanie ciąży i lekarz Ci powie na czym stoisz czy ta ciąża jest,czy się rozwija prawidłowo.

Trzymamy więc kciuki za Twoją mądrą decyzję. Jeśli nawet nie planowałaś tego maleństwa, to wiedz, że wszystko się jakoś ułoży. Warto wziąć pod uwagę, że młodsze, lub uboższe osoby też sobie radzą, więc dlaczego i Ty byś nie miała?

Paulinka !Zrób test i idź do lekarza. Nie ma co zwlekać i zastanawiać się co to za plamienie, bo oprócz specjalisty nikt z nas nie jest w stanie Ci pomóc. Jeżeli jesteś w ciąży, to liczy się każda chwila, żeby udzielić fachowej pomocy Tobie i maleństwu. Będziesz na pewno spokojniejsza, jeżeli zasięgniesz porady lekarza, który potwierdzi lub rozwieje Twoje obawy i zaleci odpowiednie postępowanie.

Tak jak pisałam, takich rzeczy nie można bagatelizować,bo nigdy nie wiadomo jakie będą konsekwencję. Zwlekanie z wizytą u lekarza nie daj Boże może skończyć się poronieniem, a w tedy ciężko będzie sobie wybaczyć tą zwłokę, która do tego doprowadziła. Trzeba być jednak dobrej myśli. Daj znać co i jak :slight_smile:

Ja tez na tescie ciazowym mialam jedna kreske widoczna a druga mniej widoczna i ciąża:-) a co do plamien nie mialam takich problemow, i zadnych a mimo to ginekolog przepisal mi duphaston , nie wiem czemu ale powiedzial ze jestem szczuplutka moze przez to, i donioslam ciaxe nie wiem czy dziekj duphastonie czy tak mialo byc:-) nie wazne ,wazne ze mam zdrowego i slicznego synka:-)

irytujaca sytuacja nie wiem czemu podnioslo mi cisnienie. moze ten brak zdecydowania? jednak teraz nie chodzi o jedna odobe tylko jeszcze o nowe malutkie zycie

Hmm Paulina cos ucichla…
Moim zdaniem jesli dorasta sie o decyzji o dziecku to trzeba tez miec jakas oglade i wiedziec jak donosic ciaze by nie stracic tego co juz jest i moze zyc .
Powiem szczerze ze to troche nieodpowiedzialne takie zachowanie… Testu nie zrobie dzis tylko jutro a nie jutro nie tylko moze pojutrze… Plamienie a co tam poplamie i przestanie… .yhhh az mnie nosi ja bym pedzila do lekarza po pierwszej kropli krwi ktora zobaczylabym na bieliznie …

niunia moim zdaniem powinno sie byc swiadomym gdy sie ifzie do lozka z partnerem ze niedlugo moze nas byc wiecej…

Xaniab no tak :slight_smile: ja skrzetnie konfrolowalam kazda jedna date i czekalam przez cale dwa lata :slight_smile: i dopiero kiedy wkoncu przestalam to robic to nieswiadomie WKONCU zaszlam w ciaze :slight_smile:

grr taka mieodpowiedzialnosc to irytujacy temat…

nie wiem ale odnoszę wrażenie ze jej nie zależy. Jej wpisy też były chaotyczne i czasem dziwne. Nie wiadomo czy chce tego dziecka czy nie. Gdyby chciała to jej reakcja byłaby zupełnie inna. Zamiast siedzieć na forum i szukać odpowiedzi u “wujka Google” pognalaby do lekarza. Aj zresztą co ja będę gadać wszyscy to widza. Chyba nie ma sensu juz ciągnąć tego tematu.

Xaniab dokladnie szczegolnie dla tych ktorzy prze,yli poronienie lub borykali sie z problemami w ciazy …

dokladnie wpisy miala chaotyczne i jakby chciala szybko upewnic sie od forumowiczek czy jest w ciazy czy nie

Niektórzy starają się o dziecko latami, pragną go robią wszystko zeby się udało i nic , a są takie baby co zajdą w ciążę i usuna albo urodzą i zabija czy porzuca maleństwo. Niektórzy nie doceniają tego cudu.

Agnieszka jestem jedna z tych o ktorych mowisz. O staraniu sie o placzu o lamentach i zalamaniach… Ale bylo minelo :slight_smile: niedlugo bese miala Maryske na rekach :slight_smile:

Marysia bedzie? hihi pieknie. moje drugie imie Marysia

Śliczne imię wybrałaś :wink:

Tak jest :slight_smile: maz wybieral :slight_smile: no prosze :slight_smile:

moja Marcelinka. :slight_smile:

Oooo mi sie podobalo Marcelinka :slight_smile: ale z tych wszystkich wglednych wybralismy to ktore nie bylo nawet w tych “upodobanych” :slight_smile: