Test ciazowy z ledwo widoczna kreska

czy ktos miał podobnie że jedna kreska iest bardzo widoczna a druga ledwo co zauwazalna na tescie ciązowym i sie okazało ze to ciaża prosze odp bo iestem bardzo ciekawa

ja tak miałam jak byłam w ciąży z drugim synem. zrobiłam test bardzo wcześnie i to dlatego bo hormonu było mało.

Ja też tak miałam , ze ledwo widoczna i byłam w ciąży :). Za tydzień zrobiłam znowu i już była bardzo czerwona.

jeśli jest widoczna druga kreska, nawet słabo to zapewne jesteś w ciąży, tylko bardzo wczesnej, jakiś 4,5 może 6 tydzień. Za intensywność koloru kreski ciążowej na teście odpowiada poziom hormonu Bhcg, który początkowo jest niziutki, ale podwaja się co 48 godzin. Dla pewności powtórz test za kilka dni z pierwszego porannego moczu ze środkowego strumienia i udaj się na wizytę do ginekologa. pozdrawiam!

Ja miałam na prawdę niezauważalną kreskę :slight_smile: ogółem test wyrzuciłam do śmieci,bo uznałam,że nic nie ma a po pół godzinie wyciągnęłam i cień był :wink: Możliwe,że za pierwszym razem go nie zauważyłam,bo się nie wpatrywałam. Byłam pewna,że to ciąża bez testu ale po 2 dniach kolejny test pokazał już wyraźną krechę :slight_smile: Oba testy robiłam po godzinie 17 z tym,że pierwszy dzień przed miesiączką :slight_smile:

Ja jak zrobiłam test w dniu miesiączki, to był negatywny (lub istniała bardzo słaba kreska). Tydzień później kreska była już intensywna i okazało się, że w moim brzuszku tworzy się nowe życie. Paulina-1994- najlepiej idź po prostu do lekarza lub zrób test ponownie po kilku dniach :).

dzieki za odpowiedzi własnie teraz w poniedziałek bende robic drugi test ciazowy ale niewiem czy to nie zawczesnie na ten drugi test i zrobic go w 19

tylko z rana wtedy wychodzi lepiej. napisz co wyszło.

oki

w czorai mnie brzuch strasznie kłuł i niewiem dlaczego

kiedy ostatni raz miałaś miesiączke? :slight_smile:

6 lutego

i od tamtej pory nic

teoretycznie możesz być w 5 -6 tygodniu ciąży :slight_smile:

a na tescie mi pokazało drugom kreske bardzo jasniuteńka ledwo co zauwazalna

Mi Paulinko test wyszedł pozytywny około właśnie 5-ego tygodnia :slight_smile:

ja bende robic test w poniedziałek

W takim razie powodzenia. Nie wiem jaki wynik wolisz zobaczyć, ale życzę, by było jak najbardziej po Twojej myśli :slight_smile:

dzieki

Ja zrobiłam dwa testy, a może i trzy pamiętam, że na dwóch była ledwo widoczna kreska…która pojawiała się znacznie później niż zalecała instrukcja, ja już czułam…że to jest to, lecz mój partner nie był w stanie uwierzyć i pojechaliśmy do kliniki na 100% potwierdzenie ciąży poprzez test z krwi…teraz z perspektywy czasu wiem, że było to wydane niepotrzebnie 40 zł…Lecz wtedy żyliśmy jeszcze beztrosko nie licząc się tak z kosztami jak ma to miejsce teraz po narodzinach córki.