Ja jestem jeszcze w ciąży, więc o drugim nie myślę
Chciałabym zrobić sobie raczej dłuższą przerwę.
Chcę na spokojnie zająć się dzieckiem a później wrócić na trochę do pracy. Kolejne dziecko fajnie by było gdyby było tak za 3,4 lata
ale zobaczymy czy mi się to zmieni po urodzeniu ![]()
evelin a to już wszytsko od was zależy
każdy ma inaczej i chxe inaczej więc może się nie zmieni
ja chciałam mieć rok różnicy ale nie wyszło ale mówiłam max dwa lata i będzie tak ![]()
ja też jeszcze nie urodziłam ale też daje sobie max 2 lata między pierwszym a drugim. Widzę po rodzinie i znajomych, że jeżeli jest już taka większa różnica wieku to nie bardzo to się różni jakby to były dwa jedynaki, ale faktycznie pojawia się ten dylemat powrotu do pracy, ale to kwestia indywidualna kto jak woli. moja kuzynka między pierwszą dwójką ma różnicę 2,5 roku, a trzecie urodziła po kolejnych 6 latach, choć słyszałam, że jak ktoś urodził pierwsze to potem mówi nigdy więcej…
A są i takie mamy które nigdy więcej powiedzą. ja po porodzie od razu z uśmiechem że mogę jeszcze raz ![]()
jeżeli będę miała lekki poród to pewnie będę mieć podobnie jeśli trudny to wszystko może się zmienić
Agnieszka ja miałam trudny w sumie były komplikacje w między czasie ale dla mnie był pod względem bólu lekki no jedynie syn zablokował się ale to dlatego że twarzyczkowo się ułożył do porodu ale powiem Ci ze różnie może być nawet niektóre mamy które rodziły już boją się ale chcą następne więc wiesz różnie może być.
Aisa jeśli nie będziecie się zabezpieczać bo nie możecie to kto wie może i więcej niż 3 będzie u was :)))
Moja ciotka ma różnice chyba 11 lat między 1a2
Jak dla mnie czym prędzej tym lepiej. Ale każdy robi jak uważa
moja mama chciała różnice około 18 lat ale nie wyszło
Tak dużej różnicy bym nie chciała. Ale te 4 czy 5 jest w porządku, warto wrócić do pracy, oderwać się na trochę, odpocząć psychicznie
nie każdy może sobie pozwolić
tzn mi np zegar tyka ![]()
Aisa czemu zegar tyle to ile masz lat
Paulina to nie chodzi o wiek a moja przypadłość genetyczna i choroby przewlekle. ![]()
Ja chciałam mniejszą różnicę wieku mnie między synem, a córką ale niestety ciąża żle się skończyła. I mam 4 lata - dla mnie to max. Teraz będą 2 lata i jestem ogromnie ciekawa relacji między córkami jak będą trochę większe.
Marta myślę że dwa lata między coreczkami to dobra roznica bo synek i tak prędzej czy później będzie wolał zabawy z kolegami niż z siostrami ![]()
Też tak myślę, chociaż na chwilę obecną córką lata za bratem i jest za nim bardzo. Zawsze ten starszy bardziej interesuje i imponuje
Ja za to patrzac na mnie i siostrę w dzieciństwie twiedzę że 5 lat to już duzo, jednak to młodsze zawsze bedzie dzieciuchem dla starszego i ja tak całe życie się czułam, myślę że gdyby różnica była mniejsza jak np u męża i jego siostry - u nich to niespełna 2 lata i dogadują się jak równy z równym to i ja z z siostrą już od poczatku miałybyśmy bardziej zacieśnione relacje w sensie znajomych, “imprez” itp, bo nie mówię że miałyśmy odległe relacje ale takie bardziej rodzinne niż przyjacielskie własnie ze wględu na ten wiek ,jednak dla nastolatków 5 lat to przepaść. U nas wyszło 2lata i ciut, mniej by być nie mogło ze względu na pierwsze cięcie i moje podejście do tematu zgodne z nakazem lekarki, ale myślę że to była super decyzja
Nie wyobrażam sobie mieć kolejnego dziecka gdy pierwsze jeszcze nie chodziło pewnie i nie potrafiło się choć po części ogarnąć a nie chciałam też by już długo żyło jako jedynak, bo jednak później to już różnie bywa gdy dziecko przyzwyczajone że rodzice są tylko dla niego. Na pewno są wyjątki ale jednak chyba ten wiem pozwala na płynniejsze wejście w posiadanie rodzeństwa przez starszaka. Liczyliśmy się z różnymi opcjami bo nie zzawsze wyuchodzi tak jak planujemy ale z małymi potknięciami wyszło idealnie <3
Aisa daj znać jutro jak tam hcg no i który tydzień wyszedł z tego badania :* i Rośnijcie zdrowo ![]()
Mam sióstrę 13 lat starszą i dopiero od kilku lat mamy fajny kontakt.
Aisa94 mi osobiście przez kilka lat starań nie zdarzyło się, aby test się pomylił. Kiedy nie było ciąży, to pokazywał wynik ujemny (a spóźnialski okres albo sam przychodził albo czekał na podanie odpowiednich leków), a kiedy była, to pozytywny (wykrył nawet wczesną ciążę pozamaciczną). Oczywiście testy są różne, tak jak i organizmy. Niczego nie można stwierdzić na pewno, a pewnym objawem ciąży jest dopiero malutki człowieczek na ekranie monitora USG ;).
Skoro wykonywałaś test kilka dni po terminie spodziewanej miesiączki, to w ewentualnej ciąży stężenie hormonu betaHcg powinno być już na tyle wysokie, aby bez problemu wskazać na nowe życie. Ale… test mógł się akurat okazać wadliwy. Na Twoim miejscu kupiłaby najtańszy możliwy test (wszystkie działają w oparciu o ten sam mechanizm, więc nie ma większego znaczenia jaki wybierzesz), a jeśli wynik nadal okaże się negatywny i Pan Okres nie przyjdzie, to zajrzałabym do ginekologa - przyczynę braku okresu zawsze warto wyjaśnić. Powodzenia!
Ja mam siostrę 4 lata młodsza i dopiero jak ja miałam 20 ona 16 zaczęliśmy się dogadywać. A teraz żyć bez siebie nie umiemy