Tatuaż przy karmienu piersią

Kwestia indywidualna. Spojenie lonowe to bardzo delikatne miejsce. Mnie depilacja w okolicach bikini bardzo bolała, że przestałam używać depilatora po kilku razach. Myślę że z tatuażem będzie podobnie. 

Mama córeczki wydaje mi się ze to będzie indywidualna sprawa.w zależności jaki jest prog bólu.

Kolezanka robila tatuaż na spojeniu i podobno ból dość intensywny, większy niż przy tatuażu na ręce 

na spojeniu masz kość więc będzie dość bolesny 

ja mam na stopie bol do przezycia

mnie jakoś przerażają tatuaże 

Wiele dziewczyn tu ma rację ja sama osobiście nie wiem czy można robić tatuaż podczas karmienia piersią ale szczerze mówiąc nawet jakby nie było przeciwwskazań to wstrzymała bym sie do momentu jak bym skończyła karmić 

Mama być też bym zaczekała

Czasami przecież zdazaja się infekcje po zrobieniu tatuażu a jak wiemy im mniej dodatkowych lekarst przy kp tym lepiej

Weronisia otorz to może samo zrobienie tatuażu nie jest aż tak ryzykowne jak późniejsze infekcje i powikłania które należy brać pod uwagę 

Atrament może przedostać się do krwi w jakich ilościach więc ja bym tutaj nie ryzykowała że będę później karmić dziecko atramentem. Najlepiej zaczekać do końca karmienia a później zrobić sobie tatuaż

Ma ktoś z Was tatuaż? 

Ja mam :D

Jaki masz tatuaż   i gdzie ?

Ja sobie kiedyś chciałam zrobić ale nie wiem czy się zdecyduje 

Już tutaj gdzieś dodawałam jaki sobie zrobiłam..

3,5h siedziałam ale super. Było warto. To było 6lat temu. Teraz tez chciałam sobie zrobić. Ale kp I narazie córka nie chce mi się przestawić na butelke :( 

martyna petarda :)! ja musze rekaw skonczyc jak skoncze kp

O mi też się podobają takie tatuaże najlepiej na całą reke sztos! 

Ja zawsze marzyłam o tatuażu ale boję się, że za 10.lat mi się nie będzie podobał 

Też chciałam cala rękę zrobić;))

Hehe niektóre kobiety mają taki poglad a jak to będzie wyglądało przy wieku 70 lat :]