pewnie tak jest ze stres nas napędza na pewne działania, ale uważam ze zbyt dużo go w naszym życiu, praca, dom po drodze coś jeszcze i wszystko w biegu;(
Witaj na forum #teamLOVI!
pewnie tak jest ze stres nas napędza na pewne działania, ale uważam ze zbyt dużo go w naszym życiu, praca, dom po drodze coś jeszcze i wszystko w biegu;(
Oj tak ANita masz całkowitą rację keidyś nie było tak ,ze człowiek żył w ciągłym stresie teraz tak ejst
Kiedy nie było stresu?
Gdy faceci nie wracali do jaskini, bo mamut ich podeptał, czy może jak byle piorun całą posadę ze słomy niszczył? A może gdy w marcowym przedwiośniu warzyw już całkiem nie było i pół wsi z głodu umierało? Wojny, gwałty, bandy rzezimieszków, głód, brud...
Teraz mamy cieplarniane warunki, stresuje nas uciekający tramwaj... a nie szybko biegnący tygrys szablozębny czy inny niedźwiedź.
Może trywializuję, ale zaszkodzić może jednak prawdziwy stres, utrata pracy, śmierć, rozwód. Z innymi rzeczami trzeba sobie poradzić
A jak już się pojawi na świecie dziecko to mam wrażenie że coraz więcej tego stesu
Mathrolka .ysle ze nie.ma xo porownywac czasów jakie bylh kiedys za czasow mamuta;)
Uwazam ze kiedys ludzie byli dla siebie bardIej pomoxni i mozna bylo.liczyc na ich wsparcie mimo.ciezkixh czasów bardziej sie jednoczyli.
Teraz odnosze wrazenie ze jest wieksza zawisc wsrod ludzi.
Anita zgadzam się z Tobą w 100% jest teraz okropny wyścig szczurów nie tylko w pracy
Ludzie też sobie bardzo zazdroszczą dlatego też tak się dzieje
A ja mysle ze kiedys tez byl stres
uważam ze teraz jest wiecej zawisci i agresji, wystarczy popatrzeć na dzienna dawke wiadomości, co chwila ktoś ginie czesto z rąk kogoś z rodziny ;(
ludzie nie radzą sobie z emocjami;(
prosty przykład, około 3 lata temu zwróciłam uwagę chłopakowi ze idzie z amstafem bez kagańca i sie boje tych psów, żeby wziął go na krutszą smycz, efekt spuścił psa;/ pomiajac ze sie wydzierać zaczął, bo głupia baba wprowadza zaczepkę.
Anita oj tak ludzie są teraz zawistni. Naprawdę tzreba uważać . Stres nam towarzyszył zawsze jasne to nie jest jakaś nowość,ale mam wrażenie,że żyjemy w takich czasach gdzie jest on bardziej zauważalny . Choćby patrząc ile osób teraz ma problemy z depresją to wzrosło okropnie no teraz pewnie przez covid co mnie nie dziwi
Teraz ludzie są gorsi bo nie ma tak biedy jaka kiedyś dawno temu była.Kiedys bogaty to był tylko król...A teraz są czasy takie,że jeden przed drugim chce się popisać.Poniżanie drugiego wielu ludziom sprawia satysfakcję :( Często jeden drugiego wilkiem a nie człowiekiem.
Moniczka niestety tak jest i to jest cholernie przykre
Jeden od drugiego chce być lepszy
Sytuacja , która panuje na świecie ,według mnie doprowadzi znowu do biedy większości ludzkości.Boję się o przyszłość moich dzieci i przyszłego pokolenia bo zapowiada się im harówka za michę ryżu.Pewnie wtedy wrócą czasy większego wzajemnego szacunku między zwykłymi ludźmi.
Monia obawiam sie tego samego a niestety obecna sytuacja ku temu sprzyja, ludzie traca pracę...
Tracą pracę bo wszystko zamykają, firmy upadają przez to co się dzieje
Nie jest dobrze długo się gospodarka nie pozbiera
i pewnie takie mniejsze firmy najbardziej to odczują i się pozamykają na zawsze
Już dużo firm upadło. Nie wszystkie maja możliwość przeniesienia się do internetu i działania online. Okropne to jest...
Hej Dziewczyny,
pytałam 3 strony wcześniej o tatuaż właśnie, ale tu się wywiązały inne tematy. Otóż czy któraś z Was orientuje się jak w zakresie bólu wygląda tatuaż na spojeniu łonowym. Jakiś czas temu szukałam w internecie informacji o tym, ale nic sensownego nie znalazłam.
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.