Czasami tak jest, ja przy pierwszej ciąży miałam rendgen i gdybym wiedziała to bym sie nie decydowała a dowiedziałam sie tydzień później. Świadomie na pewno nikt by nie narażał siebie ani małego bąbla.
Przy obecnej ciąży przy początkach miałam bardzo nerwowo w pracy, cieżki okres gdzie było trzeba dużo dźwigać;/ i też gdybym wiedziała to bym sie tak nie poświęcała;/
Ja np jeszcze nie wiedziałam że jestem w ciąży i byłam na weselu i spożywałam alkohol, bardzo mi nie smakował i okazało się że jestem w ciąży, strasznie się bałam ale na szczęście wszystko jest w porządku
Beata o takich sytuacjach można mówić bez końca,ale najczęściej jest ten alkohol. Koleżanka była.na wczasach dwa tygodnie był alkohol też nie wiedziała,że ejst w tedy w ciąży. Dziecko urodziło się zdrowe. To też jest tak ,że do dwóch tygodni po zapłodnieniu dziecku to nie szkodzi bo je odżywia ciałko żółte z tego co ja czytałam
Wiecie jak ktoś sie napije lampkę wina a nie upije sie do nieprzytomności to pewnie nic nie bedzie tym bardziej ze, sa sytuacje gdzie o ciaży kobiety dowiadują sie w póżniejszym czasie.
A propos, czy któraś z Was orientuje się jak wygląda robienie tatuażu na spojeniu łonowym? Czy to jakoś wyjątkowo wrazliwe miejsce i sprawia to większy ból?
w tej kwestii popieram Mazie, przy pierwszej połowe ciazy przeleżałam w dodatku co chwila jakieś sytuacje stresujace w domu, co nei wpływało korzystnie;(
przy drugiej staram sie nei denerwować, ale różnie to wychodzi;( a stres mam zawsze jak ide do lekarza czy aby na pewno wszystko gra;)
Beata możliwe nie każdy się denerwuję,ale chyba większość tak. Ja co słyszę to każdy w stresie czy wszystko będzie okej niestey są takie czasy,że często ciężko utrzymać ciążę
Stres raczej każda z nas przeżywa przy każdej wizycie. I choćby się nie chciało ,to i tak to samo się dzieje.Na każdym etapie mogą pojawić się problemy więc to normalne, ten nasz niepokój.
U mnie ciąża yo też był ogromny stres. Zwlaszcza pod koniec kiedy dowiedzialam sie ze corka nie rosnie i jest podejrzenie hipotrafii. Ale juz od poczatku kazde usg to bylo stresujace wydarzenie, kazda wizyts.. Do tego cukrzyca ktors sprawiala ze tez codziwnnie myslalam czy na pewno wszytko dobrze, czy dobrze sie odzywiam zeby nie zaszkodzic dziecku i w ogole. Po porodzie wcale nie jest lepiej bo czlowiek sie ciagle martwi co z dziexkiem. A to za dużo śpi, a to za mało. A to za bardzo ruchliwe, a to za mało. Można wymieniać w nieskończoność.
Wiecie co, stres stresem, ale nie wszystkiego da się uniknąć.
Jak pisałam o tych tatuażach w czasie ciąży- wiadomo, później niepewność, niepokój, bo nie wiadomo, jak maluszki zareagują na hobby matki... To była moja głupota,czy nieodpowiedzialność, ale jednak inny typ, nie "zabójczy".
Gdy byłam w pierwszej ciąży, umierała moja mama. Byłam wtedy młodziutka, bardzo potrzebowałam jej wsparcia. Choroba ujawniła się jeszcze w pierwszym trymestrze, postępowała niezwykle szybko. Diagnozę (beznadziejną) mieliśmy na przełomie II i III trymestru. Mama się uparła i zaparła i dożyła 4 miesięcy mojego synka, ale zabrakło jej miesiąca do naszego ślubu...
Domyślacie się pewnie, jaki to był ogromny stres, przerażenie, niepewność, żal i ból.
Najstarszy synek jest faktycznie najbardziej emocjonalny, ma największą skłonność do melancholii; ale jest wesołym, zdrowym dzieckiem. Moje uczucia i emocje, tony hormonów stresu nie zabiły go.
Kobiety rodziły w czasie wojen, głodu, w strasznych momentach historii... a ludzkość trwa :)
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.