Szumiś - hit czy kit?

U nas przy pierwszym synku bardzo szumiś okazał się pomocny,a drugi synek już nie potrzebował szumisia.Zobaczymy jak bedzie z corcia.

Takze mysle ze to indywidualna sprawa.Jedne dziecko bedzie potrzebowac a drugiemu nie pomoze.

Anabana zgadza się;) U nas służył barfzo długo nawet jak już corka byla starsza i nie mogla zasnąć to te gwiazdki jej sje zostawiało. W wieku starszym.mozna wykorzystac na sylwestra;) 

My u córki mieliśmy też karuzelę z projektorem,ale jakoś sporadycznie z niego korzystalama. Wolałam puscic sama karuzelę 

Mazia do tej pory tylko w dzień włączałam karuzele jak chciałam żeby córka polegała więc projektor wyłączałam. A dziś jak odłożyłam i przebudziła się zaraz włączyłam z projektem i zasnęła

Hmm ciekawe może trzeba wyciągnąć karuzelę od córki i spróbować hahah

My mamy tylko karuzele ale bez projektora. 

A powiedzcie mi jakie macie z projektorem bo będę kupować swojej siostrze i chciałbym jej kupić właśnie taką 

Ja się właśnie zastanawiam nad zakupem karuzeli bo teraz córka zaczyna dostrzegać coraz więcej w otoczeniu. Jakie wam się sprawdzają? Mogą być z projektorem lub bez.

U moich karuzele zawsze się sprawdzały, lubili próbować łapać zawieszki, zwracali uwagę. Z projektorem miał tylko Trzeci, ale jakoś to go nie kręciło.

Teraz dla Czwartego też mamy z projektorem, ale jeszcze za mały na jakąkolwiek karuzelę, za to starszaki lubią sobie ja wyjmować z pudełka i włączać na noc.

Z to jestem zaskoczona Szumisiem, bo faktycznie się sprawdza!

My nie mieliśmy karuzeli 

Tez nie miałam bo miałam turystyczne łóżeczko I nie było moiwosxi przypiecia

Ja przy córce miałam karuzelę z projektorem i jakoś zwierzaki leśne misie wisza. Córka lubiła je łapać , teraz mamy kontrastowa z Canpol . Wyciąglam też ta stara i teraz ta próbuje małego zaciekawić 

A jakie polecacie inne. Chodzi mi właśnie o takie z projektorem? 

U nas szumis się nie sprawdził, może raz czy dwa. Moim zdaniem zaletą tej "zabawki" jest to że ładnie wygląda i jest mega mięciutka 

Monia moja to lubi karuzele z Canpol babies z projektorem. Ta z niebiesko białymi zabawkami (księżyc i gwiazki). 

Długo wasze dzieci były zainteresowane takimi karuzelami ?

Beata musiałam zdjąć bo córka zaczęła ciągac za zabawki i bałam się że na siebie zrzuci 

Myślę, że wszystko zależy od indywidualnych potrzeb dziecka 🙂 misie szumisie się sprawdzają ale musimy ich używać "z głową" (chodzi o biały szum). 

Karuzele na pewno będą zwracać uwagę dziecka, a odpowiednia melodia wyciszy 🙂

Ja najpierw sprawdziłam preferencje słuchowe dzieciątka dopiero później zainwestowalam w "zabawki"

Skate to racja :) nasza mała zasypia z wydrą z fp przy trybie tętna, to jest niesamowite.

Widzę też, że zaczyna się interesować wszystkim dookoła i planuję dla niej zakup karuzelki albo chociaż zawieszki na razie kontrastowej. Widziałam, że ta z canpola ma dobre opinie i chyba ją wypróbuję.

Monia my mieliśmy dla córki tę,ale inny kolor i zabawki.

Córce zasypiała nawet przy tych melodyjkach teraz ja wyciąglam dla syna i testuję bo może będzie lepsza dla niego 

Ja karuzele uwielbiałam jak byłam mała. Ponoć mogłam patrzeć na nią godzinami. Z kolei reszta maluchów w rodzinie zero zainteresowania. Wszystko zależy od dziecka. Ja osobiście zamierzam kupić karuzele, a jeżeli się nie sprawdzi to najwyżej odsprzedam 

czyli przy maluszkach się sprawdza a później już nie bardzo?