Szumiś - hit czy kit?

Beata u nas sprawdziło się do momentu kiedy córka nauczyła się chwytac i już dosięgała zabawek w karuzeli 

O bardzo fajna i taka uniwersalna, zaraz sprawdzę na necie 

A czy waszym zdaniem kolor tych wszystkich wiszących zabaweczek ma znaczenie na zainteresowanie przez dziecko czy wystarczy żeby coś tam się kręciło? Bo nie chcę kupić jakiegoś bubla.

Szumis u nas hit ! Ten z nogami długimi który można założyć na barierkę jak i ten duży mis

MagdalenaGie u nas kolor nie miał znaczenia. Córka pierwsza miała zabawki na karuzeli i macie różnego koloru a druga córka ma czarno-czerwono-białe. I obie wykazywały zainteresowanie nimi

U mnie pierwsze zabawki sa czarno biale

Sensoryczne biało czarno czerwone najlepsze na początek 

Znalazłam alternatywę szumisia aplikacje w telefonie gdzie jest mnóstwo tego typu dźwięków :D 

Oj tak każdy dźwięk znajdziecie :)

Żaneta, tak jest aplikacja "usypiacz dziecka" i też jest spoko, ale u mnie wydra z fp wygrywa :D

My dostaliśmy ptaszka z wishbear - zobaczymy czy się sprawdzi - właśnie jest czarno czerwono biały 

W tych telefonach to juz wszytsko jest ale z maskotka pewnie wygląda to lepiej ale i drożej;/

fajne zeby dostac, ale z apka wygodniej bo w sklpie nawet wlaczysz tel

Pewnie, telefon zawsze mamy do dyspozycji :) a te wszystkie szumisie to super jest dostać w prezencie, bo każdy taki gadżet kosztuje ponad 100 złotych

Ja od poczatku uzywam telefonu :) czasami demerwujace jak ktos akurat zechxe zadzwonic :D ale rzeczywscie takie gadzety są drogie. Jak dostaniemy w prezencie to spoko no ale jak mamy darmową apke to mozna sobie tak radzic wlansie 

Szumisie są piękne ale tak jak piszecie trochę to drogie. Też nie mam zamiaru kupować i nawet nikomu nie sugeruję żeby kupił w prezencie bo wolę tą kasę wydać na coś innego. A apki, youtube czy nawet spotify są wystarczające przynajmniej u mnie się sprawdza ;)

Tez nie miałam szumisia ì nie zależy mi. Wiem że swego czasu były jakieś nagonki że to wcale nie takie dobre dla dziecka, ale szczerze mówiąc nie wczytywałam się bo mnie temat nie dotyczył. 

Z tymi szumisiami to jak jeszcE się sprawdziły to i warto wydac te pieniądze ale nie Kupis 200zl i psy w d... to szkoda bo co potem z tym zrobić;) 

Ewcia taknto jest ze cos wymysla jest szum;) ze fajne  warto bo sie sprawdza a potem po kilku latach ze jednak nie zalecane;)pewnie wszystko z umiarem;)

Sama bym szumisia nie kupiła ale jak dostaliśmy to mamy

No my zdecydowaliśmy się na zakup jak dostaliśmy kartę dla dziecka za 200 zł też bym sama nie kupiła. Bardziej mi się wydra podobała ale niestety nie było