Szczepić czy nie szczepić

Karolinach no rzeczywiście ma się czym szczycić.  Ja bym takiego lekarza zgłosiła ;) bo takie dzieci nieszczepione mają później styczność z naszymi. 

Karolina dokładnie kiedyś nie robili żadnych problemów, a teraz ktoś wymyślił jakas propagandę,  a ślepy lud w to gna . 

Ja myślę, że część też popiera ruch antyszczepionkowy i dlatego takie zaświadczenia wystawiają.. 

Niedawno jednemu zwolennikowi zabrali prawo wykonywania zawodu za nagabywanie przeciwko szczepieniom. 

No niestety niektórzy lekarze jak i inne mamy mają podobne zdanie. Popierają żeby nie szczepić i godzą się na to 

No niestety tak jest jak mówicie... na to nie mamy wpływu.. może gdyby kary były rzeczywiście..

Już teraz z tego co wiem mają wprowadzić że dzieci nie szczepione nie będą mogły chodzić do żłobkow czy przedszkoli może to im da do myślenia.

W większych miastach już wprowadzają zakaz przyjmowania dzieci do żłobka i przedszkoli jeśli one są nieszczepione. Jest to jakas dyskryminacja i nie wiem co na to prawo ale takie dzieci są zagrożeniem dla innych szczepionych.

To nie jest dyskryminacja lecz  minimalizacja zagrożenia jakie te nieszczepione dzieci mogą spowodować.

Jak wypełniałam wniosek do żłobka, to właśnie było pytanie, czy dziecko jest szczepione , więc pewnie biorą to pod uwagę.

W poniedziałek dzwonię do przychodni zobaczymy jak to u nas że szczepieniami 

Najgorsze jest to ,że  nieszczepienie dziecka idzie teraz załatwić.Kilka miejscowości od mojej jest ośrodek zdrowia,że idzie załatwić taki przekręt,że pielęgniarki wpisują,że dziecko zostało szczepione a w rzeczywistości nie było zaszczepione.Ja bym się bała i nie zaryzykowałabym zdrowia i życia dziecka.

I bardzo dobrze, że nie będą przyjmować dzieci, które nie są szczepine, w końcu może rodzice zmądrzeją i zaczną szczepić jak nic innego do nich nie dociera. 

Moniczka poważnie? Nie no to już przegięcie na całego.. no bez jaj 

Moniczka takie oszukiwania powinny być karalne. Jak nie chcesz szczepić to nie szczep i nie oszukuj że masz zaszczepione dziecko. 

Co za praktyki.. I gdzie są kontrole sanepidu w takich przypadkach. 

Jednego nie rozumiem skoro są tacy odważni by nie szczepić dzieci to po co ta farsa z tym że niby szcepili.

Moniczka to jest przestępstwo wreszcie ktoś pójdzie z tym do odpowiednich służb i rodzice i personel medyczny będą ukarani. 

Adamos problem w tym że mało kto taki odważny żeby zgłosić i tak nadal się dzieje

Ja jakbym wiedziala, ze takie coś się dzieje i gdzie to bym to zglosiala ;) 

Karolina pewnie po to by dzieci były bez problemu przyjęte do przedszkola 

No właśnie i takie dzieci niby szczepione a jednak nie są przyjęte do żłobka i stanowią zagrożenie dla innych dzieci. Smutne to. 

Adamos to jest nie do pomyślenia jak rodzice muszą być bezmyślni żeby takie coś robić dla swojego dziecka i otoczenia