Suplementacja dodatkowa w ciąży

Pati warto też kupić sobie płyn do higieny intymnej dla kobiet w ciąży ja miałam z Ziaja mama mia jest antybakteryjny i wg mnie sprawdza się, :slight_smile:

Pati, a próbowałaś zamiast czystej żurawiny jeśc np. naleśniki z żurawiną? Właściwie to by były takie placuszki, a nie naleśniki.

Ten płyn do higieny intymnej jest fajny :slight_smile: Ja go stosowałam po porodzie:)

Pcheła nie próbowałam będę musiała się jakoś uciec do domowych metod :slight_smile:
Aisa widzisz a ja normalny używam będę musiała sobie kupić ten dla mam może on coś zdziała :slight_smile:

pati, a nie łykasz żurawiny ? tabletek żuravit czy jakichś innych. ja w dwóch ciążach miałam problem z układem moczowym i moja ginekolog kazała mi brać trzy tabletki dziennie i mówiła, że zjeść bym musiała z kila klogrmów żurawiny dziennie żeby efekt był ten sam co po dawce w tabletkach:)

Pati, herbatka niewiele Ci pomoże. Sięgnij po np zurawit jak Ci dziewczyny radziły. Ale jedz banany i awokado bo żurawina wypłukuje potas z organizmu. Jeśli będzie ci zimno, słabo, będziesz blada i będą drżały ci rece to znak że masz zbyt niski poziom potasu.

Pij rumianek, szałwię i miętę - działają bakteriobójczo. Możesz tez się podrywać takim naparem. I zrezygnuj z wkładek bo to też może nasilać infekcje dróg moczowych

Ewela będę musiała sobie chyba kupić te tabletki mój lekarz mnie o tym nie poinformował kazał mi pić bardzo dużo płynów żeby często oddawać mocz i tak robię co chwilę do toalety biegam , ale chyba będę musiała się wspomóc jeszcze, skoro antybiotyk nie pomaga , picie dużej ilości wody to może w tą stronę pójdę .

Mama_Gratki z wkładek zrezygnowałam. Będę musiała kupić żuravit może on mi pomoże. Banany jem codziennie bo aż mnie do nich ciągnie :slight_smile: Mam rumianek to sobie dzisiaj zaparzę będę musiała się udać do sklepu ze zdrową żywnością po zapasy :slight_smile:

Pati niestety dopiero pod koniec ciąży infekcja mi minęła :confused:
Dwa razy antybiotyk . Żurawina nie pomagała wiec piłam te soki z cytryny . Sama wyciskalam . Miałam uczucie jakby to lepiej pomagało :wink:
Mam nadzieje ze tobie się polepszy :slight_smile:

Pati kup sibie też płyn do higieny intymnej antybakteryjny to też może pomóc bo może być tak że przyczyną są jakieś bakterie z zewnątrz więc osobiście polecam Ziaja mama mia do higieny intymnej dla kobiet w ciąży i po porodzie. :slight_smile:

Dziubus i co nie chcieli Cię dać do szpitala żeby podać dożylnie antybiotyk ? Ze mną chcą właśnie tak zrobić zobaczymy może akurat ten 3 antybiotyk zadziała.

Aisa używam normalnego płynu do higieny intymniej , ale będę musiała zmienić na ten co mówisz może on pomoże. Wkładek też nie używam bo wiadomo jakieś bakterie mogą na nich być . Rozumiem że w rossmannie dostanę ?

Pati ja kupowałam w sklepie firmowym Ziaja bo akurat mamy w galerii taki i tam jest też Rossmann ale nie mieli produktów Ziaja podejrzewam że dlatego że jest tam sklep firmowy więc możliwe że ten Rossmann różni się asortymentem właśnie dlatego musiałabyś zobaczyć ale na pewno widziałam ten płyn w supermarkecie też na dziale kosmetyków i tych wszystkich rzeczy do kąpieli itd. :slight_smile:

Z tego co wiem każdy rossmann ma inny asortyment.

Ten płyn jest dosyć dostępny więc nie powinnaś mieć problemów z kupnem :slight_smile: Jest on też w aptekach, więc jakbyś kupowała jakieś leki to podpytaj.

Co do wkładek, to chyba bym zaproponowała, abyś je jednak nosiła, ale często zmieniała. NIby na wkładkach mogą być bakterie, ale na samej bieliźnie też są na pewno. A wkładki możesz zmienić co kilka godzin. Wbrew pozorom wydają mi się one bardziej higieniczne

Warto też wkładki kupić które są pakowane nie że wszystkie luzem w kartonie pakowane osobno są bardziej higieniczne i wg mnie tak jak pchela napisała moim zdaniem słusznie wkładki są bardziej higieniczne tyle że trzeba by bylo zmieniać je jak podpaski w czasie okresu co około najlepiej 3 godziny no max4 godziny.
W aptece na pewno można też kupić i w innych drogeriach typu hebe czy natura widziałam aczkolwiek asortyment może się różnić więc trzeba by bylo jak będzie się gdzieś po drodze zajrzeć:)

Aisa Pcheła u nas w rossmannie są produkty z Zaji będę musiała zobaczyć co tam jest. Bo nawet używam do higieny intymniej z Zaji . Co do wkładek to mam akurat takie osobno pakowane więc będę musiała zacząć używać :slight_smile: Dzięki za radę jutro się wybieram na zakupy:)

Mnie jeden lekarz powiedział, że wszystkie witaminy są w jedzeniu, więc jedyne co mam brać to magnez. Ze względu na zmianę miejsca zamieszkania musiałam iść do innego lekarza, który powiedział, żebym została przy braniu magnezu 2 razy dziennie w południe i wieczorem, a rano żebym brała też witaminy z dużą ilością żelaza, więc biorę Falvit mama. :slight_smile:

Uważam, że suplementacja w ciąży to indywidualna sprawa. u mnie wszystkie wyniki krwi do obecnej chwili (9 miesiąc) są w normie wiec nie suplementuję się zbytnio. Jedyne co brałam to przed ciążą kwas foliowy i brałam go do 3 miesiąca ciąży. Od czasu do czasu wezmę Vita-miner a od 3 trymestru ciąży zaczęłam brac DHA i go również biore 2 razy w tyg. gdyż staram się jeść również ryby. Oczywiście + zdrowa dieta i wyniki wszystkie w normie :slight_smile:

Adrianna - też brałam Falvit mama :slight_smile: I nadal biorę :slight_smile: Super paznokcie i włosy po tych witaminach dostałam :smiley:

Dziewczyny ja po Falvit mama miałam takie wymioty że szok. I jak zmieniłam to ustąpiły na dobre. Od jakiegoś dłuższego czasu biorę pregnę z DHA i dzisiaj po śniadaniu wzięłam jak zawsze poszłam na zakupy i po drodze tak mi się odbiło rybą , że aż mi nie dobrze cały czas mnie ciągnie dzisiaj i co chwile się odbija macie na to jakieś sposoby ? Jak sobie radzić z odbijaniem ?

Ja vitaminer brałam w ciąży dla kobiet w ciąży:)
Pati ja osobiście próbowałam popijac czymś smakowym te witaminy jak tak się działo i wtedy inaczej się odbijalo.

Aisa powiem Ci że wcześniej nie miałam problemu , bo od jakiegoś czasu już biorę tabletki , ale dzisiaj coś mnie złapało. Ja tabletki staram się popijać sokiem bo wtedy nie czuje ich smaku, a teraz jakoś wszystko mi śmierdzi zwłaszcza antybiotyk dobrze że dzisiaj kończę i już nie będę musiała go brać. Jak to jest z tabletkami z DHA ? Ile razy dziennie w sumie lekarz mnie nie poinformował ile mam brać itd i Tak się zastanawiam , bo ryby się nie je przecież codziennie . Wystarczy kilka razy czy codziennie ?