Ja przez caly czas biorę witaminę d3, kwas foliowy odstawiłam jakiś tydzień temu
Ja lykalam kwas foliowy prenatal doatosowany to wieku ciąży potem bralam prenatal z dodatkowymi kwasami DHA. W ciazy jadlam wszystko poza surowym miesem i serami plesiowymi
ogolnie gotuje z produktów dostepnych w hipermarketach i sklepach warzywa zaczne dopiero od tego roku swoje hodowac. Raczej staram sie unikac wegety i takich gotowych mieszanek.
Też nie jestem za kostkami i gorowymi mieszankami. Ogólnie nie używam za dużo soli , ani cukru. Staram się jeść naprawdę zdrowo. Czytam etykiety i wybieram najlepsze jakościowo szynki, jajka z wolnego wybiegu. Unikam produktów , które mają konserwanty. Mimo to nie da odżywiać na tyle dobrze jak by się chciało. I nie można dać się zwariować:)
A jak z słoiczkami dla dzieci? Uważam , że lepiej gotować swoje zupki. Aczkolwiek nie ukrywam , że nieraz się kupiło.
Ja też prawie nie używam cukru i soli ale tylko dlatego ze nie lubie. Wszyscy pytaja jak mozna jesc frytki bez soli a ja sie pytam jak mozna solic frytki? Paluszki tez zawsze obskubuje z soli, nawet jak ziemniaki sa niedosolone to mi nie przeszkadza. Slodyczy nie jem w ogole. Od święta.
Słoiczkow córce nie daje bo nie lubi. Co otworzyłam to wyrzucalam, strata pieniędzy. Je to co my i to ze smakiem.
Ewelinka musisz kupować paluszki dla dzieci bez soli sa. Jak ja bym chciała tak nie jadąc słodyczy jak Wy
Zamarancza nawet te dla dzieci zawieraja sladowe ilości soli, juz kupowałam;)
Ewelina frytki to z ketchupem hahaha
Natka ketchupu nie znoszę;) ani musztardy, majonezu czy w ogole zadnych sosów, czosnkowych itd. Dla mnie to jest zabijanie smaku pizzy czy innych potraw;) Wrecz mnie obrzydza, bleh;)
Gdybys widziala wzrok kelnerów jak zamawiam np tortille czy inne dania, bez cebuli i bez sosu, mina bezcenna, albo pytaja “bez sosu? , będzie suche” moj mąż ma wtedy ubaw bo zawsze jest tak samo;)
Ja kiedyś jadłam w kfc kanapke bez sosu i bez salaty sama bułka i kurczak ;D też sie dziwili ze suche ;D
Fuuuu Rany ja kocham wszystkie sosy
majonez nr 1
musztarada i ketchup nr 2
kebab bez sosu…o nie hehehe
A ja się cieszę , że nie przepadam za wszystki fast foodami:) i tymi wszystkimi sosami, majonezami również nie:) z paluszków też obskubuje sól:D dziwny nawyk , a jednak wole takie małosolne:) te do dzieci np lajkoniki zupełnie inaczej smakują bo są z waniliną.
Jedynie jakie grzeszki lubię to ciasta:) Na szczęście mały kawałek do kawki i to domowego ciasta , a nie pół blachy w-ztek z cykierni:D
Raby ja tez uwielbiam sosy ketchipy majonezy bez tego ani rusz
Teraz to jem sosy majonez na porządku dziennym do wszystkiego chyba
Haha to tylko Ja taki odmieniec ze nie lubie? ja nawet sloiczek z musztarda czy ketchup brzydze wziąć sie fo reki. Maz czasami dla żartu ubrudzi mi reke ketchupem a ja wpadam w szał:/
Puszki z lajkonika te waniliowe, tez maja ziarenka soli, sladowe ilosci a jednak;)
Ja nie przepadam za majonezem, jem go jedynie w sałatkach, lub w sosie czosnkowym. Ketchupu kiedyś też nie jadłam, nie lubiłam, jadłam zapiekanki i też zawsze prosiłam bez ketchupu to się dziwili. Ale teraz już jem.A musztardę lubię ale tylko do kiełbasek z grilla.
Moj maz ostatnio robi kanapki z musztarda ale pycha! chlebek, salata, ser, wedlina, musztarda i gooora warzyw
Widzę dziewczyny, że pod moją nieobecność wątek zszedł na… Sosy, majonezu i musztardy hihi nieźle z suplementacji na maziaje smakowe i paluszki. Mówiłam Zamarancza, że prędzej czy później wątek traci wątek
Ewelina jak tylko będę miala okazję to poproszę kelnera o tortille bez sosu dla tej miny
Haha MAM , zrob tak i podziel się opinia;) no rzeczywiście watek Baaardzo odobiegł od tematu, jak zawsze;)
W sumie w majonezie są jajka a one mają ten dobry cholesterol, więc jakaś suplementacja to jest hahaha