No nowe też kupowałam , fajnie było wybierać te nowe ubranka ![]()
i prać
Zazwyczaj wychodzi ok 10zl za przesyłkę i ochronę kupujących wiec ok 17-18 zł wyszła by ją ta bluzka . Ale ja tak samo zawszze sobie kalkuluję czy rzecz którą chce kupić nie znajdzie się gdzieś taniej lub w podobnej cenie nową. Bo jeśli się opłaca nawet z przesyłką to się nie zastanawiam nawet, tylko te kwoty ochrony mogły by być trochę niższe
Ja wystawiam na vindet. I tak jak jedna z Pań pisała jak nie pójdzie od razu to potem to wszystko wisi. Ogolnie rzeczy sinsay i pepco nie do końca się sprzedawają. Ja zaś kupuje z instagrama rzeczy do malucha z marek new born czy lindex ? i powiem Wam gatunek materiału o wiele lepszy niż w sieciówkach. A na vindet za 1 pare bodziaków chcą od 50 zł zwyż a tam trafiam za 23 zł.
Powiem ci że na vintedzie często są panie które lubią robić sobie biznes na platformie vinted i nawet widziałam jak pani robiła zdjęcia w sklepie Action i wstawiała produkt który w sklepie dwa razy taniej kosztuje niż ona wystawiła na aukcji ![]()
To ja sprzedaje ubrania na OLX. Moj mąż tam wystawia i to nie tylko ubrania i do tej pory sprzedawaliśmy to co chcieliśmy
Super jak się ma takie wsparcie , ja niestety nie dostałam nigdy nic . ![]()
A w rodzinie nikt nie ma takich maluszków ?
U mnie ma siostra ale jej syn jest w podobnym wieku więc nie udaje się korzystać. Mamy po synu szwagierki ale ona zaczęła nam odkładać rzeczy jak się dowiedziała że jestem w ciąży czyli mam już rozmiary 98 wzwyż
Na szczęście dostaje na prezent czy kupuję na promkach za grosze ubranka
Niestety nie. Już prawie dorośli ja mam najmłodszych
Ja jeszcze dziś naprzywoziłam ubranek od cioci
gdzie ja to zmieszczę ![]()
A ja wam powiem że trochę dostałam ale w średnim stanie i trochę takie sprzed 10 lat. Więc i tak mało co skorzystałam i chyba już nie będę przyjmować bo jednak ubieram synka w te co mi się podobają czyli mogę mieć kilka kompletów i mi tak na prawdę wystarczy ![]()
Ja nie zapomne jak tesciowa mi dała wory ciuchow dla corki ![]()
![]()
i tak jak piszesz ubranka ktore byly moze podne z 15 lat temu ![]()
![]()
![]()
Ja mam jeszcze takie ubranka dla synka w których ja chodziłam jako dziecko
są takie cudne i takiej jakości
że musiałam je sobie zabrać , takie bardziej uniwersalne jakieś czerwone ogrodniczki czy piżamki bodziaki
jutro wstawię zdjęcie ![]()
No to to jest super. Ja takimi ubrankami się bawiłam jak byłam mała i lalki w nie ubierałam i jakoś tak się rozeszły
Są i piękne ubranka sprzed x lat. Nie mówię że nie, mi akurat się te brzydsze trafiły ale w sumie sami mówili jak dawali czy chce bo różne są i jeśli nie będę chciała to mam wyrzucić. A że mieszkamy na wsi to pewnie dresy będą na dwa razy jak podrośnie, pewnie synek będzie szogunem jak jego ojciec ![]()
![]()
Ale jeśli chodzi o ubranka to ja was rozumiem , najlepiej samemu kupić bo to ty chcesz wiedzieć jak ubrać swoje dziecko , ja dostałam po dwóch kuzynach których mamy super ubierały i teraz mają 4-5 lat więc jeszcze ujdą , ale zapowiedziałam teściowej bo o mamę się nie martwię że ja mam już taką masę ubranek żeby mi nie kupowała ani nie pytała po ludziach ![]()
![]()
bo znam jej gust i jej się podoba zupełnie coś innego niż mnie
a pewnie by wybiegła pod siebie ![]()
Nawet nie to że chce się samemu kupić ale nie wiem dla mnie to była mega przyjemność iść za pierwszym razem i poszperać po dziele dziecka, po dotykach ubranek, powybierać te co się chce i jeszcze móc je w domu oglądać, poprać. Dla mnie to było najpiękniejsze
Dla mnie też i pierwsze takie zakupy zrobiłam w hm i aż mi łezka się w oku kręciła jak pierwszy raz w życiu weszłam na dział dziecięcy i to nie przypadkowy tylko coś kupić . To było piękne uczucie i nigdy tego nie zapomnę.
Taak , my po pierwszych prenatalnych poszliśmy na takie pierwsze bobasowi zakupy
i kupiliśmy komplecik na wyjście ze szpitala
i sobie czeka na małego ![]()
U mnie w pracy się pytali co bym chciała dostać dla synka
powiedziałam, że bon do hm i to był strzał w 10, obkupiłam to co chciałam i co mi się podobało