Stres, nerwy - szukamy eliksiru ;))

Ja suszarkę mam kupioną do nowego domu, i pewnie zimą to mega wygoda, bo jednak nie suszy się te ubrania w domu i nie powstaje wilgoć, bo nie oszukujmy się, gdzieś musi się to wszystko ulotnić. 

Ja zawsze 1200. Chyba ,że bardzo delikatne to zdarzyło mi się zmniejszyć do 1000 czy nawet 800. Ale tak każde pranie to 1200. 

Standardowo 40 stopni ,a ręczniki zawsze w 60 stopniach. 

U mnie też zawsze 1000 i 40 stopni chyba, że białe albo ręczniki to 60 :)

A jakiej firmy macie sprzęty?

Ja.mam pralkę i suszarkę z samsunga. W telefonie dostaje informacje o skończonym praniu czy suszeniu dzięki czemu wiem kiedy iść przerzucić do suszarki czy wyjąć i poukładać;)

O ekstra opcja 

A nie denerwuje was to przekladanie do suszarek?

U mnie pralka pracuje nonstop na obrotach  bastepna planuje kupic przy przeprowadzce bo pewnie trasy by nie wytrzymala;) zreszta tez kupilismy taka na chwile wlasnie ze wzgledu na to ze bedzie zmiana mieszkania a poprzednia nawalila i nieoplacalo jej sie juz naprawiac;/ 

o to super z tą aplikacją! Ale to pewnie już w tych nowszych sprzętach :) 

My mamy pralko-suszarke i szczerze to nie korzystamy prawie wcale z suszarki. Raz że długo to trwa, nie jest wysuszone całkiem, ubrania zdeformowane. Niektóre oczywiście ale ja nie jestem zbytnio zadowolona. Wolę suszyć na suszarce

Słyszałam, że bardziej polecają osobno pralkę osobno suszarkę nuż 2w1. Ja mam pralkę beko już 10lat, suszarkę electrolux i bardzo sobie chwalę. Suszę tylko w suszarce a gdy szybko wyciągnę, jeszcze ciepłe, to prasować nie trzeba 

Ja pralko-suszarki nie polecam, lepiej mieć te sprzęty osobno. Lepiej dzialaja niż 2 w 1

Ja właśnie mam zakupione ale osobno te sprzęty bo dwa w 1 nie polecali. Kupiłam elektroluxa na promocji akurat się udało. Z ciekawości patrzę ile teraz kosztuje i 1400 zł więcej niż ja dałam, aż w szoku byłam jak ceny skoczyły do góry od maja. 

Mężowi też w sklepie polecali dwa osobne sprzęty. I jestem zadowolona z takiego rozwiązania 

My kupiliśmy 2 sprzęty bo 1 nie polecali.. niby długo trzeba suszyć, a i tak są wilgotne.. 

U nas ubrania nie są wygniecione jeżeli wyjmie sie je od razu po zakończeniu suszenia. Do tego jeżeli nie można wyjąć od razu to można włączyć funkcję bez zagnieceń.. będzie kręcić ubrania max 3h do czasu ich wyjecia.. do tego można ustawić miękkość ubrań podczas suszenia.. używam tego tylko przy suszeniu ręczników.

Co do przekładania to nie denerwuje mnie to bo mąż przykręcił tak drzwiczki , że każde otwiera się w inna stronę ;) bez problemu przerzucam i wyjmuje bez kłaków, kurzu , miękkie niewygniecione ubrania. Za to kiedyś po praniu były wygniecione sztywne ubrania w kłakach które później czyściłam wałkiem i prasowalam;)

Ręczniki to bajka po takim suszeniu ;) czasami na noc zamiast do suszarki dam na grzejnik ale są tak sztywne, że strach się wycierac ;) 

Też mam kilka funkcji. Często korzystam z suszenia na czas bo czasami nie dosuszy np poduszki ale wg suszarki jest to suche :D 

Ja tak samo

Dziś wyjątkowo dałam na grzejnik ścierki kuchenne bo nie lubię na nic załączać suszarki. Rolę ciszę;) a wyprac musiałam 

My nie mamy grzejników więc nie będę miała takiej opcji:D

idziemka ogrzewanie podłogowe macie to juz inna bajka :D ja ręczniki zawsze daje na grzejniki

Mazia jestem ciekawa jak to się będzie sprawowało, bo w domu rodzinnym mamy kaloryfery:p