Ja tez pomimo ze mam podłogówkę daje na grzejniki
My w nowym domu chcemy wszędzie podłogówkę ale uznaliśmy, że gdzieś jakiś grzejnik musimy dać, by coś wysuszyć na szybko czy np zimą dać na niego pokre buty :)
Zastanów się nad środkami ziołowymi, jak na przykład nad tym środkiem od ojców Bonifratrów:
https://produktybonifraterskie.pl/bonifraterskie-leki-ziolowe/
Warto też suplementowac magnez, stres wypłukuje go z organizmu a gdy jest go za mało to też możemy być nerwowi.
Dobrze też znaleźć sobie jakieś hobby oraz wypracować techniki relaksacyjne - to również powinno Ci pomóc.
A nie wiem czy zioła by pomogly
ja stwierdziłam, że jak będzie ciepła podłoga to też wyschnie i nie chciałam grzejników, bo to zajmuje tylko miejsce...
To fakt grzejniki zabierają mnóstwo miejsca, a podłogówka jest super naprawdę :)
Ja się właśnie zastanawiam jak to będzie z podłogowa;) bo jednak ja też jestem przyzwyczajona do grzejników i suszenia na nich;) czasami kratki zmora iem nie wnosze do domu w celu zaoszczędzenia miejsca ;) tylko wszystko wale na grzejniki;)
Na mnie kojąco działa siłownia. Jeśli jestem zestresowana, nerwowa albo po prostu muszę coś przemyśleć uciekam na siłownię. Robię trening i wszystko się rozwiązuje. Jeśli nie mam ochoty na siłownię bo też tak czasami bywa to jeśli tylko pogoda dopisuje idę na rower i słucham swojej ulubionej playlisty, jak nie ma pogody to czytam książki.
Aniss ta mam suszarkę, rozkładam na korytarzu na wieczór i rano wszystko suche więc jest całkiem spoko nawet bez grzejników a z podłogówką
Gdybym miała dom to bym się nawet nie zastanawiała i zrobiła podłogówkę :)
Ja jak już się zdenerwuję, jestem zestresowana i nerwy mnie trzymają to bardzo lubię wyjść poprostu na spacer. Bez otaczających nas dobrodziejstw. Cisza i spokój. Czas tylko dla mnie. Nawet jeżeli mam bobasa w wózku. Zawsze robi mi to dobrze. Poza tym kąpiel, ciepły prysznic i film przy filiżance herbaty lub kawy. A wtedy tatuś ma przymusowy męski wieczór :P
Co do pralek i suszarek .... Ja mam pralkę i suszarkę. Pralka lat 15 i suszarka na druty. Ogrzewanie: poprostu grzejniki, bo w blokach to jakoś trudniej o inne luksusy :P
I jest super. Przynajmniej mamy nawilżone powietrze od suszenia mokrego prania.
podłogówka fajna bo nie widać nic na ścianach, ale kiedyś mi jedna pani dała do myślenia czemu to jest złe. W sumie ciepło idzie z góry, a tu idzie do nas od dołu i to nie jest naturalne . Według niej to szkodzi , nie wiem nie mialam i nie zagłębiałam się w temat, ale dało mi to w tedy do myślenia
Maziula to tak w sumie ciekawe ale z drugiej strony w bdomach często jest zimna podłoga i niestety taka opcja podlogowki wydaje się najlepszą opcją zwłaszcza przy dzieciach które w. Większości czasu spędzają jednak czas na podłodze ;) klocki rysowanki jakieś zabawy samochodami lalkami;)
MamaWojtusia pocieszylas mnie;) czyli nie będzie źle już się zaczęłam martwić że będę musiała sznurki w łazience montować;)
Mamasia ma rację kranie fajnie nawilża ale ja ostatnio mam inną metodę;) pranie mokre wieszam na balkonie na noc przynoszę do domu zazwyczaj na grzejnik właśnie wykładam i wtedy jest ten fajny zapach świeżego powietrza ;)
My słyszeliśmy, że kurz unosi się do góry kiedy jest włączona podłogówka i trzeba cały czas latać z mopem.. dlatego w sypialniach mamy tylko grzejniki.. gdybyśmy mogli wprowadzić zmiany to wszędzie byłyby podłogówki.
Mazia1 ta pani miała rację ale z podłogowka która była 15 lat temu sama pamiętam u rodziców w domu że nie dało się stanąć w łazience na podłodze po parzyła w stopy. Ja mam podlogowke wszędzie na dole i na górze żadnego kaloryfera temperatura podłogi jest w granicach 25 stopni więc jakie tu ciepło skoro ona jest chłodna a w domu ciepło. Przy grzaniu niskotemperaturowymi ale dużą powierzchnią nie jesteś w stanie wyczuć ciepła stojąc bosą nogą podłoga jest ,,neutralna,,
justys021@wp.pl nie latam z mopem co chwila (no teraz latam bo mały zaczął raczkować a mamy pieska więc trochę wnosi do domu ) ale nie zauważyłam żeby było więcej kurzu przynajmniej mogę puścić małego w salonie na płytki i wiem że nie bedzie mu zimno
Jak dla mnie najlepsza opcja to podlogowka jedynie w łazienkach mamy kaloryfery na ścianach z grzałkami elektrycznymi żeby czasami coś wysuszyć
Też pierwsze słyszę o tym kurzu. Teraz raczej montują głównie podłogówki więc raczej ona nie jest groźna. My też w dowym domu mamy wszędzie podłogowe plus w łazience drabinkę na ręczniki. I dla mnie to super opcja, więcej możliwości układu pomieszczenia bo nie ma grzejnika na ścianie a i podłoga przyjemna ;)
Mi się marzy ogrzewanie podłogowe albo ścienne tylko tu już są ograniczenia. Ale żeby nie było tych kaloryferów niezbyt pięknych i niebezpiecznych..
Oj też mam takie prbolemy
Najpierw poszłabym do psychologa, przynajmniej na kilka spotkań, by dowiedzieć się czy jest potrzebna terapia, leki, jakaś głębsza diagnoza, czy wystarczy poradnictwo.
Taka terapia jest możliwa w formie online