Stres, nerwy - szukamy eliksiru ;))

pati wiesz co ja z perspektywy czasu myśle ż ekobiety wciązy powinny same podchodzić do tych kas jako pierwsze bez kolejki, ludzi enie widza nie chcą widziec ciezarnych nie raz cos sobie mamrotają;( ale skoro brzuszkowe kobiety mają pierwszeństwo to powinny korzystać, skoro ktoś nie widzi to niech nie widzi równeiż tego ze idziesz do kasy poza kolejnościa;)

wiadomo jak nie raz kobiety sie czują w ciazy nie zawsze przechodza ksiazkowo, a też jak sa na zakupach to nie robią zakupów na pełny koszt tylko podstawowe aby wejśc i szybko wyjsć ze sklepu

Aniss masz sporo racji aczkolwiek miałam już nieprzyjemną sytuację gdzie młody facet (około 35 lat) mnie wyzywał i przeklinał ,że się wcisłam w kolejkę ,a prawda była taka ,że wpatrzony w telefon stał pod sklepem ,a nie wchodził do środka ,a potem pretensje, A ja mam czekać aż on się pobawi telefonem :) A byłam już z brzuszkiem wtedy :) Ludzie niestety są różni :)

Pati wiesz co;) ja mialam podobnie w kiku;) facet z żoną stali wkolejc epo czym kobieta posżła coś oglądac i mnei facet przepuścił bo dostrzegł brzuchola;) i wówczas nadeszła żona ;) i wtedy zrobiła jatkę ze mnie przepuścił;) ale nie mi jemu;/  nie wiem czy złagodziłam sytuacje ale jak zapłaciłam to podeszłam do niego i mu podziekowałam;) baba sie zamkneła ;D

Aniss ja też tak uważam jak ty, ale niestety jest takie przekonanie, że ciąża to nie choroba i kobieta w ciązy to nikt taki. Ale prawda jest taka, że wiele się zmieniło z tamtych zaszłych czasów i ciąża to może być zagrożenie życia zarówno dla mamy jak i dla dziecka. 

Przydatne informacje, dzięki!

E wstyd. Ja nie wiem jak tak można . W życiu bym się nie odezwała gdyby mój facet przepuścił babkę w ciąży

Kobiety które nie były w ciąży może nie rozumieją takich sytuacji.. chociaż wydaje mi się,  że faceci nie przepuszczają kobiet w ciąży.. w głównie tacy po 50tce.. uważają,  że kobieta w ciąży może stać jak reszta i nic jej nie dolega.. a jednak różnie bywa..

tak tyle że takie sytuacje uczą młodsze pokolenie również;( przyznam sie że zawsze córke uczyłam aby drzwi przytrzymała albo winde kiedy ktoś idzie i co mnie zastanawia że własnie nie każdy potrafi powiedziec zwykłe słowo dziękuję?  

Ja będąc aktualnie w ciąży albo tak źle trafiam albo ludzie na serio wolą udawać, że nic nie widzą i że są pępkiem świata. Mimo iż są kasy pierwszeństwa - nie zdarzyło mi się, żeby ktoś sam z siebie przepuścił mnie w kolejce. Tam gdzie mogę sama podchodzę poza kolejką, ale jeśli jestem w markecie i ludzie mają już wyładowane rzeczy na taśmie - ciężko się wcisnąć.  Wydaje mi się, że tu dużą rolę w poprawie  sytuacji mogą odegrać sprzedawcy/kasjerzy - jeśli widzą ciężarną - mogą poprosić ją na początek kolejki, tak żeby nie musiała się wciskać przed innych. Zdarzyło mi się tak w jednej z drogerii - podchodziłam do kasy i pani kasjerka od razu poprosiła o podejście do kasy. 

Ja tylko raz miałam sytuację, gdzie kasjerka zaprosiła mnie jako pierwszą do kasy. A tak to innym razem byłam na kontrolnych badaniach i poczekalnia była zapełniona młodymi jak i starszymi osobami, ja już w 9 mc z dużym brzuchem, stałam i nikt nawet nie próbował ustąpić miejsca :p dobrze się czułam i mogłam postać, ale chodzi o sam fakt, bo ja zawsze ustępowałam miejsca kobietom w ciąży. A swoją drogą miałam pierwszeństwo w kolejce i mogłam tam w ogóle nie stać, ale że miałam chwilę to nie chciałam wywoływać oburzenia :P Za to miłą sytuację miałam kiedyś w kościele, gdzie jedna starsza Pani przyszła po mnie, zebym usiadł koło niej w łace, bo jest wygodniejsza (miała klęcznik) i z inną Panią mi gratulowały :P 

Dla mnie pamietam w lidlu zawsze kasę otworzyli , w auchanie nigdy nikt nie przepuszczał mimo ze kasa dedykowana kobietom w ciąży 

No niestety taki mamy świat i nie wiem do czego to wszystko zmierza niestety;/ 

Hej dziewczyny, czy polecacie jakieś książki/filmy/podcasty które moglyby mi pomoc w wyciszeniu negatywnych emocji? Ostatnio bardzo szybko wpadam w złość, zwłaszcza przy partnerze, krzyczę, potem płacze. Chciałabym się wyciszyć.

Zastanawiałam się równeiż nad zapisaniem się na psychoterapię https://www.psychiatrzy.warszawa.pl/psychoterapia-online/

Może warto się umwoeic . Ja lubie czytać kryminaly . Często tez słucham podkastow bo mogę przy tym zając się np. Sprzątaniem 

Kurde ja podziwiam ludzi którzy słuchają podcastów i umieją się na nich skupić robiąc coś innego. Ja to zaraz myślę o czymś innym

Hahah kiedyś nie potrafiłam teraz jakos się wyciągam . Chociaz czasem sama się złapie ze mam to puszczone w tle a wcale nie słucham xd

Ja to często zamyślam się i nie słucham tego co leci w tle ;)

Ja też jakoś nie umiem słuchać podcastów;p

Ja tak samo mam z tym problem że jak coś leci w tle to się zamyślę, wyłączę i nie słucham.

Ja też nie umiałam słuchać podcastów a później urodziłam dziecko i zaczęłam chodzić na spacery :D Jakoś się nauczyłam słuchać takiego gadania w tle :D