pati wiesz co ja z perspektywy czasu myśle ż ekobiety wciązy powinny same podchodzić do tych kas jako pierwsze bez kolejki, ludzi enie widza nie chcą widziec ciezarnych nie raz cos sobie mamrotają;( ale skoro brzuszkowe kobiety mają pierwszeństwo to powinny korzystać, skoro ktoś nie widzi to niech nie widzi równeiż tego ze idziesz do kasy poza kolejnościa;)
wiadomo jak nie raz kobiety sie czują w ciazy nie zawsze przechodza ksiazkowo, a też jak sa na zakupach to nie robią zakupów na pełny koszt tylko podstawowe aby wejśc i szybko wyjsć ze sklepu
Aniss masz sporo racji aczkolwiek miałam już nieprzyjemną sytuację gdzie młody facet (około 35 lat) mnie wyzywał i przeklinał ,że się wcisłam w kolejkę ,a prawda była taka ,że wpatrzony w telefon stał pod sklepem ,a nie wchodził do środka ,a potem pretensje, A ja mam czekać aż on się pobawi telefonem :) A byłam już z brzuszkiem wtedy :) Ludzie niestety są różni :)
Pati wiesz co;) ja mialam podobnie w kiku;) facet z żoną stali wkolejc epo czym kobieta posżła coś oglądac i mnei facet przepuścił bo dostrzegł brzuchola;) i wówczas nadeszła żona ;) i wtedy zrobiła jatkę ze mnie przepuścił;) ale nie mi jemu;/ nie wiem czy złagodziłam sytuacje ale jak zapłaciłam to podeszłam do niego i mu podziekowałam;) baba sie zamkneła ;D
Aniss ja też tak uważam jak ty, ale niestety jest takie przekonanie, że ciąża to nie choroba i kobieta w ciązy to nikt taki. Ale prawda jest taka, że wiele się zmieniło z tamtych zaszłych czasów i ciąża to może być zagrożenie życia zarówno dla mamy jak i dla dziecka.
Kobiety które nie były w ciąży może nie rozumieją takich sytuacji.. chociaż wydaje mi się, że faceci nie przepuszczają kobiet w ciąży.. w głównie tacy po 50tce.. uważają, że kobieta w ciąży może stać jak reszta i nic jej nie dolega.. a jednak różnie bywa..
tak tyle że takie sytuacje uczą młodsze pokolenie również;( przyznam sie że zawsze córke uczyłam aby drzwi przytrzymała albo winde kiedy ktoś idzie i co mnie zastanawia że własnie nie każdy potrafi powiedziec zwykłe słowo dziękuję?
Ja będąc aktualnie w ciąży albo tak źle trafiam albo ludzie na serio wolą udawać, że nic nie widzą i że są pępkiem świata. Mimo iż są kasy pierwszeństwa - nie zdarzyło mi się, żeby ktoś sam z siebie przepuścił mnie w kolejce. Tam gdzie mogę sama podchodzę poza kolejką, ale jeśli jestem w markecie i ludzie mają już wyładowane rzeczy na taśmie - ciężko się wcisnąć. Wydaje mi się, że tu dużą rolę w poprawie sytuacji mogą odegrać sprzedawcy/kasjerzy - jeśli widzą ciężarną - mogą poprosić ją na początek kolejki, tak żeby nie musiała się wciskać przed innych. Zdarzyło mi się tak w jednej z drogerii - podchodziłam do kasy i pani kasjerka od razu poprosiła o podejście do kasy.
Ja tylko raz miałam sytuację, gdzie kasjerka zaprosiła mnie jako pierwszą do kasy. A tak to innym razem byłam na kontrolnych badaniach i poczekalnia była zapełniona młodymi jak i starszymi osobami, ja już w 9 mc z dużym brzuchem, stałam i nikt nawet nie próbował ustąpić miejsca :p dobrze się czułam i mogłam postać, ale chodzi o sam fakt, bo ja zawsze ustępowałam miejsca kobietom w ciąży. A swoją drogą miałam pierwszeństwo w kolejce i mogłam tam w ogóle nie stać, ale że miałam chwilę to nie chciałam wywoływać oburzenia :P Za to miłą sytuację miałam kiedyś w kościele, gdzie jedna starsza Pani przyszła po mnie, zebym usiadł koło niej w łace, bo jest wygodniejsza (miała klęcznik) i z inną Panią mi gratulowały :P
Hej dziewczyny, czy polecacie jakieś książki/filmy/podcasty które moglyby mi pomoc w wyciszeniu negatywnych emocji? Ostatnio bardzo szybko wpadam w złość, zwłaszcza przy partnerze, krzyczę, potem płacze. Chciałabym się wyciszyć.
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.