Ja w ramach wyprawki planuję zakup woreczków do sterylizacji go mikrofali (koszt to ok. 24 zł za 10 sztuk x użyć → 100). Bo moje dzieciate już koleżanki mają całkiem skrajne poglądy odnośnie słuszności zakupu tak owego sprzętu
mam zamiar więc sama sprawdzić czy mi tego trzeba czy nie. Woreczki mają jeszcze jedną zaletę - nie zajmują miejsca na blacie kuchni, którego Ci u mnie brak ![]()
polishgirlolga bardzo dobra uwaga jeżeli chodzi o produkty Lovi bo tego Lovi jeszcze nie ma w swojej ofercie.
ja butelki np wyparzam w przegorowanej wodzie i wtedy je myje szczotka do butelek i potem jeszcze raz sparzam . ten sterylizator jest drogi i z tego wzgledu go nie zakupie . wole wydac na inne rzeczy dla malej
a ten sposob wyparzania butelek jeszcze jest zaczasow naszych babc wazne zeby dbac o czystosc ![]()
Ja normalnie wygotowuję butelki w garnku co tydzień. Codziennie wieczorem wkładam butelki do miski i oblewam je gorącą wodą z czajnika. Możesz też kupić butelkę samosterylizującą Lovi .
Ja na początku gotowałam butelki w garnku, potem tylko przelewałam wrzątkiem, a teraz po prostu myję jak wszystko. Dziecko gorsze rzeczy znajdzie na podłodze niż w tych butelkach;).
Sterylizator jest to bardzo dobra rzecz i przydatna - zwłaszcza do 3 miesiąca życia. Ja polecam elektryczny z firmy Compol Babies, który sterylizuje w 10 min. Jest łatwy w czyszczeniu i nie zajmuje dużo miejsca. Ma tez przestępną cenę. Już na ceneo można go kupić za 99 zł. Polecam
Jak dla mnie spoko sprawa ponieważ zbieram wszystkie butelki, smoczki, laktator wrzucam do sterylizatora, sterylizator na 5 min do mikrofali i gotowe. Nie chciałoby mi się co chwilę wygotowywać wszystkiego. Mam z aventu kupiłam za 20 zł na OLX.pl ![]()
dla mnie sterylizator nie jest zbędną rzeczą w karmieniu butelką… mycie butelek zajmuje mi 5 minut… i wiem że są sterylne… nie muszę bawić się w gotowanie w garnku tylko wkładam do sterylizatora 5 minut i butelki czyściutkie i służą na dłużej… ![]()
przy karmieniu piersią i karmieniem butelką tylko gdy gdzieś wychodzimy- to raczej rzecz zbędna. podając dziecku butelkę raz czy dwa razy na tydzień bądź też i rzadziej tak samo zadziała gotowanie butelki i smoczka…
ja również wygotowywuje buteleczki i jestem zadowolona:-]
Nie jest to konieczny gadżet równie dobrze można wlać w butelke wrzącą wodę tak robiły mamy kiedyś.
ja nie zamierzam kupować sterylizatora. Będę stosować znana metoda wyparzania wrzatkiem;) po co wydawać pieniądze na coś co nie jest tak na prawdę koniecznie potrzebne ![]()
Ja nie kupiłam i nie żałuję
Jak był malutki to codziennie wygotowywałam butelki i smoczki a teraz co parę dni
10 min. gotowania i gotowe
Ale jak ktoś lubi wygodę to czemu nie ? ![]()
Choć ja wolałam te pieniądze przeznaczyć na coś lepszego ![]()
Popieram roxi. Ja tez nie kupowałam. Gotuje wodę w czajniku i zalewam butelki , smoczki , wszystkie części laktatora i gryzaki. Staram się to robić codziennie ale czasami czasu braknie wiec wyparzam co drugi dzień.
Wg. mnie takie postępowanie wystarczy.
my mamy etz podgrzewacz z funkcja sterylizatora ale nie uzywamy ani tego ani tego…moi zdaniem niepotrzebny gadzet i zbedny wydatek;>
nie kupowałam.uważałam za zbędny wydatek.
ale jakiś czas temu dzięki canpol dostałam sie do testowania ich sterylizatora i jestem zadowolona z użytkowania.
wystarczy tylko wlać trochę wody,włożyć butelki i nacisnąć guzik.Generalnie oszczędzamy czas.
Sterylizator sam sie wyłączy po 10 min.
Zuzanna-1986 ja tez zalewam wrzatkiem butelki, laktator, z tym ze robie to po kazdym karmieniu…a co do smoczka i gryzakow to niestety dosc czesto zapominam o tym wiec rzadziej ale w ten sam sposob…
Przelewałam butelki wrzątkiem, albo wygotowywałam je z dodatkiem kwasku cytrynowego, żeby nie robił się osad.
są z lovi takie butelki samo sterylizujące do mikrofali. Trochę wody i chyba 2 minutki i gotowe.
tak są takie butelki pypliś- sterylizuje sie je w 90 sekund…wystarczy wlać do kapsla odpowiednią ilość wody, włożyć do niego nakrętkę i smoczek z założonym uchwytem, połączyć z butelką (poprzez zakliknięcie) i wstawić do odpowiednio nastawionej kuchenki mikrofalowej ![]()